Vânzarea bazei de preluare a materiilor prime agricole din Terpezița vine la numai trei luni distanță de momentul în care Cargill a mai renunțat la alte trei unități de stocare în Călărași, Ialomița și Teleorman.
Americanii de la Cargill ajung astfel ca într-un interval de trei luni să vândă silozuri și magazii cu o capacitate de stocare cumulată de 111.000 de tone. Acest program de restructurare reduce astfel cu 18% la 489.000 de tone capacitatea de stocare a silozurilor și magaziilor pe care americanii le dețin în interiorul României.Americanii mai dețin în prezent unsprezece unități de stocare în Mehedinți, Olt, Teleorman, Ialomița și Galați. Cargill mai dispune de un terminal de export de 110.000 de tone în portul Constanța, deținut în joint-venture cu TTS.
Mișcările făcute de Cargill vin în contextul în are corporația americană derulează unul dintre cele mai extinse programe de restructurare, strategie cu impact atât pe piața locală cât și la nivel internațional.Programul de restructurare al americanilor a avut impact direct asupra operațiunilor din România în condițiile în care Cargill a renunțat la distribuția de inputuri în primele luni ale acestui an și a disponibilizat 10% din angajați. Această decizie a fost urmată de vânzări de silozuri și magazii pe care americanii le controlau pe teritoriul României. Simultan, comerciantul american a luat măsuri și la nivel internațional. Cargill a închis divizia de transport maritim de la Londra, a renunțat la afacerea cu sosuri și maioneze din Statele Unite iar, la începutul lunii iulie și-a vândut divizia de distribuție agricolă din SUA către canadienii de la Agrium Operațiunile comercianților de materii prime agricole sunt afectate de declinul prețurilor din piața internațională și de presiunea stocurilor sub care operează întreaga piață agricolă. Cargill concurează local și internațional cu alți comercianți precum ADM, Glencore, Bunge, Nidera sau Ameropa.