Așa cum v-a obisnuit, și în acest an PRIAevents a organizat cea mai importantă reuniune a toamnei – conferința PRIA Agriculture, însoțită de Gala PRIA Romanian Farmers, pe 29 Septembrie la Hotel Crowne Plaza, sala Crowne Ballroom, începand cu ora 14:00.

In premieră în România – în cadrul evenimentului au fost recunoscute eforturile și contribuția fermierilor romani ce au investit resurse financiare, multă muncă și experiența lor de-a lungul timpului, au contribuit la dezvoltarea sau menținerea agriculturii României pe un loc bun în UE. Am recunoscut eforturile și contribuția fermierilor români care au investit capital romanesc, timp, muncă, cunoștințe și energie pentru agricultura românească – motor extrem de important al economiei României. De asemenea, am recunoscut meritele cercetătorilor și al celor care au contribuit la menținerea agriculturii noastre.

Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Uniunea Europeană alocă un buget mare și o atenție deosebită acestui sector. De aceea, politica agricolă comună (PAC) consolidează competitivitatea și sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plăți directe fermierilor și prin măsuri de piață, și finanțează programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune.

Și în țara noastră agricultura joacă un rol important și  se află pe locul patru din UE ca producător apicol, ocupă a treia poziție în topul celor mai mari exportatori europeni din segmentul cerealelor și este cel mai mare producător de vinuri din regiunea Europei centrale și de est și al 6-lea ca volum din Europa, imediat după Franța, Italia, Spania, Germania și Portugalia.

Însă există încă loc de creștere, potențialul României în sectorul agricol fiind foarte mare. În continuare vom vedea anumite probleme cu care ne confruntăm, dar și soluții sau sugestii pentru a exista o creștere a esențială a agriculturii românești.

 

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.

CONFERINTA VA INCEPE  IN
 • 00

  zile

 • 00

  ore

 • 00

  minute

 • 00

  secunde

Salvează în Calendar 2016-03-29 13:00:00 2016-03-29 21:30:00 Europe/Bucharest PRIA - Women in Agriculture Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. Începând cu această primavară conferința este însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia vom recunoaște eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești. Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI INVITATI

Oana IACOB

Director General Direcția Cod Fiscal, Ministerul Finanțelor Publice

Cristian POPESCU

Partner, Popovici Niţu Stoica&Asociaţii

Adrian PINTEA

Director General, (APIA)

Laurenţiu BACIU

Preşedinte, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR)

Veronica TONCEA

Director General, FGCR

Tudorel ANDREI

Presedinte, Institutul National de Statistica, INS

Vezi prezentare 

Emil DUMITRU

Preşedinte, Confederația Națională ProAgro

Ramona IVAN

Director – Directia Relatii Externe si Finantari Structurale CEC Bank

Vezi prezentare 

AGENDA

Lunch si inregistrarea participantilor

14.00–14.30

Festivitate de premiere PRIA – Romanian Farmers. Filme de prezentare a fiecarui premiant

14.30–15:00

Cocktail

18:00 -19:00

Masa rotunda – Cum crestem agricultura Romaniei si cum incurajam fermierii romani?

15.00-18.00

Cum creștem agricultura României și cum  încurajăm fermierii români?

Strategia în ceea ce privește agricultura României. Cum va arăta aceasta pe termen lung?

Cum aplicăm prevederile Politicii Agricole Comune (PAC) şi ale Politicii Comune de Pescuit? Ce îmbunătățiri pot fi aduse PNDR? Ce propuneri au fermierii? Cum ar trebui să arate strategia agroalimentară pe termen lung în Romania?

Simplificarea procedurilor agențiilor AFIR și APIA. Când se vor da toți banii pentru 2015? Când se vor deschide toate măsurile? Cum realizam creşterea absorbţiei fondurilor europene?

Sistemul de irigații în România. Pot fi lacurile de acumulare o soluție?

Contractele futures în agricultură

Cumpărarea și vânzarea terenurilor agricole

In ce stadiu se află cadastrarea – din 2018 este obligatorie pentru obținerea subvențiilor. Care este rolul Ministerului Dezvoltării?

Crearea fondului mutual – de când ar putea intra în vigoare și ce riscuri va acoperi?

Camerele agricole – cum se pot organiza acestea și când?

Cu ce provocări se confruntă fermierii români în agricultură?

De ce au nevoie pentru a-și crește afacerile?

Care sunt poveștile lor de succes? Cum au învățat să facă business și cum ne pot împărtăși din experiența lor?

Ce sfaturi au pentru cei care se vor să înceapă un business în sectorul agricol? Măsuri fiscale pentru agricultură – compensarea datoriilor cu subvențiile. Cum ar trebui stabilite relațiile dintre fermieri și cei care dau terenul în arendă, care sunt obligațiile privind TVA-ul?

Schema de minimis pentru energia necesară agricultorilor;

Legea 51 – ce se întâmplă cu normele de aplicare a acestei legi? Ce efect a avut pentru fermieri?

Rolul Ministerului Mediului pentru agricultură;

Rolul băncilor și al instituțiilor financiare, precum și al consultanților;

Bilanțul anului 2016, precum și soluții pentru a avea un 2017 agricol mai bun.

Structura audienței – 250 persoane

 • Reprezentanţi ai Guvernului României;
 • Reprezentanţi Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale;
 • Reprezentanti ai APIA și AFIR;
 • Reprezentanti ai ASAS, ai institutelor de cercetare agricolă;
 • Membri LAPAR si ProAgro, dar și ai altor asociații importante, AISR, AgrobiotechRom, APPR, AMRCR, Romalimenta, Rompan, APRIL, UPCPR, ARC, APIMAR;
 • Reprezentanti ai producătorilor de cereale şi producătorilor de erbicide, pesticide şi produse agro-chimice;
 • Reprezentanți ai Camerelor de Comerț;
 • Reprezentanți ai companiilor FMCG și ai distribuitorilor;
 • Reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai băncilor din România, ai societăţilor de asigurări, ai societăţilor de leasing, fonduri de investiții, fonduri de garantare și contragarantare;
 • Consultanţi, companii cu servicii şi soluţii IT;
 • Presa de specialitate.Img_Rincon_agricultor
Conferinta PRIA Agriculture si Gala PRIA Romanian Farmers
PRIA Agriculture Martie 2016

Ministrul Agriculturii, Achim IRIMESCU, a participat la conferința PRIA Agriculture, însoțită în premieră în acest an de Gala Women in Agriculture, care a avut loc la București, în 29 martie 2016, la hotelul InterContinental, sala Rondă, începând cu ora 14.30.

Conferința PRIA Agriculture a fost cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și a reprezentat o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector.

Începând cu această primavară conferința a fost însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia au fost recunoscute eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești.

Pentru că sectorul agricol este esențial și pentru că numărul femeilor care activează în agricultură este foarte mare, dar și al celor care lucrează în rândul autorităților și al domeniilor conexe, în cadrul conferinței PRIA Agriculture s-a premiat și s-a aplaudat activitatea acestora pentru sectorul agricol. S-au aflat, de asemenea, cu ce provocări se confruntă, de ce au nevoie pentru a-și crește afacerile și care sunt poveștile lor de succes.

Untitled-3

PRIA Agriculture Septembrie 2015

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat luni, 14 septembrie 2015, la conferinţa PRIA Agriculture, care a avut loc la Bucureşti, la hotelul Radisson Blu, sala Atlas, începând cu ora 10:30.

Conferința PRIA Agriculture a fost cel mai important eveniment al toamnei pentru agricultură și a reprezentat o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri, procesatori, marii retaileri și alte companii care își desfășoară activitatea în acest sector.   PRIA Agriculture face parte din seria de conferințe PRIAevents organizate de specialiști cu o experiență de peste 10 ani în organziare de evenimente.

“Conferinta PRIA Agriculture a reprezentant întâlnirea toamnei în agricultură, și a adus în acelasi loc reprezentanți ai autorităților, asociații, fermieri, procesatori, retaileri și alte companii care activează în agricultură. Am facut bilanțul lui 2015 și am identificat oportunități pentru 2016”, a declarat Raluca Voivozeanu, organizatoarea PRIA Agriculture.

Conferinţa PRIA Agriculture 2015 s-a desfășurat sub egida Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK Romania), al portalului Econet România, al Camerei de Comerț și Industrie  Franceză în România (CCIFER) și al Camerei de Comerț și Industrie a României.

Conferinţa a reunit 200 de participanţi dintre care: reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale, reprezentanţi ai APIA, PNDR, reprezentanţi ai ASAS şi ai institutelor de cercetare agricolă, membri ai asociaţiilor LAPAR, AMRCR, Romalimenta, Rompan, APRIL, UPCPR, reprezentanţi ai companiilor care activează în agricultură, reprezentanţi ai camerelor de comerţ şi ai ambasadelor, reprezentanţi ai companiilor FMCG, reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai băncilor și societăților financiare din România, ai societăţilor de asigurări, consultanţi, precum şi reprezentanți ai mass-mediei.

Untitled-2

Locatie eveniment

Hotel Crowne Plaza Bucharest

Sala Crowne Ballroom

 

PARTENERI si POZE EVENIMENT

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

M | 0744 584 661

T | 031 421 9254

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

W| www.priaevents.ro

W| www.priainfo.ro

fb-icon   youtube-icon

 

location-icon

ADRESA EVENIMENT

Hotel Crowne Plaza Bucharest

Sala Crowne Ballroom

Bulevardul Poligrafiei 1, București 013704

T  | 021 224 0034

W| https://www.crowneplaza.com/hotels/gb/en/bucharest/

 

CONTACTEAZA-NE

Iti stam la dispozitie pentru detalii legate de eveniment.

Vrei sa afli cum sa iti protejezi business-ul? Participa la conferinta PRIA Agriculture

PARTICIPA LA CONFERINTA

back to top