PRIAevents, sub egida ORDA, organizează PRIA Copyright and Intellectual Property, un eveniment complet dedicat în special drepturilor de autor şi drepturilor conexe. Seminarul va avea loc în data de 29 iunie 2017, începând cu ora 9.00, la hotel Radisson Blu, Sala Atlas.
Proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru dezvoltarea economică, socială şi culturală a unei ţări.
Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale. Știinţa, tehnologia şi inovarea sunt domenii care generează constant progres tehnologic, asigurând perpetuarea dezvoltării şi contribuind la crearea perspectivelor competitive ale României, dar și ale companiilor și instituțiilor din România, în contextul globalizării.
Drepturile de autor și drepturile conexe influențeaza viața de zi cu zi, inclusiv activitatea companiilor, pornind de la muzica ascultată şi filmele vizionate, continuând cu licențele pentru programele de calculator şi prevederile din contractele angajaților şi terminând cu muzica şi imaginile folosite pe reţelele de socializare sau pentru producție și publicitate. Lista poate continua.
Acest seminar se adresează mediului de afaceri, mai exact președinţilor companiilor care produc jocuri sau programe de calculator, directorilor de dezvoltare, directorilor de marketing sau comunicare, directorilor agențiilor de publicitate sau ai caselor de producție de film, editorilor, designerilor, directorilor companiilor de amenajări interioare, reprezentanţilor companiilor de cablu, radiourilor, televiziunilor sau ai organismelor de gestiune colectivă. Cu siguranță vor vrea să participe pentru a afla noutățile din domeniu.
Fie ca ești la inceput de drum, sau faci parte dintr-o companie consacrată, nu vrei să ratezi acest eveniment pentru ca noutățile și studiile de caz prezentate în cadrul PRIA Copyright and Intellectual Property vor fi de folos pentru activitatea companiei tale. Vei afla de la specialiști cum să îți protejezi business-ul și creațiile.
Lectori: Doru Adrian PĂUNESCU – Director General, ORDA; reprezentant Ministerul Culturii și Identității Naționale; reprezentant Ministerul Public; reprezentant Ministerul de Interne, precum și un reprezentant ANAF.
Printre temele care vor fi abordate se vor regăsi: Transpunerea în legislația națională a Directivei nr. 2014/26/UE privind gestiunea colectivă a drepturilor de autor şi a drepturilor conexe şi acordarea de licenţe multiteritoriale pentru drepturile asupra operelor muzicale pentru utilizare online pe piaţa internă; Ce modificări referitoare la organizarea, funcționarea și desfășurarea activității organismelor de gestiune colectivă presupune acest proiect de lege ? Reguli menite a asigura transparenţa activităţii acestora, precum şi posibilitatea membrilor de a controla modul cum sunt colectate şi repartizate sumele provenite din drepturi; Utilizarea operelor protejate prin drepturi de autor şi drepturi conexe necesită acordarea de licenţe de către diferiţi titulari ai drepturilor de autor. Ce aleg aceştia? Gestiunea individuală sau colectivă a drepturilor deţinute? Doresc să încredinţeze gestiunea acestor drepturi unor entităţi de gestiune independente?; Acordarea de licențe multiteritoriale pentru drepturile asupra operelor muzicale pentru utilizare online pe piața internă; Negocierea metodologiilor după care se plătesc remuneraţiile datorate de utilizatorii de opere, precum şi referitoare la componenţa comisiilor de negociere a acestor metodologii; Eliminarea procedurii arbitrajului și înlocuirea acesteia cu procedura medierii; Proprietatea intelectuală – impact pentru economie, societate şi cultură; Rolul industriilor creative; Strategia naţională în domeniul PI; Contrafacerea și pirateria în domeniul proprietăţii intelectuale; Care este rolul Ministerului Public în apărarea drepturilor de proprietate intelectuală ? Dar al Ministerului de Interne?; Mediul de afaceri și proprietatea intelectuală; Ce trebuie să ştie companiile atunci când achiziţionează licenţe pentru programe de calculator? (distribuirea și licențierea software, soluții enterprise, cloud de securitate, inclusiv cloudul public și privat, programele open source, înscrierea acestora în RNPC); La ce trebuie sa aiba grijă departamentele de HR când întocmesc contractele pentru drepturi de autor și proprietate intelectuală? Care sunt sugestiile mediului de afaceri, ale consultanților și consilierilor de proprietate intelectuală?; Care este necesitatea pentru serviciile consultanților și avocaților în acest caz?; Creșterea culturii concurențiale în mediul de afaceri și protejarea drepturilor de autor.
PRIA Copyright and Intellectual Property este de interes pentru avocații cu experiență, dar și pentru cei care sunt la început de carieră, pentru directorii juridici și consilierii juridici din cadrul companiilor private sau de stat din România, pentru judecători, procurori și reprezentanti ai mediului universitar, ai autorităților și ai presei de specialitate.
Mai multe detalii, agenda evenimentului PRIA Copyright and Intellectual Property şi modalități de înscriere pentru participare puteţi găsi pe https://priaevents.ro/pria-copyright-and-intellectual-property/
Despre PRIAevents
PRIAevents – experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents are o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru fiecare sector de business.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați: raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.