Muncitorii români calificați în domeniul hotelier-gastronomic pot aplica pentru cele 34 de posturi vacante oferite de doi agenți economici din Germani.
Aplicare se poate face prin intermediul rețelei EURES, salariul fiind de minimum 1.500 de euro brut/lună, potrivit datelor Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) Angajatorii sunt Hotel Marriott Frankfurt și Block House, iar dintre cele 34 de posturi oferite 22 sunt pentru ospătar, 8 pentru bucătar/commis de cuisine/bucătar grill și câte două pentru barman și recepționer. În vederea ocupării locurilor de muncă disponibile pentru ospătar, barman și bucătar/commis de cuisine/ bucătar grill sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată și/sau experiență în domeniu, precum și cunoștințe bune de limba germană și engleză (nivel A2 — B1). Totodată, pentru posturile de recepționer, candidații trebuie să aibă calificare profesională încheiată și/sau experiență în domeniu, să cunoască sistemul de rezervare Opera și să aibă cunoștințe de limba germană și engleză, nivel C1—C2.
Conform AMOFM, angajarea se face pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe perioadă nedeterminată, iar salariul oferit este cuprins între 1.500 și 2.206 euro brut/lună, în funcție de calificare și experiența profesională, în cazul posturilor de ospătar și barman, respectiv între 1.500 și 2.054 euro brut/lună, în funcție de calificare și experiența profesională, pentru posturile de bucătar/commis de cuisine/bucătar grill și recepționer. Hotel Marriott Frankfurt asigură cazare și masă doar în timpul programului de lucru, contra cost, în timp ce Block House asigură cazare în primele 6 luni și masă pe toată perioada contractului de muncă, doar în timpul programului de lucru.Persoanele cu domiciliul în București, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AMOFM, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate și pentru a primi invitație de participare la selecție.Selecția finală pentru ocuparea locurilor de muncă va avea la Brașov, pe 8 septembrie 2016. Proiectul de lege privind confiscarea extinsă, aflat în dezbatere publică, reprezintă transpunerea unei directive europene în legislația românească, a afirmat luni ministrul Justiției, Raluca Prună. „Proiectul pe care l-am pus în consultare publică la sfârșitul săptămânii trecute este în fapt transpunerea unei directive europene. (…) Aș dori să invit pe toată lumea să citească acest proiect și să contribuie la dezbaterea publică”, a declarat Raluca Prună la Radio România Actualități. Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică un proiect de lege pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și pentru completarea art. 79 din Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, prin care se realizează transpunerea unor prevederi ale Directivei 2014/42/UE privind înghețarea și confiscarea instrumentelor și produselor infracțiunilor săvârșite în Uniunea Europeană. Potrivit proiectului, vor fi supuse confiscării extinse și alte bunuri decât cele deja prevăzute de lege „în cazul în care persoana este condamnată pentru comiterea unei infracțiuni, dacă fapta este susceptibilă să îi procure un folos material și maximul pedepsei prevăzute de lege pentru aceasta este 4 ani sau mai mare”.
„Confiscarea extinsă se dispune dacă instanța are convingerea că bunurile respective provin din activități infracționale și are în vedere bunurile dobândite de persoana condamnată, într-o perioadă de 5 ani înainte și, dacă este cazul, după momentul săvârșirii infracțiunii, până la data emiterii actului de sesizare a instanței”, se mai arată în proiectul de lege. Un alt articol prevede că Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate va informa judecătorul despre orice împiedicare ori întârziere survenită în cursul executării unei confiscări speciale sau confiscări extinse, pe baza informațiilor primite periodic de la Agenția Națională de Administrare Fiscală și de la alte autorități care au competență în punerea în executare a măsurilor. Potrivit expunerii de motive, prin modificările legislative se urmărește în primul rând extinderea domeniului de aplicare a confiscării extinse, inclusiv la infracțiunile de serviciu sau cele privind sănătatea publică, prin renunțarea la reglementarea actuală care cuprinde o listă limitativă de infracțiuni. „Prin adoptarea prezentului proiect de lege se va putea dispune în viitor măsura de siguranță a confiscării extinse și pentru alte infracțiuni (…): infracțiunile de serviciu (delapidarea, abuzul în serviciu, uzurparea funcției, conflictul de interese, obținerea ilegală de fonduri), infracțiunile privind sănătatea publică (infectarea apei, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse, comercializarea de produse alterate, traficul de produse sau substanțe toxice”, se precizează în expunerea de motive.