PRIAevents, organizează conferința PRIA HealthCare în data de 11 mai 2017, la Camera de Comerț și Industrie a României, Amfiteatrul Ioan Cuza, începând cu ora 09.30, eveniment în cadrul căruia vor fi dezbătute teme actuale, de interes pentru sistemul de sănătate din România, alături de toți cei implicați – autorități, specialiști, industria farmaceutică, industria dispozitivelor și echipamentelor medicale, distribuitori, pacienți, reprezentanți ai spitalelor de stat și private și reprezentanți ai mass-mediei.
Vom discuta despre sistemul sanitar românesc, despre lista medicamentelor și prețul acestora, despre caietele de sarcini și despre când vor fi gata, despre situația spitalelor din România, despre clawback, despre sistemele informatice ale CNAS (SIUI, SIPE, CEAS și DES), dar și despre bugetul CNAS și cum este alocat acesta către tipurile de afecțiuni, despre situația personalului medical, despre clinicile private de sănătate, despre asigurările de sănătate și despre finanțarea sistemului.
Conferința PRIA Healthcare reprezintă un important eveniment dedicat sistemului de sănătate şi se adresează tuturor actorilor implicați în sănătate – autorități, specialiști, pacienți, reprezentanți ai producătorilor, distribuitorilor şi importatorilor de medicamente producătorilor de farmaceutice, ai producătorilor de dispozitive și echipamente medicale.
Vom discuta despre inovație, reglementări, schimbări revoluționare, despre rolul consultanților pentru această industrie, despre rolul tehnologiei în viitorul sănătății și despre oricare alte aspecte care ar putea să ne ofere acces către un viitor mai bun al sistemului farmaceutic din România.
Conferința PRIA Healthcare este o reală platformă de dezbatere a celor mai importante probleme din sistemul sanitar românesc, astfel putând fi identificate soluții pentru rezolvarea acestora și constituie un prilej excelent pentru toți actorii industriei să se reunească cu asociațiile de pacienți, cu autoritățile, cu forurile legislative, consultanți și mass-media.
Alături de Oana COSTAN, Director, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), lectori invitați sunt: Dr. Octavian ALEXANDRESCU –Subsecretar de Stat, Ministerul Sănătății; Christian RODSETH – Managing Director, Janssen Romania; Dr. Vasile CEPOI – Președinte, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate; Dr. Rodica TĂNĂSESCU – Președinte, Societatea Naţională de Medicina Familiei; Dr. Carmen ORBAN – Manager, Institutul Clinic Fundeni; Prof. Univ. Dr. Dragoș VINEREANU – Prorector cu probleme de cercetare stiinţifică, UMF Carol Davila; Radu GĂNESCU – Președinte, COPAC;; Rozalina LĂPĂDATU – Președinte Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune – APAA; Cristian SAS – CEO, Clinicile Anima, precum și avocați și consultanți.
Printre temele care vor fi abordate se vor regăsi: Care sunt prioritățile Ministerului Sănătății, ale ANMDM și ale CNAS pentru rezolvarea celor mai mari probleme ale sistemului? Situația spitalelor de stat din România. Ce proceduri pot fi efectuate la noi? Bugetul CNAS și cum este alocat acesta către tipurile de afecțiuni; Sistemele informatice ale CNAS – sistemul informatic unic integrat (SIUI), prescripția electronică (SIPE), cardul național de sănătate (CEAS) şi dosarul electronic de sănătate (DES); Situația personalului medical la stat și la privat în România; Cum se poate creste nivelul de echipare al spitalelor de stat?; Distribuția medicamentelor și lanțurile farmaceutice; Evoluția pieței pharma şi perspectivele pentru 2017; Medicamente inovatoare. Medicamente generice; Noua metodologie privind modul de calcul şi procedura de avizare şi aprobare a prețurilor maximale ale medicamentelor de uz uman cu autorizație de punere pe piață în România aprobată prin Hotărârea Guvernului OMS 368/2017; Care este formula corectă de calcul a prețului la medicamente? Contractele cost-volum; Evoluția din piața pharma, producția românească de medicamente şi piața suplimentelor nutritive; Dispariția anumitor medicamente de pe piața din România și îngrădirea dreptului pacienților la tratament -consecințele asupra pacienților; Taxa Clawback: cum se aplică și care este impactul asupra producătorilor de medicamente? Categoriile minoritare de pacienți – bolile rare și accesul acestora la medicamente; Rolul clinicilor private de sănătate. Ce fel de centre se mai deschid?; Ce afecțiuni sunt acoperite de aceste clinici private? Ce echipamente medicale au achiziționat? Cum au fost finanțate acestea?; Sistemul de sănătate și asigurările de sănătate; Care ar putea fi impactul dezvoltării asigurărilor private de sănătate? Decontarea asigurărilor private de sănătate; Ce politici legislative și fiscale pot fi realizate pentru a se îmbunătăți sistemul sanitar?; Care este rolul tehnologiei în evoluția sistemelor de sănătate?; Cum influențează tehnologia procedurile medicale?
Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass-mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor dedicate sistemului medical.
Inovația în sănătate a fost foarte importantă de-a lungul timpului, cu ajutorul acesteia și al cercetărilor medicale fiind salvate foarte multe vieți. În plus au redus povara adusă de boli şi dizabilități. Tocmai de aceea, accesul tuturor pacienţilor la medicamente reprezintă o prioritate în întreaga lume.
Parteneri ai evenimentului sunt Janssen & Janssen, Respiro Mediplus, High-Tech Systems & Software, PALMED, Camera de Comerț și Industrie a României, Camera de Comerț și Industrie România-Israel, Camera de Comerț si Industrie Româno-Olandeză, Camera de Comerț si Industrie Româno-Britanică și Camera Comerț si Industrie Româno-Italiană.
Parteneri media ai conferinței sunt Agerpres, 9AM, Transilvania Business, MEDFARM, MarketingPortal.ro, Săptămâna Medicală, SănătateaTV, Media Kompass Institute, MedicalManager.ro, ROMEDIC, The Romania Journal, MEDICA, Jurnalul de Afaceri, Burqundi și Actmedia.
Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Healthcare şi modalități de înscriere pentru participare puteţi găsi pe https://priaevents.ro/pria-healthcare/
Despre PRIAevents
PRIAevents – experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru fiecare sector business.
Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi:
raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.