Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca din toamna fiecare cetatean isi va putea plati online taxele si impozitele

„Din toamnă, fiecare cetățean își va putea plăti online taxele și impozitele. Anunțul pentru achiziționarea serviciilor bancare privind plățile online cu cardul a fost lansat astăzi în SEAP, un pas important pe direcția debirocratizării și a simplificării relației dintre contribuabili și administrație,”a anuntat Ciolos.

Ministerul Finantelor publice de asemenea a anuntat ca „ANAF a mai făcut un pas spre modernizare și a început procedura de achiziție a serviciilor de acceptare a plăților prin card bancar pe Ghiseul.ro. Procesul este estimat a se încheia la finalul lui septembrie.”

Premierul a anuntat ca, pana atunci, „plata cu cardul este funcțională la ghiseele ANAF din 9 județe iar ministrul finanțelor publice, Anca Dragu va fi prezentă joi la Timișoara pentru a prezenta informații privind extinderea în țară a plății cu cardul în sediile ANAF.”

“Vom crea o direcție de coordonare a tehnologiei informației la Guvern, pentru proiectele de importanță strategică. În același timp, vom lansa în această lună un program care va aduce inovație în administrație, va promova ideile tinerilor specialiști, valorificându-le în interes public. Programatori, designeri, dezvoltatori, experți în securitate cibernetică, manageri de proiect și alții cu competențe în zona IT se vor întâlni cu Guvernul pentru a dezvolta împreună servicii digitale inovatoare pentru cetățeni,” a transmis premierul.

Tot zilele trecute, Premierul Dacian Ciolos a facut publice noi demersuri ale Guvernului legate de debirocratizarea administratiei publice romanesti. Premierul a anuntat de asemenea, adoptarea unor masuri care vor duce la simplificarea administratiei publice, precizand de asemenea ca Guvernul incearca sa imbunatateasca parteneriatul pe care il are cu autoritățile locale pentru a gasi mai usor solutii legate de descentralizare, reforma administraţiei publice locale, cheltuirea eficientă și transparentă a banului public si proiecte integrate de dezvoltare locală.

back to top