AGENDA
Welcome Coffee Break & Înregistrare
09:30 - 10:00
Masa rotunda: Practici. Noutăți legislative. Analize. Studii de caz
10:00 - 12:45
Networking Lunch
13:15 - 14:15
Ca la fiecare început de an, PRIAevents și Consiliul Concurenței păstrează tradiția și vă invită la cel mai important eveniment dedicat concurenței și mediului de business, PRIA COMPETITION, în 18 februarie 2020 la București!
Dl. Bogdan CHIRIȚOIU, Președintele Consiliului Concurenței din România a acceptat invitația noastră de a participa la eveniment.
Indiferent de domeniul în care activați, dacă doriți să vindeți sau să cumparați o companie, trebuie să primiți avizul Consiliului Concurenței. Membrii asociațiilor profesionale trebuie de asemenea să știe care sunt liniile care nu trebuie depășite când vine vorba despre concurență.
Este foarte important ca fiecare companie care este interesată de achizițiile publice să știe care sunt barierele pe care nu trebuie sa le treacă companiile care participă la licitații? Câte companii pot participa? Pot licita împreună 2 sau mai multe companii?
Fiecare manager trebuie să știe care sunt clauzele contractuale pe care să le includă în contracte sau sa le accepte de la parteneri astfel încât să nu încalce legea concurenței, să aibă grijă cand stabilește prețul și șă nu recurgă la concurență neloială.
Asadar, concurența este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.
Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor.
De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice.
Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, precum și asupra fuziunilor si achizițiilor, a concurenței neloiale, a prețurilor și a altor practici de concurență.
În cadrul conferinței PRIA Competition veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența si veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii, de a afla cum vă pot ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfăsurați.
AGENDA
9.30 -10.00 - Înregistrarea participanților
10.00 - 12.45 – Practici. Noutăți legislative. Analize. Studii de caz
Noutăți legislative în ceea ce privește concurența. Ce s-a modificat în decursul lui 2019 și ce modificari se preconizează pentru 2020 sau 2021 în România? Dar în UE și la nivel internațional?
Concurenţa ca și mecanism vital pentru buna funcționare a economiei noastre
Care au fost cele mai dinamice sectoare din punct de vedere al concurenței în anul ce a trecut? Unde au fost aplicate cele mai multe sancțiuni? Ce sector a avut cele mai multe investigații?
Ce trebuie să știe companiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței? Ce ar trebui să știe atunci când cumpară o companie? Atunci când stabilesc prețurile? Atunci când fuzionează cu o altă companie? Atunci cand discută cu acele companii care fac parte din același segment de piață?
Ce trebuie să știe asociațiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței? Care sunt liniile pe care nu le pot depăși? Cum șă evite problemele de concurență și antitrust? Ce pot stabili în cadrul adunărilor și grupurilor de lucru?
Concurenţa în sectoarele esențiale ale economiei românești : financiar - bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie și nu numai.
Concurența și achizițiile publice. Care sunt barierele pe care nu trebuie sa le treacă companiile care participă la licitații ? Câte companii pot participa ? Pot licita împreună 2 sau mai multe companii?
Concurența și protecția consumatorului. Cum se îmbină activitatea celor 2 instituții spre a proteja consumatorul ?
Care este rolul consultanților pentru creșterea culturii concurențiale în mediul de afaceri
Companiile de stat – ce reglementări are Consiliul Concurenței pentru acestea?
Concurența și IMM-urile ? Ce trebuie să știe antreprenorii ?
Ajutoarele de stat – cum pot fi acordate acestea ? Care este rolul Consiliului Concurenței ?
Care sunt sugestiile mediului de afaceri, ale ambasadelor și ale camerelor de comerț?
Recomandări de buna practică, concluzii și propuneri pentru a avea un an concurențial bun în 2020
12.45 - 13.00 – Q&A și Concluzii
13.00 - 14.00 – Networking Lunch
*Completarea acestui formular de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.