SPEAKERS
Bogdan M. CHIRIŢOIU
Preşedinte, Consiliului Concurenţei
Mihaela ION
Partner, Popovici Nițu Stoica și Asociații
Dragos DAMIAN
CEO, Terapia
George BĂDESCU
Director Executiv, Asociația Marilor Rețele Comerciale (AMRCR)
Moderator: Raluca Voivozeanu
CEO, Pria Conferences
AGENDA
Start live videoconferință
LINK LIVE: https://bit.ly/2SyFd8U
nu trebuie inregistrare, doar selectati ca vizionati pe web
11:00 - 11:00
Panel dezbatere live: Concurența în timpul crizei. Noutăți adoptate la nivel UE. Analize. Studii de caz
11:30 - 12:45
Q&A din partea celor care vizioneaza online. Concluzii
12:45 - 13:00
PRIAevents și Consiliul Concurenței vă invită la prima dezbatere online despre concurență în situația actuală de criză, videoconferința, PRIA COMPETITION, în 7 mai 2020 LIVE de la ora 11,00. LINK LIVE: https://bit.ly/2SyFd8U
De data acesta va fi ediție specială cu teme multiple despre ce modificări sau derogări se fac în stări de urgență / situații de criză și despre obligativitatea respectării normelor concurențiale inclusiv în aceste vremuri.
Dl. Bogdan CHIRIȚOIU, Președintele Consiliului Concurenței din România a acceptat invitația noastră de a participa LIVE la eveniment.
Alături de dansul, au răspuns pozitiv invitației noastre și Mihaela ION – Partner, Popovici Nițu Stoica și Asociații, Dragoș DAMIAN – CEO, Terapia și George BĂDESCU – Director Executiv, Asociația Marilor Rețele Comerciale (AMRCR).
Ce este important? Reglementările concurențiale nu sunt suspendate pe perioada crizei. Siguranta angajatilor/colaboratorilor, asigurarea fluxului necesar pentru continuarea activității - toate sunt prioritare acum. Cu toate acestea, experiența trecută arată că, în situații de criză compliance-ul este uneori uitat/minimizat ca importanță. Tocmai de aceea – privind spre cazurile trecute - este necesar ca și în această perioadă să respectăm reglementările concurențiale.
De ce? Pentru că după ce se termină toată această perioadă de criză trebuie să răspundem pentru acțiunile noastre. COVID 19 poate fi cel mult o circumstanță atenuantă, însă nu ne va exonera total de acțiunile / efectele potențial anticoncurențiale vizate de Consiliul Concurenței.
Cât de activ a fost Consiliul Concurentei în aceasta perioadă? Care au fost recomandările acestuia? Ce se întâmpla cu investigațiile în derulare? Dar cu concentrările aflate în analiză?
Indiferent de domeniul în care activați, dacă sunteți antreprenori sau manageri ai companiilor multinaționale, dacă reprezentați asociații sau patronate, vă așteptăm sa ne urmăriți online deoarece atingem subiecte cheie pentru sectoarele: bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie, concurența pentru membrii asociațiilor patronale și profesionale; concurența și achizițiile publice, dar și ajutor de stat.
AGENDA
11.30 -11.35 - Start live videoconferință
11.35 - 12.45 –Panel dezbatere live: Concurența în timpul crizei. Noutăți adoptate la nivel UE. Analize. Studii de caz
Teme
Noutăți adoptate la nivel RO și UE. Ce modificări sau derogări se fac în situație de criză? Pentru ce tip de companii?
Obligativitatea respectării normelor concurențiale pe timpul crizei pentru toate tipurile de companii din toate sectoarele de business
Ce recomandări sau amenzi s-au dat la nivel UE în această perioadă?
Ce sectoare sunt în lupa Consiliului Concurenței din România în aceste momente de criză?
Cum vor face autoritățile de concurență verificarea pentru aceste luni de criză?
Unde vor fi aplicate cele mai multe sancțiuni? Ce sector a avut cele mai multe investigații în perioada de criză?
Ce trebuie să știe companiile în această perioadă de criză pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței? Ce ar trebui să știe atunci când cumpăra o companie? Atunci când stabilesc prețurile? Atunci când fuzionează cu o altă companie? Atunci când discută cu acele companii care fac parte din același segment de piață?
Ce trebuie să știe asociațiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței în această perioadă de criza? Care sunt liniile pe care nu le pot depăși? Cum să evite problemele de concurență/antitrust? Ce pot stabili în cadrul adunărilor și grupurilor de lucru online?
Pot fi implementate cooperări între autorități publice și întreprinderi pentru a răspunde activ situației generate de prezența COVID?
Care este rolul consultanților pentru creșterea culturii concurențiale în mediul de afaceri?
Ajutoarele de stat – cum pot fi acordate acestea ? Care este rolul Consiliului Concurenței ?
12.45 - 13.00 – Q&A din partea celor care vizionează online. Concluzii
LECTORI:
Bogdan M. CHIRIŢOIU – Președinte, Consiliului Concurenței
Mihaela ION – Partner, Popovici Nițu Stoica și Asociații
Dragos DAMIAN – CEO, Terapia
George BĂDESCU – Director Executiv, Asociația Marilor Rețele Comerciale (AMRCR)
Moderator – Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences
În cadrul conferinței PRIA Competition online veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.
Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.
Pentru acestea vă punem la dispoziție și aplicația parteneră a evenimentelor Pria: Eventlink360
să vă logați de pe acum și să adresați întrebări lectorilor în avans, iar noi, organizatorii și lectorii vom face tot posibilul să răspundem la fiecare.
*Completarea formularului de participare gratuita pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, sau inregistrarea pe platforma în care se desfăsoară evenimentul, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor cu caracter personal de către PRIA Conferences SRL pentru a primi informații cu privire la acest eveniment si la alte evenimente PRIA, oferte și prezentări ale PRIA și ale partenerilor noștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.