PRIAevents, își dorește, împreună cu Consiliului Concurentei Republica Moldova, să organizează în 27 aprilie 2019, conferința PRIA COMPETITION MOLDOVA – eveniment care va reuni toate sectoarele economiei direct interesate din Republica Moldova – IT, industrie, sănătate și farmaceutice, financiar – bancar, asigurări, retail, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, servicii și nu numai.
Partenerul Principal al evenimentului este ACI Partners.
De ce un eveniment pe teme de concurență în Republica Moldova?
Pentru că este o țară care a beneficiat de o atenție deosebită a investitorilor, pentru că antreprenoriatul este în continuă dezvoltare, pentru că este un țară dinamică, cu potential de dezvoltare economică pentru mai multe sectoare de business.
Toate companiile trebuie să se supună legilor concurenței. De aceea, acest eveniment important este de interes pentru top manageri – președinti, directori generali, antreprenori, directori de dezvoltare, directori de strategie, directori de operațiuni, directori juridici, consilieri juridici și avocați, dar și pentru asociații profesionale, camere de comerț, ambasade, consultanți, investitori,economiști, profesori și jurnaliști.
Alexei GHERȚESCU
Preşedinte, Consiliului Concurenţei Republica MoldovaBogdan CHIRIȚOIU
Preşedinte, Consiliului Concurenţei RomâniaEmil GUȚU
Competition Manager, ACI PartnersOctavian CALMÎC
Director, ANREGabriela CORCIMARI
Șef Direcția Juridică, Consiliul Concurenței Republica MoldovaDmitri PĂDURE
Șef Direcția Anticartel, Consiliul Concurenței Republica MoldovaDiana LAPTEACRU
Șef Direcție Abuz de Poziție Dominantă, Republica Consiliul Concurenței Republica MoldovaDiana RUSUHANU
Șef Direcția Cercetare și Analitică, Consiliul Concurenței Republica MoldovaRaluca VOIVOZEANU
MODERATOR-CEO, PRIA ConferencesCarolina Parcalab
Manager LL.M, ACI PartnersVictor Baciu
Policy Manager, AmCham Moldovaituația concurențială în Republica Moldova în condițiile provocărilor actuale Concurenţa ca și mecanism vital pentru buna funcționare a economiei Republicii Moldova. Sfera de aplicare (Companiile de stat, IMM-urile și Companiile mari și mijlocii), Ce ar trebui să știe antreprenorii? Practica judiciară în materie de trucare a ofertelor Politica de clemență. Sfera şi condiţiile de aplicare Angajamentele – procedură excepțională privind restabilirea rapidă a mediului concurențial Analiza economică în cazurile de concurență Care au fost cele mai dinamice sectoare din punct de vedere al concurenței în anul ce a trecut? Unde au fost aplicate cele mai multe sancțiuni? Ce sector a avut cele mai multe investigații? Cum va arăta anul 2022? Ce trebuie să știe companiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței? Ce ar trebui să știe atunci când cumpără o companie? Atunci când stabilesc prețurile? Atunci când fuzionează cu o altă companie? Atunci când discută cu acele companii care fac parte din același segment de piață? Ce trebuie să știe asociațiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței? Care sunt liniile pe care nu le pot depăși? Cum să evite problemele de concurență și antitrust? Ce pot stabili în cadrul adunărilor și grupurilor de lucru? Concurenţa în sectoarele esențiale ale economiei moldovene : financiar - bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie și nu numai. Concurența și achizițiile publice. Care sunt barierele pe care nu trebuie sa le treacă companiile care participă la licitații? Câte companii pot participa ? Pot licita împreună 2 sau mai multe companii? Concurența și protecția consumatorului. Cum se îmbină activitatea celor 2 instituții spre a proteja consumatorul? Concurența și ANRE Cum se îmbină activitatea celor 2 instituții ? și de ce este importantă ? Care este rolul avocaților pentru creșterea culturii concurențiale în mediul de afaceri Companiile de stat – ce reglementări are Consiliul Concurenței pentru acestea? Ajutoarele de stat – cum pot fi acordate acestea? Care este rolul Consiliului Concurenței? Concurența și companiile mari și mijlocii. Când trebuie acestea să fie attente șa reglementările concurențiale ? Cum pot evita abuzul de poziție dominantă ? Care sunt sugestiile mediului de afaceri, ale ambasadelor și ale camerelor de comerț? Studii de caz, exemple și analize Recomandări de buna practică, concluzii și propuneri pentru a avea un an concurențial bun în 2022
10:15 - 13:15