Strategia energetica a Romaniei pana in 2030

PRIAevents, a organizat conferința PRIA Energy – unul dintre cele mai complexe evenimente din România, dedicat sectorului energetic în 25 aprilie 2017 la Hotel Intercontinental București, sala Rondă. Evenimentul a reunește cei mai importanți leaderi din energie, consultanți, avocați, investori, bancheri și reprezentanți ai mass mediei.

Într-o economie din ce în ce mai globalizată, strategia energetică a unei tări se realizează în contextul evoluțiilor și schimbărilor care au loc pe plan mondial. România dispune de o gama diversificată, dar redusă cantitativ de resurse de energie primară: țiței, gaze naturale, cărbune, minereu de uraniu, precum și un potențial valorificabil de resurse regenerabile relativ modest.

Unul dintre elementele prioritare ale strategiei energetice îl constituie îmbunatatirea eficienței energetice, dar și strategii privind hidroenergia, petrolul si gazele și energia nucleară.

Sectorul energetic trebuie să fie un sector dinamic, care să susțină activ dezvoltarea economică a țării, și reducerea decalajelor față de Uniunea Europeană. În acest sens, obiectivul general al dezvoltării sectorului energetic îl constituie acoperirea integrală a consumului intern de energie în condiții de creștere a securității energetice a țării, de dezvoltare durabilă și cu asigurarea unui nivel corespunzător de competitivitate.

De interes major sunt temele despre listarea companiilor din sectorul energetic, despre experiența companiilor deja listate. Un alt subiect impotant este inființarea unui fond suveran de dezvoltare și investiții prevăzut în Programul de guvernare 2017-2020 care va avea o valoare aproximativă de 10 miliarde de euro.

Foarte importantă este, de asemenea, guvernanța corporativă în cadrul companiilor de stat. Cum creştem astfel performanţa şi valoarea companiilor de stat? Eficiența sistemelor de management la stat, insistând pe rolul consiliului de conducere, pe responsabilitatea şi remunerarea membrilor, credibilitatea situaţiilor finaciare şi pe eficienţa sistemelor de management al riscului.

Pe lângă faptul că România deține un potențial uriaș pentru energie alternativă și proiectele sunt fezabile, România a îndeplinit cu trei ani mai devreme ținta de energie regenerabilă de 24% asumată pentru anul 2018 și a ajuns în prezent la 27%, arată un comunicat al Ministerului Energiei. Conform celor mai recente date disponibile, din aprilie 2015, 3% din puterea netă instalată vine din energie solară, 15% energie eoliană, 31% hidroenergie, 18% din hidrocarburi, 26% din cărbune, și 7% din energie nucleară.

Creșterea eficienţei energetice are o contribuție majoră la realizarea siguranței alimentării, durabilității și competitivității. Reducerea cererii de energie prin creșterea eficienței energetice reprezintă o politică de câștig, care pe lânga economisirea resurselor energetice primare conduce și la reducerea emisiilor cu efect de seră.

CONFERINTA VA ÎNCEPE  ÎN
  • 00

    zile

  • 00

    ore

  • 00

    minute

  • 00

    secunde

Salvează în Calendar 2016-03-29 13:00:00 2016-03-29 21:30:00 Europe/Bucharest PRIA - Women in Agriculture Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. Începând cu această primavară conferința este însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia vom recunoaște eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești. Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI INVITATI

Dian POPESCU

Consilier al Ministrului Energiei

Andrei MAIOREANU

Secretar de Stat, Ministerul Energiei

Sorin GAL

Director General, ANRM

Ovidiu AGLICERU

Președinte Directorat, Hidroelectrica

Corneliu BODEA

Preşedinte, Centrul Român al Energiei

Silvia VLĂSCEANU

Director General, ACUE

Valentin MIRCEA

Senior Partner, Mircea and Partners Law Firm

Mihai MEIU

Director, ANPC

Valerica DRAGOMIR

Director Executiv, ANIS

Mihai MEREUȚĂ

Președinte Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat

AGENDA

Inregistrarea participantilor

09.30 - 10.00

Strategia energetica a Romaniei pana in 2030

10.00 - 12.30

Q&A Session

12:30 - 13:00

Lunch

by 13.00 – 13.30

Cum ar trebui sa arate Strategia Energetică a României valabilă pentru 2017-2030

• Ce alegem – securitate energetică sau independență energetică?

• Securitatea energetică a României, între dezvoltarea piețelor de energie și provocările geopolitice regionale și globale;

• Strategia UE de Securitate Energetică (2014) și cum se raportează România la aceasta? Dar la procesul de formare a Uniunii Energetice? Cum putem negocia mai bine? România participă activ la elaborarea obiectivelor europene de diplomație energetică?

• Hidroenergia, petrolul si gazele și energia nucleară -elemente prioritare ale strategiei energetice?

• Guvernanța corporativă în cadrul companiilor de stat. Cum creştem astfel performanţa şi valoarea companiilor de stat? Eficiența sistemelor de management la stat

• Listarea companiilor din sectorul energetic, despre experiența companiilor deja listate.

• Înființarea unui fond suveran de dezvoltare și investiții prevăzut în Programul de guvernare 2017-2020

• Se poate realiza creșterea ponderii energiei electrice în mixul energetic, creșterea ponderii surselor regenerabile de energie și a măsurilor de eficiență energetică? dar creșterea ponderii producției descentralizate de electricitate?

• Care sunt tendintele ultimilor ani în energia românească: producție, consum, import/export?

• Transformarea sistemului energetic și tendințe de viitor: tehnologia, politicile climatice, geopolitica, energiile regenerabile;

• Reducerea emisiilor de carbon. Creșterea energiei electrice în structura consumului total de energie. Cum se pot integra sursele variabile de energie regenerabilă în sistemului electroenergetic? Creșterea eficienței energetice. Cum evoluam catre către rețele inteligente?

Cum va evolua structura consumului de produse petroliere in urmatorii ani? Care este rolul României pe piețele hidrocarburilor din regiune?

• Care va fi evolutia consumului de gaze naturale pentru industrie, rezidențial, energie electrică, transporturi etc?

• Care sunt opțiunile tehnologice cele mai relevante în contextul procesului de decarbonizare a producției, transportului și utilizării de produse petroliere și de gaze naturale?

• Cum va arăta cererea națională de produse petroliere? Care ar fi cel mai bun sistem de transport și depozitare de țiței, respectiv de depozitare de produse petroliere?

• Poate fi crescută eficiența și competitivitatea industriei românești a rafinării în contextul politicilor europene de decarbonizare?

• Ce evolutie va avea sectorul de retail de produse petroliere, în contextul obligațiilor de asigurare a infrastructurii aferente combustibililor alternativi?

• Cum va arata structura consumului de energie electrică? Cum va evolua structura consumului de energie electrică pe sectoare precum transporturi, rezidențial, agricultură, industrie, servicii etc?

• Putem face o strategie de export al energiei electrice?

• Standardele de performanță pentru serviciul de transport și pentru serviciul de distribuție de energie electrică;

• Impactul tehnologiei în dezvoltarea rețelelor electrice către smart grids, microgrids și consumatori activi (prosumeri);

• Pot fi competitive exporturile românești de servicii de sistem pe plan regional?

• Dar energia electrică produsă în România ar putea fi competitivă la nivel regional și european?

Strategia energetica a Romaniei pana in 2030

În cadrul conferinței PRIA Energy s-a beneficiat de aflarea noutăților în domeniul energetic, analize la un nivel înalt, interconectarea dintre activități, noi tehnologii, evoluții, inovații și oportunități de investiții.

Conferința Pria Energy a găzduit lideri și vizionari din industria energetică, autorități, comunitatea științifică și sectorul privat, precum și lideri comunitari, care au discutat politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au impact asupra resurselor energetice mondiale; soluții inovatoare strategice și tendințe în industria energetică, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin intermediul și gestionarea mediului. Totodată s-au dezbătut subiecte referitoare la dezvoltarea acestor interacțiuni complexe, care redefinesc viitorul energiei la nivel mondial.

Locatie eveniment

Hotel Intercontinental Bucuresti

Sala Ronda

 

PARTENERI SI POZE EVENIMENT

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

C | 0744 584 661

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

location-icon

ADRESA EVENIMENT

Hotel Intercontinental Bucuresti

Sala Ronda

T  |   021 310 2020 

W |  ihg.com 

 

CONTACTEAZA-NE

Iti stam la dispozitie pentru detalii legate de eveniment.

Vrei sa afli cum sa iti protejezi business-ul? Participa la conferinta PRIA Energy

PARTICIPA LA CONFERINTA

back to top