PRIA Environment

21.11.2023 - ARCUB(Strada Lipscani 84-90)

REGISTER

PRIAevents organizează conferința PRIA Environment în 21 noiembrie 2023, de la 9,30, la ARCUB, str. Lipscani 84-90 – una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai semnificative teme de mediu pe care o organizăm în acest an.
În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment aducem împreună companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile centrale și locale și ne concentrăm pe dezbaterea temelor esențiale de mediu precum: Directiva Single-Use Palstic, taxa pe plastic, noile reglementări la nivel UE privind ambalajele și deșeurile din ambalaje, managementul deșeurilor și alte teme relevante la momentul actual.
În cadrul acestui eveniment, PRIAevents va premia companiile, asociațiile și persoanele care au realizat proiecte de succes și au contribuit la îmbunătățirea legislațiilor, a colectării, a consțientizării și a eficiențizării în domeniul mediului în România.
Așadar, te invităm să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, intrând în dialog, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate, dar și pentru a vedea cum ne putem atinge țintele de colectare și cum putem să transpunem cât mai eficient legislatia UE în cea națională.

START

16
DAYS
13
HOUR
27
MIN
57
SEC

AGENDA

Înregistrarea participanților și welcome coffee

09:30 - 10:00

Panel interactiv de dezbateri

Directiva Single-Use Palstic Directiva (UE) 2019/904 a Parlamentului European și a Consiliului, privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului a fost transpusă în legislația românească anii trecuți. Status al transpunerii Ce modificări mai pregătește UE? Cum vor fi transpuse acestea în legislația noastră? Care sunt sugestiile mediului de afaceri? Taxa pe plastic Obligațiile pentru aceasta trebuiau îndeplinite de acum câțiva ani. Cine va suporta această taxă și cum? Care va fi rolul autorităților, dar al producătorilor, al comercianților și al celorlalte ențități? Managementul deșeurilor Legislația secundară dupa adoptarea legii de modificare a Ord. 125/2022, si legea de aprobare 175 /2023. Status Ordonanța de urgență nr. 133 din 29 septembrie 2022. Ce efecte a avut? Cum se poate crește gradul de colectare selectivă în România? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile? Forecast pentru 2024 Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Ce campanii mai sunt? Rolul organizatiilor care implementează obligatiile privind raspunderea extinsă a producatorului in domeniul gestionarii deșeurilor? Aplicațiile și tehnologia în general pentru o mai mare transparență în acest sector? Noile reglementări la nivel UE privind ambalajele și deșeurile din ambalaje Uniunea Europeană urmează să stabilească noi cerințe referitoare la ambalaje și deșeuri de ambalaje, prin revizuirea normelor în vigoare, cu scopul de a reduce cantitățile de deșeuri de ambalaje generate în statele membre și de a facilita reutilizarea și reciclarea acestora. Între rezultatele preconizate se numără și reducerea dependenței UE de importurile de materii prime, stimularea inovării și a creșterii economice, reciclarea mai eficientă a materialelor de ambalare din punctul de vedere al costurilor și asigurarea funcționării în condiții bune a unor piețe competitive pentru materialele reciclate, de o calitate adecvată. Povești de succes Fiind final de an, PRIAevents va premia companiile, asociațiile și persoanele care au realizat proiecte de succes și au contribuit la îmbunătățirea legislațiilor, a colectării, a consțientizării și a eficiențizării în domeniul mediului în România

10:00 - 12:30

Q&A. Concluzii

12:30 - 13:30
PRIA Environment Conference reprezintă reuniunea companiilor, specialiștilor și autorităților implicate în protecția mediului în Romania.
În cadrul conferinței online PRIA Environment din 21 noiembrie 2023 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.
Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.
Stabiliți contacte și încheiați parteneriate
Abordați subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația.
Veți aplauda și felicita acele companii, asociații și persoane care au realizat proiecte de succes și au contribuit la îmbunătățirea legislațiilor, a colectării, a consțientizării și a eficiențizării în domeniul mediului în România
Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România, Republica Moldova și Bulgaria.

LOCATION

ARCUB(Strada Lipscani 84-90)

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
Take part of the meeting

PRIA Environment

REGISTER
back to top