PRIA Environment 2022-6 aprilie 2022

6.04.2022 -

REGISTER

PRIAevents organizează conferința PRIA Environment 2022 în 6 aprilie 2022 de la ora 9,30, online – una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai semnificative teme de mediu pe care o organizăm în acest an.

În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment aducem împreună companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile și ne concentrăm pe dezbaterea temelor esențiale de mediu precum: implementarea sistemului depozit – garanție, stadiul transpunerii Directivelor UE, industria și tranziția spre o economie verde, colectarea și reciclarea.

Te invităm să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, intrând în dialog, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate, soluții pentru implementarea SGR în acest an, dar și pentru a vedea cum ne putem atinge țintele de colectare și cum putem să transpunem cât mai eficient legislația UE în cea națională.

Partenerii principali ai evenimentului sunt : APBRS, TOMRA, RER Ecologic Group, ARAM, Asociatia OIREP, FEPRA și Green Group.

 

AGENDA

9,30 – 09.35 –  Start live videoconferință

9.35 – 12.30 – Dezbatere online despre SGR și stadiile implementării Directivelor Europene

 

Sistemul  garanție – returnare

1 octombrie 2022 – este data la care se va da start SGR?

Cum se va face campania de conștientizare în ceea ce privește colectarea selective? Cum se va promova sistemul și cine se va implica?

Cum va arăta compania care va gestiona SGR? Când va fi supusă spre aprobare HG  care prevede ca statul să dețină 20% din această companie?

Cum va arăta în continuare reglementarea sistemului -garanție-returnare în România? Care sunt pașii pe care trebuie să ii parcurgă producătorii, dar retailerii pentru a fi implementat la începutul lunii octombrie 2022?

Ce oferte vor depune furnizorii care urmează să fie contractați de compania care devine operator? Care vor fi planurile acestora și când le vor depune?

PNRR – ce fonduri sunt alocate prin PNRR pentru SGR? Dar pentru alte domenii? Se vor aloca și fonduri prin AFM?

 

Colectarea deșeurilor și reciclarea

Cum vor fi atinse țintele anul acesta? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile?

Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației?

Care este rolul organizațiilor care implementează obligațiile privind răspunderea extinsa a producătorului in domeniul gestionarii deșeurilor?

Ce pot face companiile de reciclare, de colectare? Dar autoritățile locale? Cum arată astăzi sistemul pay as you throw astazi?

Ce rol au aplicațiile si tehnologia în general pentru o mai mare transparență?

Fondurile din PNRR se acordă atât autorităților cât și companiilor private pentru colectare și reciclare?

 

Stadiul implementării Directivelor Europene ce privesc mediul

Directiva (UE) 2019/904 a Parlamentului European și a Consiliului, privind reducerea impactului anumitor prooduse din plastic asupra mediului –  interdicție la nivelul UE a produselor de plastic de unică folosință ori de câte ori sunt disponibile alternative. Cum s-au aliniat companiile la reglementările ce au intrat in vigoare anul trecut? Ce pași în plus trebuie urmați în acest an?

DIRECTIVA (UE) 2018/852 modificare a Directivei 94/62/CE privind ambalajele și deșeurile de ambalaj – eco-design-ul ambalajelor. Prevenirea producerii de deșeuri de ambalaje și promovarea reutilizării, a reciclării și a altor forme de valorificare a deșeurilor de ambalaje în locul eliminării finale a acestora, contribuind astfel la tranziția către o economie circulară.

Care este stadiul de implementare al acestora? Va fi nevoie să mai implementăm alte Directive în viitor?

 

12.30 – 13.00Q&A. Concluzii

START

608
DAYS
17
HOUR
59
MIN
38
SEC

SPEAKERS

Barna TÁNCZOS

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Alice NICHITA

Președinte al Asociației Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate, unul dintre acționarii RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A.

Doinița MIHAI

Vice President Governmental Affairs Eastern Europe South, TOMRA

Alin VISAN

Președinte, Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu (ARAM)

Mihaela FRĂSINEANU

Director Executiv, Asociația Oirep Ambalaje

Radu MERICĂ

Director General, RER Ecologic Group

Constantin DAMOV

Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară/ Președinte Green Group

Ionuț GEORGESCU

CEO, FEPRA

Raluca VOIVOZEANU

MODERATOR-CEO, PRIA Conferences

Maria MAXIM

Președinte, Asociația Retailerilor pentru Mediu

Raul POP

Director Programe, Asociația ECOTECA, Membru fondator, Coaliția pentru Economie Circulară

AGENDA

Start conferința

09:30 - 09:45

Dezbatere online despre SGR și stadiile implementării Directivelor Europene

Sistemul depozit – garanție 1 octombrie 2022 – este data la care se va da start SGR? Cum se va face campania de conștientizare în ceea ce privește colectarea selective? Cum se va promova sistemul și cine se va implica? Cum va arăta compania care va gestiona SGR? Când va fi supusă spre aprobare HG care prevede ca statul să dețină 20% din această companie? Cum va arăta în continuare reglementarea sistemului depozit-garantie în România? Care sunt pasii pe care trebuie să ii parcurgă producătorii, dar retailerii pentru a fi implementat la începutul lunii octombrie 2022? Ce oferte vor depune compniile? Care vor fi planurile acestora și când le vor depune? PNRR – ce fonduri sunt alocate prin PNRR pentru SGR? Dar pentru alte domenii? Se vor aloca si fonduri prin AFM?

09:45 - 13:00

Q&A. Concluzii

13:00 - 13:30
PRIA Environment reprezintă reuniunea companiilor, specialiștilor și autorităților implicate în protecția mediului în Romania.
În cadrul conferinței online PRIA Environment din 6 aprilie 2022 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.
Atingeți peste 5 000 de spectatori online ai evenimentului

Stabiliți contacte și încheiați parteneriate

Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România, Republica Moldova și Bulgaria.

LOCATION

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
Take part of the meeting

PRIA Environment 2022-6 aprilie 2022

REGISTER
back to top