Pria Environment 6 aprilie 2023

6.04.2023 - Biblioteca Națională a României, Sala Mircea Eliade

REGISTER

PRIAevents, alături de partenerii principali RER GROUP, RETIM, GREEN GROUP, TOMRA, ARAM, ASRO, Asociația OIREP Ambalaje, Coaliția pentru Economia Circulară, RUCODEM, ASPA PLAST, sprijinul ANRSC, organizează conferința PRIA Environment 2023 în 6 aprilie 2023, de la 9,30, la Biblioteca Națională a României, sala Mircea Eliade, în blv. Unirii nr. 22 – una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai semnificative teme de mediu pe care o organizăm în acest an.

În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment aducem împreună companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile centrale și locale și ne concentrăm pe dezbaterea temelor esențiale de mediu precum: Ord. 133, Ord. 125, taxa pe plastic și alte teme relevante la momentul actual.

În 29 septembrie 2022  a fost adoptată Ordonanța  de urgență nr. 133 privind regimul deșeurilor, precum și a Legii serviciului de salubrizare a localităților nr. 101/2006. Ce implică aceasta și ce trebuie să știe companiile? Rolul ANRSC, al primăriilor si al companiilor.

De asemenea, este foarte important de discutat despre taxa pe plastic și cine o va suporta și despre  Ordonanța 125 și tot ceea ce implică ea.

Așadar, te invităm să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, intrând în dialog, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate și pentru a vedea cum ne putem atinge țintele de colectare și cum putem să transpunem cât mai eficient legislatia UE în cea națională.

Printre temele pe care le vom aborda se numara:

Colectarea deșeurilor și reciclarea

Ordonanța de urgență nr. 133 din 29 septembrie 2022. Rolul ANRSC

Vor fi atinse anul acesta țintele? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile? Forecast pentru 2023

Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației?

Rolul organizațiilor care implementează obligațiile privind răspunderea extinsa a producătorului in domeniul gestionarii deșeurilor?

Ce pot face companiile de reciclare, de colectare, autoritățile locale și cum arată astăzi sistemul pay as you throw astăzi?

Aplicațiile si tehnologia în general pentru o mai mare transparență în acest sector?

Taxa pe plastic

Obligațiile pentru aceasta trebuiau îndeplinite de acum câțiva ani

Cine va suporta această taxă și cum?

Care va fi rolul autorităților, dar al producătorilor, al comercianților și al celorlalte entități?

Răspunderea extinsă a producătorului

Modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, cu modificările și completările ulterioare, organizațiile autorizate să implementeze obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului

Gestionarea tuturor deșeurilor de echipamente electrice și electronice, denumite în continuare DEEE, provenite de la EEE respective depozitarea deșeurilor, prin care sunt reglementate garanția financiară de mediu, fondul pentru închiderea și monitorizarea post închidere a depozitului de deșeuri, precum și modul de constituire a acestora pentru depozitele existente la data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 2/2021

START

474
DAYS
9
HOUR
9
MIN
46
SEC

SPEAKERS

Barna TÁNCZOS

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Ionel TESCARU

Președinte, ANRSC

Cosntantin TOMA

Președinte Executiv, Asociația Municipiilor din România și Primar Buzău

Radu MERICA

Director General, RER Ecologic Group

Constantin DAMOV

Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară/ Președinte Green Group

Geanin Șerban

Președintele Asociației OIREP Ambalaje

Alin VIȘAN

Președinte, Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu (ARAM)

Dan PASCU

Director General, RETIM Ecologic Service

Alin Cristian MOS

Vicepresedinte, Consiliul Județean Timiș/ Presedinte ADID Timiș

Constantin OPRAN

Președintele, ASPAPLAST

Raluca VOIVOZEANU

Moderator: CEO, PRIA CONFERENCES

AGENDA

Înregistrarea participanților și welcome coffee

09:30 - 10:00

Panel interactiv de dezbateri

Colectarea deșeurilor și reciclarea Ordonanța de urgență nr. 133 din 29 septembrie 2022. Rolul ANRSC Vor fi atinse anul acesta țintele? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile? Forecast pentru 2023 Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației? Rolul organizatiilor care implementeaza obligatiile privind raspunderea extinsa a producatorului in domeniul gestionarii deșeurilor? Ce pot face companiile de reciclare, de colectare, autoritățile locale și cum arată astăzi sistemul pay as you throw astazi? Aplicațiile si tehnologia în general pentru o mai mare transparență în acest sector? Taxa pe plastic Obligațiile pentru aceasta trebuiau îndeplinite de acum câțiva ani Cine va suporta această taxă și cum? Care va fi rolul autorităților, dar al producătorilor, al comercianților și al celorlalte ențități? Răspunderea extinsă a producătorului Modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, cu modificările și completările ulterioare, organizațiile autorizate să implementeze obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului Gestionarea tuturor deșeurilor de echipamente electrice și electronice, denumite în continuare DEEE, provenite de la EEE respective depozitarea deșeurilor, prin care sunt reglementate garanția financiară de mediu, fondul pentru închiderea și monitorizarea postînchidere a depozitului de deșeuri, precum și modul de constituire a acestora pentru depozitele existente la data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 2/2021

10:00 - 12:30

Q&A. Concluzii

12:30 - 13:00
PRIA Environment Conference reprezintă reuniunea companiilor, specialiștilor și autorităților implicate în protecția mediului în Romania.
În cadrul conferinței online PRIA Environment din 23 martie 2023 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.
Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.
Stabiliți contacte și încheiați parteneriate
Abordați subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația.
Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România, Republica Moldova și Bulgaria.
Lectorii și audiența interacționa și pot răspunde în timp real la întrebările fiecăruia!

LOCATION

Biblioteca Națională a României, Sala Mircea Eliade

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
Take part of the meeting

Pria Environment 6 aprilie 2023

REGISTER
back to top