PRIAevents, alături de partenerii principali RER GROUP, RETIM, GREEN GROUP, TOMRA, ARAM, ASRO, Asociația OIREP Ambalaje, Coaliția pentru Economia Circulară, RUCODEM, ASPA PLAST, sprijinul ANRSC, organizează conferința PRIA Environment 2023 în 6 aprilie 2023, de la 9,30, la Biblioteca Națională a României, sala Mircea Eliade, în blv. Unirii nr. 22 – una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai semnificative teme de mediu pe care o organizăm în acest an.
În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment aducem împreună companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile centrale și locale și ne concentrăm pe dezbaterea temelor esențiale de mediu precum: Ord. 133, Ord. 125, taxa pe plastic și alte teme relevante la momentul actual.
În 29 septembrie 2022 a fost adoptată Ordonanța de urgență nr. 133 privind regimul deșeurilor, precum și a Legii serviciului de salubrizare a localităților nr. 101/2006. Ce implică aceasta și ce trebuie să știe companiile? Rolul ANRSC, al primăriilor si al companiilor.
De asemenea, este foarte important de discutat despre taxa pe plastic și cine o va suporta și despre Ordonanța 125 și tot ceea ce implică ea.
Așadar, te invităm să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, intrând în dialog, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate și pentru a vedea cum ne putem atinge țintele de colectare și cum putem să transpunem cât mai eficient legislatia UE în cea națională.
Printre temele pe care le vom aborda se numara:
Colectarea deșeurilor și reciclarea
Ordonanța de urgență nr. 133 din 29 septembrie 2022. Rolul ANRSC
Vor fi atinse anul acesta țintele? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile? Forecast pentru 2023
Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației?
Rolul organizațiilor care implementează obligațiile privind răspunderea extinsa a producătorului in domeniul gestionarii deșeurilor?
Ce pot face companiile de reciclare, de colectare, autoritățile locale și cum arată astăzi sistemul pay as you throw astăzi?
Aplicațiile si tehnologia în general pentru o mai mare transparență în acest sector?
Taxa pe plastic
Obligațiile pentru aceasta trebuiau îndeplinite de acum câțiva ani
Cine va suporta această taxă și cum?
Care va fi rolul autorităților, dar al producătorilor, al comercianților și al celorlalte entități?
Răspunderea extinsă a producătorului
Modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, cu modificările și completările ulterioare, organizațiile autorizate să implementeze obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului
Gestionarea tuturor deșeurilor de echipamente electrice și electronice, denumite în continuare DEEE, provenite de la EEE respective depozitarea deșeurilor, prin care sunt reglementate garanția financiară de mediu, fondul pentru închiderea și monitorizarea post închidere a depozitului de deșeuri, precum și modul de constituire a acestora pentru depozitele existente la data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 2/2021
Barna TÁNCZOS
Ministrul Mediului, Apelor şi PădurilorIonel TESCARU
Președinte, ANRSCCosntantin TOMA
Președinte Executiv, Asociația Municipiilor din România și Primar BuzăuRadu MERICA
Director General, RER Ecologic GroupConstantin DAMOV
Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară/ Președinte Green GroupGeanin Șerban
Președintele Asociației OIREP AmbalajeAlin VIȘAN
Președinte, Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu (ARAM)Dan PASCU
Director General, RETIM Ecologic ServiceAlin Cristian MOS
Vicepresedinte, Consiliul Județean Timiș/ Presedinte ADID TimișConstantin OPRAN
Președintele, ASPAPLASTRaluca VOIVOZEANU
Moderator: CEO, PRIA CONFERENCESColectarea deșeurilor și reciclarea Ordonanța de urgență nr. 133 din 29 septembrie 2022. Rolul ANRSC Vor fi atinse anul acesta țintele? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile? Forecast pentru 2023 Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației? Rolul organizatiilor care implementeaza obligatiile privind raspunderea extinsa a producatorului in domeniul gestionarii deșeurilor? Ce pot face companiile de reciclare, de colectare, autoritățile locale și cum arată astăzi sistemul pay as you throw astazi? Aplicațiile si tehnologia în general pentru o mai mare transparență în acest sector? Taxa pe plastic Obligațiile pentru aceasta trebuiau îndeplinite de acum câțiva ani Cine va suporta această taxă și cum? Care va fi rolul autorităților, dar al producătorilor, al comercianților și al celorlalte ențități? Răspunderea extinsă a producătorului Modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, cu modificările și completările ulterioare, organizațiile autorizate să implementeze obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului Gestionarea tuturor deșeurilor de echipamente electrice și electronice, denumite în continuare DEEE, provenite de la EEE respective depozitarea deșeurilor, prin care sunt reglementate garanția financiară de mediu, fondul pentru închiderea și monitorizarea postînchidere a depozitului de deșeuri, precum și modul de constituire a acestora pentru depozitele existente la data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 2/2021
10:00 - 12:30