PRIA Environment Conference Republica Moldova-29 noiembrie 2022

29.11.2022 - ONLINE

REGISTER

PRIAevents organizează conferința PRIA Environment Republica Moldova,  eveniment anual,  complex, cu teme extrem de  importante și cu prezența reprezentanților tuturor părților implicate în protecția mediului în Moldova în 29 noiembrie 2022, online.

PRIA Environment reprezintă una dintre cele mai importante platforme de dezbateri între companii, autorități, ONG-uri și societatea civilă, dar și întalnirea anuală a tuturor celor implicați în conservarea mediului.

PRIA Environment va găzdui reprezentanți de marcă ai mediului de business, ai autorităților și ai comunității științifice, precum și lideri comunitari, care vor discuta politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au  impact  asupra resurselor naturale, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin gestionarea   corectă a mediului. Reciclarea ambalajelor – stabilirea mecanismului de recuperare integrală a costurilor în conformitate  cu principiul poluatorul plătește și cu principiul extins al responsabilității producătorului, reducerea depozitării  deșeurilor și creșterea cotelor de reciclare vor fi in prim plan, risipa alimentară și SGR, dar și noul concept ESG – environmental, social,   governance și ce înseamnă acesta pentru companiile din mai multe sectoare.

START

371
DAYS
19
HOUR
3
MIN
1
SEC

SPEAKERS

Iordanov Iordanca-Rodica

Ministrul Mediului Republica Moldova

Ion Ceban

Primarul Chișinăului

Iana Caldari

specialist principal al Secției mecanisme economice de mediu, Agenția de Mediu

Doinița Mihai

Vice President Public Affairs Eastern Europe South, TOMRA

Cristina Aramă

PR Manager, Kaufland Moldova

Raluca VOIVOZEANU

Moderator-CEO, PRIA CONFERENCES

Diana Pascaru

Ethics&Compliance and Data privacy officer, Moldcell

Constantin DAMOV

Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară/ Președinte Green Group

Serghei Ceban

Şef Secţie Microcreditare şi Şef adjunct Direcţie Retail

Anna Ceban

PR, Banca Alimente Moldova

AGENDA

Pregatire pentru online event

10:15 - 10:30

Sesiunea I: schimbări legislative și măsuri pentru protecția mediului în Republica Moldova

Legislația privind protecția mediului în Republica Moldova – legea 209/2016, legea 248/2013 / Acordul XI cu Uniunea Europeană? Ce ar trebui să se modifice și ce se poate îmbunătăți? Reciclarea ambalajelor - stabilirea mecanismului de recuperare integrală a costurilor în conformitate cu principiul poluatorul plătește și cu principiul extins al responsabilității producătorului Reducerea depozitării deșeurilor și creșterea cotelor de reciclare Companiile de salubritate din Republica Moldova – cum se poate eficientiza activitatea acestora? Cum pot ajuta primăriile gestionarea deșeurilor? Educația pentru colectarea deșeurilor? Ce se poate colecta selectiv și unde? Care pot fi facilitățile fiscale pentru companii pentru a se încuraja colectarea deșeurilor în Moldova? Pe modelul altor țări europene, s-ar putea vedea necesitatea implementării sistemului garanție-depozit pentru PET-uri, sticle şi doze de aluminiu în Republica Moldova? Cum se adaptează orașele din Republica Moldova cerințelor de mediu europene și mondiale privind reciclarea? Dar privind calitatea aerului? Cum se implică companiile în protecția mediului? Cum pot contribui companiile la educarea angajaților, dar și a cetățenilor în general, pentru respectarea normelor de mediu? Exemple de campanii de succes. Prezentarea campaniilor CSR ale companiilor din Moldova Reciclarea electronicelor și electrocasnicelor? Colaborarea între producătorii care comercializează echipamente electrice şi electronice și asociații Ce poate învăța Republica Moldova din experiența altor state despre colectarea selectivă, managementul deșeurilor și poluare? Care sunt studiile realizate de experți? Exemple din România și alte țări Risipa alimentară – acțiunile pe care le fac autoritățile, companiile și ONG-urile. Stadiul legii risipei Alimentare în Moldova Care sunt propunerile mediului de afaceri? Ce responsabilități își asumă acestea? Dar autoritățile, dar societatea civilă? Ce rol pot juca asociațiile de locatari din Republica Moldova? Dar ONG-urile?

10:30 - 12:45

Q&A. Concluzii

12:45 - 13:30
Un rol deosebit vom acorda dezbaterii despre investiții ale companiilor pentru protejarea mediului și educație pentru mediu. Vom afla despre cele mai eficiente campanii pentru mediu, despre Rolul ONG-urilor ți proiectele acestora.

Participă la conferința PRIA Environment sa analizăm împreună noutățile legislative cu impact asupra comunităților noastre, strategii și politici, precum și schimbările actuale. Află care sunt eforturile facute de companii pentru un mediu mai curat, dar si stadiul demersurilor facute de administrațiile locale pentru mediu, vom dezbate despre ce reglementări ar trebui schimbate sau îmbunătățite.
Vom afla despre rezultatele orașelor din Moldova și care se află pe locurile fruntașe, dar vom avea și lectori din România care ne pot spune despre experiența lor.

Vei avea ocazia să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri.

LOCATION

ONLINE

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
Take part of the meeting

PRIA Environment Conference Republica Moldova-29 noiembrie 2022

REGISTER
back to top