PRIAevents, având ca parteneri principali: Prysmian Romania, Schrack Seconet, Rockwool, Knauf Insulation, OAR Romania, Romania Green Building Council, OAR Filiala Bucuresti, FPSC, AIIRO, AICPS, PPTT și FPSC vă invită la ediția aniversară cu numărul 10 a conferinței PRIA Fire Safety of Buildings la Grand Hotel Bucharest , sala Rapsodia, să dezbatem împreună despre cum putem realiza schimbări legislative și despre cum este mai bine să le implementăm în legislația noastră pe cele EU, dar și să descoperi care sunt cele mai bune materiale de construcții, sisteme și proiecte pentru siguranța la incendiu a clădirilor!
Reprezintă reuniunea anuală a reprezentanților din partea autorităților alături de experți în domeniul incendiilor, pompieri, asociații și producători materiale construcții, sisteme, companii din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanțuri de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producătorii de materiale, camere de comerț și ambasade, ONG-uri și asociații de proprietari, reprezentanți ai Parlamentului și Senatului, arhitecți, investitori, asigurători, bănci, avocați și reprezentanți ai mass-mediei.
Pe de altă parte, eficiența energetică a clădirilor devine o necesitate în Europa, pentru a reduce facturile la încălzire şi răcire a imobilelor, pentru confort și mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globală. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeană au nevoie de eficientizare energetică și trebuie luate măsurile necesare pentru creșterea siguranței la incendiu.
Experții (inter)naționali prezintă cele mai recente evoluții și perspective ale cercetărilor recente în domeniul securității la incendiu și combaterii incendiilor.
Vom avea si o tombolă pentru participanți.
Anca GINAVAR
Director in cadrul Ministerului Dezvoltării și Lucrărilor PubliceConstantin NISTOR
Chief Commercial Officer, PrysmianDr. Arh. Anca Ioana VOICULESCU
Dr. Arh. – AV&I Cons SRLConf. Dr. Ing. Daniela TEODORESCU
Conf. Dr. Ing. – UTCBArh. Florin ENACHE
Reprezentant #BETTERFlorin Popescu
Business Unit Director, ROCKWOOL BalkansLegislația actuală privind siguranța la incendiu în România. Cum poate fi îmbunătățită? Discuții împreună cu reprezentanți ai Statului alături de asociații, companii și societatea civilă pentru a face aceste schimbări? Normativul de siguranță la foc 118 - 1, 2 și 3 în 2022- cum arată acum? ❑ Importanța alegerii cablurilor rezistente la incendiu, a materialelor de construcții, a ferestrelor, materialelor termoizolante, a gips-cartonului și a altora? ❑ Eficiența energetică a clădirilor – status România 2023 și anii următori. Cum pot ajuta companiile energetice? Dar Statul, în contextul creșterii prețului energiei? ❑ Siguranța la foc a spitalelor, muzeelor, școlilor și clădirilor mari în general – studii de caz și soluțiile constructorilor și ale companiilor cu materiale de construcții din România ❑ Cum s-ar putea realiza creșterea siguranței la incendiu în clădirile de birouri, parcurilor industriale, școlilor, lanțurilor de magazine, depozitelor, instituțiilor publice, muzeelor? ❑ Clădirile nZEB în România ❑ Materiale de construcții, materiale pentru fațade, sisteme, cabluri, alarme - cele mai noi tendințe! ❑ Colaborarea dintre arhitecți, dezvoltatori, constructori, consultanți, proiectanți, asiguratori și furnizorii de materiale de construcții, cabluri și alte materiale în fața provocărilor privind siguranța la foc și eficiența energetică? ❑ Rolul asiguratorilor, al automatizărilor și al materialelor pe care le folosim? ❑ Importanța structurilor în contextul actual
10:00 - 12:30