Mărci. Brevete. Prediagnoza de proprietate intelectuală destinată IMM-urilor. Analize. Studii de caz

Seminar adresat consilierilor, avocaților, directorilor de marketing, directorilor de produs, directorilor de dezvoltare, directorilor juridici, IMM-urilor dar și multinaționalelor sau companiilor care au activități export și import

 
– 18 iulie 2017, hotel Radisson Blu, București – 
Sala Alcyone 1+2

 

PRIAevents, a organizat seminarul PRIA Registered Trademarks – în data de 18 iulie 2017 la hotel Radisson Blu, București, cel mai complet seminar prin intermediul căruia consilierii, avocații, directorii de marketing, cei care își încep un business sau vor să își protejeze business-ul, directorii de produs, directorii de dezvoltare și directorii juridici, au beneficiat de 1 zi întreagă în care au aflat de la experții OSIM și de la consultanți tot ceea ce este nevoie pentru:

  • Prediagnoza de proprietate intelectuală destinată IMM-urilor ce activează în sectoare economice productive, sau în sfera cercetării;
  • Cercetarea, documentarea în baze de date publice în domeniul brevetelor și mărcilor. Înregistrarea unei mărci ( naționale, comunitare sau internaționale);
  • Design, simboluri, etichete;
  • Brevete, invenții;
  • Soluționarea conflictelor privind mărcile, dreptul de proprietate intelectuală și brevetele;
  • Studii de caz, exemple. Analize;
  • Noutăți legislative care pot avea impact asupra activității tale;
  • IMM-urile și stabilitatea;
  • Proprietate industrială.

Marca este un element esenţial al strategiei companiilor, ea poate face face distincţia dintre produsele şi serviciile fiecarei companii şi cele ale concurenţei sale. De aceea, conferinta PRIA Registered Trademarks reunește cei mai mulți participanți din cea mai variată gamă: finanțe –bănci, auto și componente auto, leasing, agricultură, retail, farma, cercetare, știință, construcții, arhitectură, comerț, energie, industrie, aeronautică, avocatură, comerț, fashion, servicii, IT&C, autorități, camere de comerț, ambasade, mediul academic, publishing, teatru și film, producții muzicale și lista poate continua.

Proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru economică, socială şi culturală a unei ţări. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității  este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale. Știinţa, tehnologia şi inovarea sunt domenii care generează constant progres tehnologic, asigurând perpetuarea dezvoltării şi contribuind la crearea perspectivelor competitive ale României, dar și ale companiilor și instituțiilor din România, în contextul globalizării.

Aceast seminar s-a adresat atât mediului de business din toate sectoarele cât și specialiștilor.

Cele mai noi modificări legislative, analize și studii de caz despre mărci, proprietate intelectuală, brevete, invenții, desene și modele industriale au fost dezbatute în cadrul Seminarului PRIA Registered Trademarks.

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.

CONFERINTA VA ÎNCEPE  ÎN
  • 00

    zile

  • 00

    ore

  • 00

    minute

  • 00

    secunde

Salvează în Calendar 2016-05-24 09:30:00 2016-05-24 21:00:00 Europe/Bucharest PRIA - Aviation Aviatia este un domeniu de importanta crescuta pentru business-uri, pentru economie in general, dar si pentru apararea tarii in contextul geopolitic actual. Conferinta PRIA Aviation aduce in discutie proiecte noi si cele mai importante teme & propuneri de schimbare a legislatiei în domeniu. PRIA Aviation reuneste cei mai importanti leaderi ai industriei, oficialitati guvernamentale, reprezentanti ai consiliilor judetene, producatori si operatori aerieni, proprietarii de aeronave, chartere, jet-uri si elicoptere, companii care au produse luxury, scoli de zbor, aerocluburi, furnizori de echipamente si articole de aviatie. Nu vor lipsi pilotii de aviatie de business si de aviatie generala, dar si cei care sunt pasionati de aviatie. De asemenea, vor fi prezente la conferinta si industriile conexe: reprezentanti ai hotelurilor, ai companiilor de inchirieri masini, investitori, companii de asigurari, bancheri, avocati, consultanti, dar si reprezentanti ai mass-mediei. Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI INVITATI

Constanța MOISESCU

Judecător, Tribunalul București, Secţia a III a Civilă

Adrian NEGOIȚĂ

Director, Direcția Brevete de Invenție, OSIM

Eugenia NICOLAE

Șef Serviciu, Baze de date și Servicii Informatice, OSIM

Elisabeta BERCEANU

Expert Serviciu Marketing, OSIM

Carmen Solzaru

Sef Serviciu Contestatii - Revocari, OSIM

Răzvan CÂȘMOIU

Director, Direcția Expertize, Constatări, Economic și Organizare, ORDA

Elena GRECU

Partener, Grecu și Asociații

AGENDA

Sesiunea a II-a: Analize. Studii de caz

14.00 - 17.00

Prânz

13.00 - 14.00

Sesiunea I: Mărci. Brevete. Proprietate Intelectuală. Noutăți legislative

10.00 - 13.00

Înregistrarea participanților

9.30 -10.00

Marca – element esenţial al strategiei companiilor, distinctiv pentru diferențierea față de concurență;

Proprietatea intelectuală – impact pentru economie, societate şi cultură, dar și componentă strategică progresul umanității, alături de brevete și invenții;

OSIM –  Strategia dezvoltării protecţiei proprietăţii industriale în România şi aplicarea politicii în domeniu. Studii de caz;

Prediagnoza de proprietate intelectuală destinată IMM-urilor ce activează în sectoare economice productive, sau în sfera cercetării;

Cum se poate descoperi potențialul de proprietate intelectuală de care poate beneficia un  – IMM invenţii, mărci, desene industriale, modele de utilitate, licenţe şi cesiuni, servicii de cercetare documentară, know-how, secrete de serviciu?

Mărci naționale, mărci UE, mărci internaționale. Ce să ne alegem? Cum decidem ce ni se potrivește?

Ce ar trebui să știe reprezentanții din: auto, agricultură și retail, farma, IT&C, constructii, industrie, energie, aviație, mediu și nu numai?

Ce trebuie să știe din acest domeniu companiile care fac export sau import? Cum asigură autoritățile vamale respectarea drepturilor de proprietate intelectuală? Ar trebui să efectueze controalele relevante pe baza unor criterii de analiză a riscurilor?

Cu se pot evita întârzierile la înregistrarea unei mărci UE, dar a unei mărci naționale?

Ce rol poate juca medierea în soluționarea conflictelor privind mărcile, dreptul de proprietate intelectuală și brevetele?

Companiile și instituțiile de stat – cum pot înregistra acestea mărcile? Dar brevetele?

Ce trebuie să știe companiile despre reînnoire? Cum se depune și când anume?

Care sunt tipurile de mărci și de ce trebuie să le cunoaștem? Ce specificații au fiecare?

Protecția denumirilor de origine și indicațiilor geografice. Înregistrarea lor la nivel international;

Înregistrarea mărcilor de țară. Cum se asigură coerența deplină a acestor motive de refuz cu legislația relevantă a Uniunii și cu legislația națională relevantă, care vizează protecția acestor titluri de proprietate intelectuală?

Ar trebui să fie extinse astfel încât să includă și mențiunile tradiționale protejate pentru vinuri, precum și specialitățile tradiționale garantate?

Se poate introduce interzicerea publicității comparative pentru a se asigura protecția mărcilor? Rolul CNA și al Consiliului Român pentru Publicitate;

Dreptul de a interzice acțiunile pregătitoare în legătură cu utilizarea ambalajelor sau a altor suporturi;

Care sunt cauzele de decădere din drepturi și de nulitate?

Contrafacerea și pirateria în proprietatea intelectuală;

Rolul consultanților pentru creșterea culturii concurențiale în mediul de afaceri;

Exemple de pozitive și negative de la lectori, dar și de la participanți. Analiză pentru fiecare și prezentări studii de caz interesante, utile pentru activitatea fiecăruia.

PRIA Registered Trademarks a fost de interes pentru avocații cu experiență, dar și pentru cei care sunt la început de carieră, pentru directorii juridici și consultanții juridici din cadrul companiilor private și de stat din România, pentru judecători, procurori și reprezentanti ai mediului universitar, ai autorităților și a presei de specialitate.

Locatie eveniment

Radisson Blu Hotel, Bucharest

 Sala Alcyone 1+2

PARTENERI

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

C | 0744 584 661

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

email-icon

ADRESA EVENIMENT

Radisson Blu Hotel, Bucharest

Sala  Sala Alcyone 1+2

Calea Victoriei 63-81, București, 010065

 

T  | 021 311 9000

CONTACTEAZA-NE

Iti stam la dispozitie pentru detalii legate de eveniment.

PARTICIPA LA CONFERINTA PRIA REGISTERED TRADEMARKS

back to top