Proiectul de modificare a Legii drepturilor de autor va fi dezbătut în cadrul conferinței PRIA Copyright and Intellectual Property Seminar în 29 Iunie 2017

PRIAevents, sub egida ORDA, organizează PRIA Copyright and Intellectual Property – cel mai complet eveniment din România dedicat drepturilor de autor și proprietății intelectuale, în data de 29 iunie 2016, începând cu ora 9,00, la hotel Radisson Blu, Sala Atlas.

Proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru viața economică, socială şi culturală a unei ţări. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității  este strâns legată de domeniul proprietății intelectuale. Știința, tehnologia şi inovarea sunt domenii care generează constant progres tehnologic, asigurând perpetuarea dezvoltării şi contribuind la crearea perspectivelor competitive ale României, dar și ale companiilor și instituțiilor din România, în contextul globalizării.

Drepturile de autor și drepturile conexe influențează viața noastră de zi cu zi, dar și pe cea a companiilor – de la licențe pentru calculator, la muzica pe care o ascultăm, filmele pe care le vedem, imagini si video pe care le folosim pentru companiile la care lucrăm sau pentru care facem producție și publicitate, la întocmirea contractelor cu angajații, la muzica pe care o difuzăm în lift-urile din clădirile de birouri, iar lista poate continua. Trebuie să ținem cont de prevederile naționale, de cele ale UE dar și de cele internaționale. De aceea trebuie să fim la curent cu toate noutățile și să evităm astfel sancțiunile adresate persoanelor fizice, dar și juridice.

Regulamentul UE 2015/2424 al Parlamentului European și al Consiliului European privind marca comunitară a fost publicat în jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Modificările  vor intra în vigoare începând cu 23 martie 2016. Din acea zi Oficiul își va schimba numele în Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală, iar marca comunitară își va schimba denumirea în marcă a Uniunii Europene. Ce modificări aduce acest regulament pentru mărcile înregistrate în Romania?

Acest seminar se adresează atât mediului de business cât și specialiștilor.

Fie că ești președinte al companiei, director de dezvoltare, director de marketing sau comunicare, director de agenție de publicitate, director de casa de producție film, muzică etc, director de companie care produce jocuri, reprezentant companie cablu, reprezentant organism de colectare, reprezentant Radio, TV, director de produs sau publisher, vei vrea să participi la acest seminar pentru a afla noutătile din domeniul legislației drepturilor de autor si drepturilor conexe, dar și a proprietății intelectuale.

Cele mai noi modificări legislative, analize și studii de caz despre mărci, proprietate intelectuală, brevete, invenții, desene și modele industriale vor fi aduse în dezbatere în cadrul seminarului PRIA Copyright and Intellectual Property.

Fie că ești la început de drum, sau faci parte dintr-o companie consacrată, nu vrei să ratezi acest eveniment pentru ca noutățile și studiile de caz prezentate în cadrul PRIA Copyright and Intellectual Property vor fi de folos pentru activitatea companiei tale. Vei afla de la specialiști cum să îți protejezi business-ul și creațiile.

Printre temele care vor fi abordate se vor regăsi: Proiectul de lege care modifică și completează Legea nr. 8/1996; Prevederi pentru o mai bună protejare a intereselor artiștilor și creatorilor, ca titulari ai drepturilor de autor și ai drepturilor conexe; Ce modificări ale reglementărilor referitoare la organizarea, funcționarea și desfășurarea activității organismelor de gestiune colectivă presupune acest proiect de lege?; Transpunerea în legislația națională Directiva nr. 2014/26/UE privind gestiunea colectivă a drepturilor de autor și a drepturilor conexe, impunând o serie de reguli menite a asigura transparenţa activităţii acestora, precum şi posibilitatea membrilor de a controla modul cum sunt colectate şi repartizate sumele provenite din drepturi; – Proprietatea intelectuală – impact pentru economie, societate şi cultură, dar și componentă strategică progresul umanității, alături de brevete și invenții; Strategia dezvoltării protecţiei proprietăţii industriale în România şi aplicarea politicii în domeniu. Studii de caz; Rolul pe care îl are Ministerul Culturii și contribuția pentru proprietatea intelectuală în România; Mediul de business și proprietatea intelectuală; IT. Cablu. TV. RADIO. Companii care creează jocuri. Companii productie film, muzică, reclame. Agenții de publicitate și creație. Restaurante. Hoteluri; Ce rol poate juca medierea în soluționarea conflictelor privind dreptul de proprietate intelectuală și drepturi de autor, gestiune colectivă?; Licențele și drepturile de autor. Ce ar trebui să știe companiile IT pentru a se proteja? Dar companiile care folosesc licențele sau le distribuie?; Legislația Europeană și națională privind proprietatea intelectuală. Cum sunt aplicate și care sunt particularitățile acestora pentru sectorul IT&C?

PRIA Copyright and Intellectual Property este de interes pentru avocații cu experiență, dar și pentru cei care sunt la început de carieră, pentru directorii juridici și consultanții juridici din cadrul companiilor private și de stat din România, pentru judecători, procurori și reprezentanți ai mediului universitar, ai autorităților și ai presei de specialitate.

Mai multe detalii, agenda evenimentului PRIA Copyright and Intellectual Property şi modalități de înscriere pentru participare puteţi găsi pe https://priaevents.ro/pria-copyright-and-intellectual-property/

Despre PRIAevents

PRIAevents – experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents are o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru fiecare sector de business.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați: raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.

back to top