Marci. Brevete. Proprietate Intelectuala. Noutati legislative.

19 Mai 2016

ÎNREGISTRARE

Proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situația economică, socială şi culturală a unei ţări. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale. Știinţa, tehnologia şi inovarea sunt domenii care generează constant progres tehnologic, asigurând perpetuarea dezvoltării şi contribuind la crearea perspectivelor competitive ale României, dar și ale companiilor și instituțiilor din România, în contextul globalizării.

PRIAevents, a organizat conferința PRIA Registered Trademarks – cel mai complet eveniment din Romania dedicat proprietății intelectuale, în data de 19 mai 2016, începand cu ora 9,30. Hotel Novotel, Sala Paris.

Marca este un element esenţial al strategiei companiilor, ea poate face face distincţia dintre produsele şi serviciile fiecarei companii şi cele ale concurenţei sale. De aceea, conferinta PRIA a reunit cei mai mulți participanți din cea mai variată gamă: finanțe – bănci, auto și componente auto, leasing, agricultură, retail, farma, cercetare, știință, construcții, arhitectură, comerț, energie, industrie, aeronautică, avocatură, comerț, fashion, servicii, IT&C, autorități, camere de comerț, ambasade, mediul academic, publishing, teatru și film, producții muzicale și lista poate continua.

 

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.

Conferinta s-a încheiat.

Salvează în Calendar 2016-03-29 13:00:00 2016-03-29 21:30:00 Europe/Bucharest PRIA - Women in Agriculture Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. Începând cu această primavară conferința este însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia vom recunoaște eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești. Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI INVITATI

Bucura IONESCU

Director General OSIM

Monica SOARE RADA

Sef Birou Brevete Europene si Cereri Internationale

Roxana VALEANU

Examinator in cadrul Serviciului Marci si Indicatii Geografice

Tatiana RADU

Expert Serviciul Strategie Cooperare Internationala

Vezi prezentarea

Catalin CEORT

Procuror Sef serviciu, Ministerul Public, Serviciul de coordonare a activitatii Ministerului Public in domeniul drepturilor de proprietate intelectuala

Cristian POPESCU

Partener, Popovici Nitu, Stoica si Asociatii

Vezi prezentarea

Florica Maria PAUN

Consilier Superior în cadrul Serviciului Antidrog si Protecția Drepturilor de Proprietate Intelectuală, Direcția Supraveghere și Control Vamal

Vezi prezentarea

Laura FRUNZETTI

Director Executiv, Consiliul Roman pentru Publicitate (RAC)

Vezi prezentarea

Iulia BURBEA-MILESCU

Avocat Partener, Consilier in Proprietate Industriala, SCA Milcev Burbea

Adriana Luminita IACOB

Director General Adjunct ONRC

Laurentiu MIHAI

APMGR

AGENDA

Înregistrarea participanţilor

9.30

Marci. Brevete. Proprietate Intelectuala. Noutati legislative. Analize. Studii de caz

10.00

Concluzii

12.45

Prânz

13.00 - 14.00

Marca – element esenţial al strategiei companiilor, distinctiv pentru diferențierea față de concurență

Proprietatea intelectuală – impact pentru economie, societate şi cultură, dar și componentă strategică progresul umanității, alături de brevete și invenții

OSIM –  Strategia dezvoltării protecţiei proprietăţii industriale în România şi aplicarea politicii în domeniu. Studii de caz

Care este rolul Ministerului Public în apărarea drepturilor de proprietate intelectuală, al protecției   mărcilor, brevetelor și invențiilor?
Regulamentul UE 2015/2424 al Parlamentului European și al Consiliului European privind marca comunitară a fost publicat în jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Mărci naționale, mărci UE, mărci internaționale. Ce să ne alegem? Cum decidem ce ni se potrivește?
Ce trebuie să știe din acest domeniu companiile care fac export sau import? Cum asigură autoritățile vamale respectarea drepturilor de proprietate intelectuală ? Ar trebui să efectueze controalele relevante pe baza unor criterii de analiză a riscurilor?

Brevetarea în strainatate a inventiilor romanesti

Distinctivitatea marcilor figurative şi combinate care conţin elemente descriptive sau nedistinctive

Proprietatea industrială în sprijinul IMM-urilor  

Cum se pot evita întârzierile la înregistrarea unei mărci UE, dar a unei marci naționale?

Ce rol poate juca medierea în soluționarea conflictelor privind mărcile, dreptul de proprietate intelectuală și brevetele?

Industria farmaceutica  – cum se poate evita contrafacerea?

Industria IT&C – cat de mult contează respectarea drepturilor de proprietate intelectuală? Ce demersuri  sunt făcute de catre industria IT&C?
Companiile și instituțiile de stat– cum pot înregistra acestea mărcile? Dar brevetele?

Ce trebuie să știe companiile despre reînnoire? Cum se depune și cand anume?

Care sunt tipurile de mărci și de ce trebuie să le cunoaștem? Ce specificații au fiecare?

Protecția denumirilor de origine și indicațiilor geografice. Înregistrarea lor la nivel international. Înregistrarea mărcilor de țară. Cum se asigură coerența deplină a acestor motive de refuz cu legislația relevantă a Uniunii și cu legislația națională relevantă, care vizează protecția acestor titluri de proprietate intelectuală? Ar trebui să fie extinse astfel încât să includă și mențiunile tradiționale protejate pentru vinuri, precum și specialitățile tradiționale garantate? Se poate introduce interzicerea publicității comparative pentru a se asigura protecția mărcilor?

Rolul CNA și al Consiliului Român pentru Publicitate

Dreptul de a interzice acțiunile pregătitoare în legătură cu utilizarea ambalajelor sau a altor suporturi

Care sunt cauzele de decădere din drepturi și de nulitate?

Contrafacerea și pirateria în proprietatea intelectuală
Rolul consultanților pentru creșterea culturii concurențiale în mediul de afaceri

Care sunt sugestiile mediului de afaceri, ale consultanților și consilierilor de proprietate intelectuală?

Marci. Brevete. Proprietate Intelectuala. Noutati legislative. Analize. Studii de caz.

Regulamentul UE 2015/2424 al Parlamentului European și al Consiliului European privind marca comunitară a fost publicat în jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Modificările  au intrat în vigoare începând cu 23 martie 2016. Din această zi  Oficiul și-a schimbat numele în Oficiul Uniunii Europene pentru Proprieteate Intelectuală, iar marca comunitară  și-a schimbat denumirea în marcă a Uniunii Europene. Ce modificări aduce acest regulament pentru marcile înregistrate în Romania?

Această conferință s-a adresat atât mediului de business cât și specialiștilor.
Fie că ești președinte al companiei, director de dezvoltare, director de mareting sau comunicare, director de produs sau publisher ai participat la această conferință pentru a afla noutătile din domeniul legislației mărcilor.
Cele mai noi modificări legislative, analize și studii de caz despre mărci, proprietate intelectuală, brevete, invenții, desene și modele industriale au fost aduse în dezbatere în cadrul conferinței PRIA Registered Trademarks.

Fie ca ești la inceput de drum, sau faci parte dintr-o companie consacrată, nu vrei să ratezi acest eveniment pentru ca noutățile și studiile de caz prezentate în cadrul PRIA Registered Trademarks vor fi de folos pentru activitatea companiei tale. Ai aflat de la specialiști cum să îți protejezi business-ul și cum să beneficiezi de servicii de monitorizare mărci.

PRIA Registered Trademarks a fost de interes pentru avocații cu experiență, dar și pentru cei care sunt la început de carieră,pentru directorii juridici și consultanții juridici din cadrul companiilor private și de stat din Romania, pentru judecători, procurori și reprezentanti ai mediului universitar, ai autorităților și a presei de specialitate.

Locatie eveniment

Novotel, sala Paris

PARTENERI EVENIMENT

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

C | 0744 584 661

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

location-icon

ADRESA EVENIMENT

Hotelul Novotel
Sala Paris

Calea Victoriei 37B

T | 021 308 8500

CONTACTEAZA-NE

Îți stăm la dispoziție pentru detalii legate de eveniment.

Vrei să afli cum să îți protejezi business-ul? Participă la conferința PRIA Registered Trademarks

PARTICIPA LA CONFERINTA

back to top