Vineri, 25 august 2017, Administrația Trump a anunțat mai multe nominalizări, printre care și numirea lui Andrei Iancu în funcția de Subsecretar de Comerț pentru Proprietate Intelectuală și Director al Oficiului pentru Brevete și Mărci din SUA (USPTO).
Andrei Iancu va veni la agenție după ce, ultima dată, a fost managing partner al companiei Irell & Manella LLP, practicând cu normă întreagă în grupurile de judecată ale companiei și grupurile de practică în domeniul proprietății intelectuale. Potrivit profilului său, practica lui Iancu în cadrul companiei s-a concentrat asupra litigiilor în materie de proprietate intelectuală, și s-a implicat în toate aspectele legate de practica proprietății intelectuale, inclusiv urmărirea brevetelor și a mărcilor comerciale, diligența și acordarea de licențe. A reprezentat clienți în domenii tehnologice, ce au inclusiv teste genetice, internet, dispozitive medicale, terapeutice, telefonie, transmisiuni TV, sisteme de jocuri video și periferice pentru computere. Pe lângă practica sa juridică, Iancu predă un curs avansat de brevete la UCLA School of Law, unde este profesor adjunct.
Iancu a primit recunoaștere pentru activitatea sa juridică începând din 2007, când Chambers USA l-a desemnat pentru prima dată ca lider în domeniul dreptului de proprietate intelectuală și al brevetelor; conform statutului său biografic, Iancu a primit această distincție în fiecare an de atunci. Din 2011, Iancu a fost listat de Intellectual Asset Management (IAM) ca fiind unul dintre cei mai mari litigatori din California în domeniul brevetelor, precum se menționează în raportul anual IAM Patent 1000. Distincții similare i-au au fost propuse începând din 2010 de către Los Angeles-San Francisco Daily Journal, Managing Intellectual Property și cei mai buni avocați din America (The Best Lawyers in America). În 2016, Iancu a fost numit Avocat al Anului de către Los Angeles Business Journal, pentru companii care au între 75 și 125 de avocați. În acest an, a fost recunoscut ca fiind unul dintre BTI’s Client Service All-Stars pentru servicii exemplare către clienți, prin consilierea corporativă avută în cadrul marilor organizații.
Iancu va aduce, de asemenea, perspectiva unui fost inginer la USPTO, care a lucrat cu compania Hughes Aircraft înainte de a se alătura școlii de drept. În timpul petrecut alături de compania respectivă, Iancu a primit mai multe premii, printre care și Malcolm R. Currie Innovation Award. Iancu și-a obținut licența în 1989 în ingineria aerospațială de la UCLA. A absolvit Facultatea de Drept din UCLA cu J.D. în anul 1996. În cadrul Școlii de Drept a UCLA, Iancu a fost membru al Ordinului Coif (Order of the Coif) și a primit premiul Melville B. Nimmer Copyright Award.
PRIAevents acordă o mare importanță dezbaterii temelor despre proprietate intelectuală, brevete și mărci, organizând în fiecare an caravana de evenimente PRIA IT&C and Intellectual Property în București, Cluj-Napoca și Iași, fiind cele mai mari evenimente de inovație, tehnologie digitală și protecție IT&C din regiune, devenind cadrul ideal pentru a împărtăși cele mai noi tendințe din domeniu si de a dezbate cele mai captivante teme din zona IT&C si proprietate intelectuală, brevete și mărci.
Seria de evenimente PRIA IT&C and Intellectual Property vizează subiecte precum protecția investițiilor prin proprietate intelectuală, cloud computing, drepturile de autor, brevetele și invențiile, înregistrările de mărci și design. În România, antreprenoriatul în industria IT&C ocupând un loc extrem de important.