AEROMANIA sarbatoreste zece ani pe 2 iulie la Aeroportul Tuzla

RAS

 

 

 

Program: 15.00 – 22.00
Accesul în aeroport se poate face începând cu orele 14:00

 
Eveniment de anvergură internaţională, airshow-ul AEROMANIA este organizat exclusiv din fonduri private de Asociaţia Regională pentru Promovarea Aviației şi Regional Air Services, cu sprijinul a peste 60 de companii si organizatii non-profit dintre cele mai prestigioase.

PRIAevents este partener al acestui eveniment de prestigiu aflat la a zecea editie.

Aeromania are loc pe 2 iulie 2016, începând cu orele 15.oo.
Pentru că show-ul aerian depinde de condiţiile meteorologice, va exista şi ziua de rezervă – duminică, 3 iulie 2016.
Intrarea publicului este liberă, în timp ce în zona VIP accesul se face pe bază de bilete.

Poster

 

Ediţia cu numărul zece păstrează standardul cu care şi-a obişnuit publicul. Spectacolul din aer şi de la sol este asigurat de piloţi de acrobaţie de renume mondial, români şi străini, concerte de muzică live, standuri de aviaţie, expoziţii de maşini de epocă şi de fotografie, concursuri, food-court, spaţii de joacă pentru copii, dar şi noi atracţii.
Timp de opt ore, unii dintre cei mai talentaţi piloţi acrobați din lume vor executa demonstraţii aeriene. In acest anturaj select, Regional Air Services – Aeroport Tuzla lanseaza oficial prima şcoală privată de acrobaţie aviatică din România.
Parte a Regional Air School, cursurile pentru acrobaţie au fost autorizate în 25 mai 2016, iar aeronava folosită pentru instruire este EXTRA 200.

Şi Iacării Acrobați sărbătoresc odată cu AEROMANIA, 10 ani de la debutul lor ca prima formație privată de acrobație a țării, debut care a avut loc pe Aeroportul din Tuzla.

plane up

De la această ediţie importantă nu lipseşte lituanianul Jurgis Kairys, multiplu campion european si mondial la acrobaţie. Figurile create de el – „Roata lui Kairys” (un desen ce seamănă cu roata din parcurile de distracţii) și „Micul Loop” (un fel de spirală pe cer) vor ţine şi anul acesta ochii aţintiţi către cer.

Nicolae “Mami” Mihăiță, o legendă printre aviatorii români, este o prezenţă importantă la AEROMANIA. De peste 60 de ani, planorismul este pentru el un “drog” de care nu se poate lipsi şi îl ambiţionează să participe în continuare la competiţiile naţionale, unde este obişnuit cu podiumul câştigătorilor. La vârsta de 80 de ani, este cel mai în vârstă pilot român care încă zboară.

Hawks of Romania, reprezentanţi ai ţării noastre la evenimente și competiţii aviatice internaţionale, echipa de paraşutism Blue Wings, dar şi formaţia de 2 planoare White Wings de la Aeroclubului României vor da culoare evenimentului.

plane fire

Demonstrațiile militare cu avioane și elicoptere din flota Forțelor Navale şi a Forțelor Aeriene Române completează programul. Statul Major al Forţelor Aeriene participă cu o grupare de trei aparate MIG 21 Lancer şi trei aparate YAR 330 Puma. La rândul său, Statul Major al Forţelor Navale îşi dă concursul cu trei aparate YAR 330 Puma pentru a demonstra cum se face inserţia și extracţia rapidă a unei grupe de opt militari. În timpul acestei acţiuni, se va folosi armamentul individual și se va trage cu muniţie de manevră. A doua acţiune va arata publicului cum se face coborârea salvatorului și ridicarea cu troliul a unui rănit, folosind targa de salvare.

Mitingul se va încheia cu tradiționalul număr aviatico-pirotehnic susținut de Air Bandits, formaţie din care fac parte Jurgis Kairys, Ioan Postolache, Dan Ștefănescu și Dan Conderman. „Vânătoarea tâlhărească” dintre cei trei Iacări acrobați și Jurgis Kairys simulează o spectaculoasă scenă de luptă aeriană.

planes loop

Atmosfera neconvenţională de garden party vine cu o ofertă de nerefuzat: de la bere, grătar, la specialităţi raw-vegan. Aeromania este și o sărbătoare culinară. Cantina 9 prepară la vedere micii, cârnații ardelenești, ceafă de porc și apetisantele costițe afumate, alături de care cea mai potrivită băutură este berea rece, din belșug. Cămara cu merinde completează atmosfera energizantă și aduce culoare și vitamine în preparatele raw vegan. La Panaitache găsiți mâncarea gătită tradițional, punctul forte fiind fasolea cu ciolan “Spaima cascadorului’, pregătită la fața locului, pe pirostrii.
În loja VIP se vor degusta unele dintre cele mai savuroase vinuri marca Domeniile Sâmburești, iar specialiștii de la Kfea.ro vor avea grijă cu espresso și cappuccino ca atmosfera să nu se relaxeze prea mult.

concert

Muzica rock, pop rock și folk va însoţi spectacolul aerian. Printre cei care vor urca pe scena AEROMANIA și vor susţine concerte live se numără trupele Zdob și Zdub, R.O.C.K. şi Mihai Mărgineanu. Adrenalina va fi “îmblânzită” în zona mai liniștită a expozițiilor aviatice sau a mașinilor de epocă de la Retromobil, unde vor fi expuse peste 25 de mașini de colecție.

Rolls

Printre surprizele din acest an se numără un moment interactiv oferit în deschiderea mitingului aviatic de ansamblul Elpis, constând în dansuri greceşti. Simpatia reciprocă dintre comunitatea elenă şi aviatori va putea fi surprinsă de fotografi şi jurnalişti de la ora 14.oo – când costumele tradiţionale greceşti se vor amesteca, în dans (mai mult sau mai puţin acrobatic), cu cele de piloţi.

Toate momentele vor fi surprinse de obiectivele profesionale ale celor peste 100 de fotografi oficiali ai evenimentului, cu susținerea Nikon, partener oficial, ce pune la dispoziție și echipament foto pentru testare pe durata spectacolului aerian.
Concursul de fotografie este deja o tradiţie. Înscrierile se fac prin completarea unui formular ce poate fi descărcat de pe pagina de Facebook RAS Aeroport Tuzla sau AEROMANIA, ori poate fi ridicat de la birourile din aeroport sau solicitat la adresa pr@regional-air.ro. Imaginile se transmit pe e-mail, pe adresa pr@regional-air.ro, iar premiile constau în zboruri cu avionul.
Posterul evenimentului este rezultatul unei frumoase colaborări cu binecunoscutul Ionuţ Caraş, PRO Photographer & Photo Mechanic.

Nu în ultimul rând, AEROMANIA este singurul airshow pentru care a fost produsă o bijuterie proprie, unicat, manufacturată în ediţie limitată de Casa de bijuterii Micri Gold, ca semn distinctiv al celor ce promovează, respectă şi susţin performanţa obţinută prin muncă şi pasiune. Un număr limitat de insigne din argint este disponibil spre vânzare pe www.pilotshop.ro şi în incinta aeroportului, exclusiv în ziua evenimentului.

crowd

AEROMANIA este evenimentul la care Aeroportul Tuzla devine neîncăpător pentru mii de spectatori. Trei autobuze RATC vor circula gratuit în ziua de 2 iulie din Constanţa, până la Aeroportul Tuzla. Mașinile pleacă de la Gara Constanța la orele 15.00, 15.30 și 16.00, iar orele de întoarcere sunt 20.00, 20.30 și 21.00. Autobuzele vor afișa atât inscripţia „CURSĂ SPECIALĂ”, cât și posterul oficial. Organizatorii au pregătit două intrări și două terenuri pentru parcare destinate celor care vin cu maşina personală.

Eveniment sprijinit de CMV Aviation Insurance Broker, Micri Gold, Toortitzi, Ana Hotels – Hotel Europa, BRD Societe Generale, Policolor, Tiriac Auto şi alții.AEROMANIA 2016 este promovată de  PRIMA TV, Pro FM, Radio Vacanta, DILEMA, La PUNKT, HISTORIA, Radio Constanta, NTV, AGREPRES, AVIATIA.ro, Aeronews.ro, PS News, Constanta news, City Podcast, Info Sud Est, Urban Constanta, 273 de Locuri de Vizitat in Romania, Adevărul, Transilvania Business, Fusion, Casino, Aviatim, Best Event, Vreaubilet.ro, Click, Etiquette, E.Virgolici, asociaţia bloggerilor şi alţii.

Partenerii cu al căror ajutor a fost posibilă organizarea ediţiei aniversare: Nikon, Retromobil Club Romania, RATC Constanta, NEI Holding, UMO, Iacării Acrobaţi, PriaEvents, Asociaţia Aeroporturilor din România, Romanian Spotters, Maritimo Shopping Center, Asociaţia Naţională a Meteorologilor Aeronautici, Asociaţia Litoral, Blaxy, Complex Vera, Hotel Pam Beach şi alții.

back to top