Aeroportul TUZLA – gazda inovatiei in aviatie

RAS

 

 

 

 

Vineri, 1 iulie 2016, ora 11:00, are loc pe Aeroportul Internaţional TUZLA o demonstraţie cu UAV  Hirrus (aeronava fara pilot). Aparatul este produs de firma AFT Design cu ocazia celei de-a 11-a ediţii a Conferinţei internaţionale despre tendințele recente în industria aerospațială, robotică, sisteme de fabricație, inginerie mecanică, bioinginerie, energie și inginerie energetică, ingineria materialelor.
La proiectarea Hirrus au participat cadre didactice și studenţi de la Facultatea de Inginerie Aerospaţială (http://www.aero.pub.ro) din Universitatea Politehnica București, tot în cadrul Conferinţei internaţionale OPTIROB 2016 (http://www.optirob.com/#!schedule).
UAV-ul Hirrus – folosit pentru această demonstraţie are anvergura aripilor de 3,2 m, iar lungimea 1,1 m, viteza maximă 130 km / h, raza de acţiune de 15 km și anduranţa de 180 minute  – cu sistem electric de propulsie. Operarea UAV va fi făcută de AFT Design.

04

Demostraţia cu Hirrus are loc cu doar o zi inainte de mitingul aviatic AEROMANIA – ajuns anul acesta la a zecea ediţie și cu câteva ore înaintea conferinţei  PRIA – AVIATION – care se desfășoară în zonă, la Eforie Nord.

La demonstraţia care va dura  aproximativ o jumătate de oră sunt așteptaţi participanţii la conferinţa PRIA, cei de la conferinţa OPTIROB – printre care și invitaţi din Hong Kong, Japonia, Singapore, Franţa, Polonia, Spania, Slovacia, Kazahstan, Egipt, Iran, Oman, India, Bahrain și România și fanii AEROMANIA, deopotrivă.

Conferinţa este organizată de Universitatea Politehnica București sub înaltul patronaj al Academiei Române de Studii Tehnice, al Asociaţiei Internaţionale de Informatică și Tehnologia Informaţiei – IACSIT Singapore, al Academiei Internaţionale de Tehnologie Informatică din SUA (IACT), al Institutului de Stiinţă și Inginerie SCIEI, SUA și al Asociaţiei Universitare Internaţionale pentru Stiinţă și Tehnologie Austria – România în cooperare cu Agenţia de Cercetare pentru Tehnologii și Echipamente Militare, Academia Forţelor Aeriene Henry Coandă, Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu, Institutul Naţional de Cercetare și Dezvoltare in Mecatronică și Măsurători, Societatea Pro Optica, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, Universitatea de Medicină și Farmacie, iar Regional Air Services – Aeroport Tuzla asigură locaţia și suportul logistic pentru demonstraţiile practice și cercetările participanţilor.

back to top