Aprilie este luna in care constientizam ce inseamnă boala Parkinson!

Împreuna putem învinge această boală. Trebuie mai întâi să conștientizăm ce înseamnă Parkinsonul. Putem preveni? Cum putem depista din timp? Care sunt fazele bolii?  Ce presupune tratamentul? Când apare această boală și de ce?

Luna aprilie este luna de conștientizare pentru boala Parkinson. Poate fi vorba despre tatăl, bunicul, fratele tău sau despre mama, bunica sau sora ta!  De aceea trebuie să ne informam și să conștientizăm ce înseamnă Parkinson și să fim solidari cu cei ce au această boală. Trebuie să susținem cauzele acestora, accesul la tratament și dreptul lor de a avea o viață normală, în familie, în comunitate, la birou.

În lume sunt între 7 și 10 milioane de persoane care suferă de această boală și au nevoie de leac. Trebuie să urmărim permanent care sunt inovațiile în medicină și cercetare privind Parkinsonul, să știm cum putem ajuta și ce îi putem sfătui pe cei din jur. În România, peste 72.000 persoane sunt afectate de boala Parkinson. Se estimează că până în 2030, la nivel mondial, numărul acestor persoane care suferă de Parkinson se va dubla. Din această cauză trebuie să nu rămânem indiferenți.

Tot mai multe medicamente esențiale bolnavilor de Parkinson dispar zilnic de pe piața farmaceutică. Producătorii de substanțe medicamentoase preferă să nu mai comercializeze aceste produse pe piața din România și se îndreaptă către alte țări.
Multe medicamente au fost retrase de pe piață. Genericele nu sunt asigurate în mod curent. Alte medicamente aprobate de EMA și existente în toate țările Europei nu sunt pe lista medicamentelor gratuite sau compensate din România. Toate aceste medicamente care dispar creează o situație foarte îngrijorătoare pentru pacienții afectați de aceasta boală.

De curând, Comisia Europeană a aprobat un nou medicament care, alături de tratamentul standard poate combate dificultățile motorii (tremorul, rigiditatea și lentoarea în mișcare).

Cum putem ajuta?

Fiecare dintre noi

 • Își poate adăuga cauza noastră la fotografia de profil pe Facebook pe toată durata lunii aprilie;
 • Poate trimite o poză sau video cu lalele – simbol Parkinson (fie un buchet, fie în vază, fie în curte, fie în parc, fie desen sau tablou, fie selfie sau alt tip de fotografie) pe pagina de Facebook Spune Nu Parkinson-ului cu hashtag #nuParkinson. Postează fotografia sau video-ul și pe pagina sa tot cu hashtag #nuParkinson;
 • Vine la expoziția foto cu tema Parkinson, (fotografii ale unor fotografi de renume și ale Agerpres Foto, partenerii noștri) și împreună facem o fotografie imensă de grup, cu lalele roșii – simbolul Parkinson.

Persoanele publice și artiștii

 • Își pot adăuga cauza noastră la fotografia de profil pe Facebook pe toată durata lunii aprilie;
 • Pot trimite o poză sau video (cu mesaj de susținere) cu lalele – simbol Parkinson (fie un buchet, fie în vaza, fie în curte, fie în parc, fie desen sau tablou, fie selfie sau alt tip de fotografie) pe pagina de Facebook Spune Nu Parkinson-ului cu hashtag #nuParkinson. Postează fotografia sau video-ul și pe pagina sa tot cu hashtag #nuParkinson;
 • Veni la expoziția foto cu tema Parkinson, (fotografii ale unor fotografi de renume și ale Agerpres Foto, partenerii noștri) și împreună facem o fotografie imensă de grup, cu lalele roșii – simbolul Parkinson;
 • Pot pune coverul foto al campaniei la pagina fiecăruia de Facebook.

Companiile farmaceutice și cele care au servicii sau dispozitive medicale

 • Își pot adăuga cauza noastră la fotografia de profil pe Facebook pe toată durata lunii aprilie;
 • Devin parteneri ai acestei campanii bine structurate și printre cele mai mari din România;
 • Pot trimite o poză sau video ( cu mesaj de susținere) cu lalele – simbol Parkinson (fie un buchet, fie in vaza, fie in curte, fie in parc, fie desen sau tablou, fie selfie sau alt tip de fotografie) pe pagina de Facebook Spune Nu Parkinson-ului cu hashtag #nuParkinson. Postează fotografia sau video-ul și pe pagina sa tot cu hashtag #nuParkinson;
 • Vine la expoziția foto cu tema Parkinson, (fotografii ale unor fotografi de renume și ale Agerpres Foto, partenerii noștri) și împreună facem o fotografie imensă de grup, cu lalele roșii – simbolul Parkinson.

Specialiștii și spitalele

 • Pot participa la expoziția foto cu tema Parkinson și pot susține un discurs;
 • Pot să ne trimită un articol pe care să îl publicăm atât noi cât și partenerii media;
 • Își pot adăuga cauza noastră la fotografia de profil pe Facebook pe toată durata lunii aprilie;
 • Pot lipi afișul Spune Nu Parkinson-ului la cabinetul sau secția fiecăruia.

Cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor dedicate sistemului medical.

Sănătatea a fost şi va rămâne una dintre preocupările principale ale omenirii. Tocmai de aceea, PRIAevents îşi concentrează atenția asupra organizării evenimentelor, în care o arie largă de subiecte de interes, atât pentru medici, cât şi pentru pacienți, și pentru industria de sănătate în general, sunt obiectiv şi detaliat prezentate și de fiecare data obține un ecou foarte mare, atingând un număr foarte mare de persoane prin intermediul campaniei.

Inovația și cercetarea în medicină a fost foarte importantă de-a lungul timpului, cu ajutorul inovației şi al cercetării  fiind salvate foarte multe vieți. Au avut un rol important în îngrijirea sănătății, pentru durata vieții şi în plus au redus povara adusă de boli şi dizabilități. Tocmai de aceea, accesul tuturor pacienților la tratament inovativ reprezintă o prioritate în întreaga lume.

Despre PRIAevents

PRIAevents – experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru sanatate.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactați:

 raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.

back to top