Food Supplements in the European Union Present and Future 2019

12.06.2019 - Sheraton Hotel, Sala Platinum

REGISTER

Romania deține președinția UE în acest an, iar subiectul suplimentelor alimentare este unul de maxim interes pentru UE.

În acest context PRISA și PRIAevents, organizează conferința Food Supplements in the European Union în data de 12 iunie 2019, începând cu ora 8,30, eveniment în cadrul căruia vor fi dezbătute teme actuale, de interes, alături de toți cei implicați, privind reglementarea suplimentelor alimentare și anume: utilizarea mențiunilor de sănătate aprobate de către Comisia Europeană pe baza avizului EFSA, atât în România cât și la nivel european; mențiunile de sănătate privind botanicele – status și utilizare pe etichetele și în comunicarea comercială a suplimentelor alimentare.a

Vom dezbate de asemenea subiectul Alimente noi – status și implementare atât în România cât și în alte țări, dar și statusul legii suplimentelor alimentare în Romania și armonizarea cu legislația europeană (stabilirea dozelor maxime de vitamime și minerale utilizate în suplimente alimentare, armonizarea listei de botanice cu lista de BELFRIT și alte liste europene, recunoașterea mutuală privind domeniul suplimentelor alimentare în Romania ca membru al Uniunii Europene, ingrediente ce se regăsesc în medicamente și suplimente alimentare).

De la acest eveniment nu vor lipsi reprezentanți ai companiilor farmaceutice, al celor care produc suplimente alimentare, reprezentanți ai autorităților europene, dar și reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Senatului și Camerei Deputaților, Europarlamentari, asociații ale pacienților, medici, farmaciști și asociații ale acestora, companii din zona de consultanță juridică, publicitate, reprezentanți din spitale de stat și private și reprezentanți ai mass mediei.

Sănătatea și informarea publicului despre beneficiile suplimentelor alimentare și despre dispozitivele medicale sunt extrem de importante, de aceea, in cadrul acestei dezbateri ne propunem sa analizam pasii facuti de anul trecut pană in prezent. Vom evidenția noi reglementări sau legislatie nouă, pentru a semnala posibile abateri grave de la norme și pentru a putea informa cât mai bine pe actorii implicați în piața din România.

În cadrul FOOD SUPPLEMENTS IN THE EUROPEAN UNION: PRESENT AND FUTURE veți avea ocazia să îi întâlniți pe cei mai importanți oameni din domeniu din România dar și din alte țări UE, să participați la un eveniment interactiv, deosebit, astfel încât la finalul acestuia să putem impărtăși idei, soluții și propuneri.

FOOD SUPPLEMENTS IN THE EUROPEAN UNION: PRESENT AND FUTURE face parte din seria conferinţelor organizate de PRIAevents care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Patronatul Român al Industriei Suplimentelor Alimentare – înființat în anul 2000, ca prima asociație în domeniul suplimentelor alimentare, este un partener activ al instituțiilor statului și membru al unor organizații internaționale: Food Supplements Europe (FSE), Internațional Alliance of Dietary/Food Supplement Association (IADSA).

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbari legislative, politici in toate sectoarele economiei și mai ales în healthcare.

START

1637
DAYS
19
HOUR
8
MIN
2
SEC

SPEAKERS

Rodica NASSAR

Secretar de Stat, Ministerul Sănătății

Laszlo ATTILA

Președinte, Comisia pentru Sănătate, Senatul României

Dr. Gerald FLINTOACĂ-FILIP

Secretar General, PRISA

Patrick COPPENS

Director Regulatory & Scientific Affairs, Food Supplements Europe (FSE)

Dr. Valeriu CURTUI

Coordonatorul Departamentului de Nutriţie al Autorității Europene pentru Siguranţă Alimentară (EFSA)

Martina SIMOVA

Presedinte CASP (The Czech Association of Special Foods)

Paul Silviu ANGHEL

Director General, ANPC

Cristian BUȘOI

Europarlamentar, Membru în Comisia pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară

Dr. Gabriela GARBAN

CRSP, expert al INSP pentru suplimente alimentare si alimente cu adaos de vitamine, minerale si alte substante

AGENDA

Înregistrarea participanților

08:30 - 09:00

Masa rotundă – partea 1

Reglementarea suplimentelor alimentare în UE. Ce am putea schimba la legislația națională și cum ar trebui implementate în fiecare țară.

09:00 - 11:00

Masa rotundă - partea 2

11:15 - 14:00

Partea 2 Masa de prânz

14:00 - 15:00
08.30 – 9.00 – Înregistrarea participanților


9.00 – 11.00 – MASĂ ROTUNDĂ – PARTEA 1

REGLEMENTAREA SUPLIMENTELOR ALIMENTARE ÎN UNIUNEA EUROPEĂ. CE AM PUTEA SCHIMBA LA LEGISTAȚIA NAȚIONALĂ

Reglementarea suplimentelor alimentare în UE.

Utilizarea mențiunilor de sănătate aprobate de către Comisia Europeană pe baza avizului EFSA, atât în România cât și la nivel european.

Mențiunile de sănătate privind botanicele – status și utilizare pe etichetele și în comunicarea comercială a suplimentelor alimentare.

Alimente noi – status și implementare atât în România cât și în alte țări.

Statusul legii suplimentelor alimentare în Romania și armonizarea cu legislația europeană.

Armonizarea listei de botanice cu lista de BELFRIT și alte liste europene.

Recunoașterea mutuală privind domeniul suplimentelor alimentare în Romania ca membru al Uniunii Europene, ingrediente ce se regăsesc în medicamente și suplimente alimentare).

Care sunt instituțiile care se ocupă de reglementarea suplimentelor alimentare in România? Cum colaboreaza acestea? Exemple din alte țări referitoare la tipul si numărul acestor înstituții.

Modele de succes privind implementarea reglementărilor suplimentelor alimentare în alte țări UE.


11.00-11.15 COFFEE BREAK

11.15 - 14.00 MASĂ ROTUNDĂ – PARTEA a 2-a

14.00 - 15.00 LUNCH


*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.LOCATION

Sheraton Hotel, Sala Platinum

GALLERY

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
Take part of the meeting

Food Supplements in the European Union Present and Future 2019

REGISTER
back to top