Conferinta online Pria Invatamantul Dual in Romania

23.06.2020 -

REGISTER

START

1195
DAYS
10
HOUR
38
MIN
30
SEC

SPEAKERS

Monica ANISIE

Ministrul Educației și Cercetării 9 ( to be confirmed)

Silvia VLĂSCEANU

Vicepreședinte, Confederația Patronală Concordia

Ion MOLDOVEANU

Vicepreședinte Technology Management, Deutsche Bank

Simion HĂNCESCU

Președinte, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI)

Stefan MILITARU

FSE Spiru Haret

Cristina GHEORGHE

Managing Partner HR Quality Services

Călin ILE

Președinte, FIHR – Federatia Industriei Hoteliere din Romania

Daniel ILINCA

CEO, Softbinator Technologies

Iulian CRISTACHE

Președinte, Asociația Părinților din România

AGENDA

Start conferința online

12:30 - 11:30

Panel online - Impactul învățământului dual asupra economiei naționale

11:30 - 13:00

Q&A Session

13:00 - 14:00
Priaevents, în parteneriat cu Confederația Patronală Concordia, organizează evenimentul online, cu tema : Impactul învățământului dual asupra economiei naționale.
Evenimentul va avea loc în data de 23 iunie 2020, LIVE de la ora 11,30. Pentru vizionare gratuită accesați link-ul https://bit.ly/2YMlhBJ.
Educația ocupă un loc foarte important atunci când ne gândim la viitor în contextul Revoluției Industriale 4.0 și a necesarului de forță de muncă calificată.
De aceea pentru mediul de business educația este prioritară, iar sistemul dual de învățământ joacă un rol central în formarea viitorilor meseriași.
Stabilim împreună ce se poate îmbunătăți la acesta. Vedem cum putem crește numărul absolvenților în sistemul dual, vedem cum putem pregăti tinerii direct pentru piața muncii și cum se pot dezvolta profesional.
Care sunt sectoarele economice unde este cea mai mare nevoie de înființarea claselor în sistem dual? Cum pot companiile să contribuie și mai bine la dezvoltarea acestui sistem de învățământ?
Cum se poate îmbunătăți legislația în acest sens?

Temele principale:
• Rolul Ministerului Educației pentru asigurarea unui învățământ adaptat cerințelor pieței muncii și centrat pe dezvoltare personală și socială – cum îmbunătățim sistemul dual și cum adaptăm cadrul legislativ în perioada post-pandemie?
• Care este impactul învățământului dual asupra economiei naționale, din perspectiva pregătirii și asigurării resursei umane calificate?
• Cum a fost afectat învățământul dual de criza COVID-19? Cum pot fi sprijinite firmele aflate în dificultate pentru a-și menține elevii din clasele duale?
• Ce soluții avem pentru recuperarea orelor de practică? Cum ne pregătim pentru anul școlar următor din perspectiva unui posibil val II al pandemiei?
• Care sunt sectoarele economice unde este cea mai mare nevoie de înființarea claselor în sistem dual în următorii ani? Ce facilitați au companiile care contribuie la acest sistem? Cum se poate îmbunătăți legislația in acest sens?
• Resurse educaționale online pentru IPT și învățământ dual pe o platformă unică. Ce posibilități avem?
• Cum decurg înscrierile în clasele duale în această perioadă? Ce estimări sunt pentru ocuparea locurilor disponibile și cum a fost promovat învățământul dual în contextul COVID?
• Cum și când anume pot aplica elevii la acest sistem de învățământ? Cum putem aduce companiile mai aproape de părinți și copii pentru promovarea oportunităților oferite de învățământul dual? – lecții învățate după pandemie
• Legea educației. Ce modificări pot fi aduse pentru dezvoltarea învățământului profesional în sistem dual?
• Cum se reorganizează Centrul Național pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic? Care este stadiul proiectului de strategie privind stimularea învățământului dual?
• Este necesară elaborarea unor propuneri legislative vizând extinderea școlarizării învățământului dual la 3 ani și jumătate?
• Cum au comunicat companiile și profesorii cu elevii din clasele duale în perioada pandemiei?

De ce să participați?

Conferința PRIA ÎNVĂȚĂMÂNTUL DUAL ÎN ROMÂNIA face parte din seria conferințelor organizate de PRIAevents care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei. Link pentru vizionare gratuita: https://bit.ly/2YMlhBJ.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cât mai multe despre învățământul dual și de a vedea cum se poate îmbunătăți și pentru a afla cum putem crește numărul absolvenților în sistemul dual.

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei.

Înscrierea gratuită se poate face la link-ul https://priaevents.ro/inregistrare-conferinta-online-2020/ sau pe www.priaevents.ro

*Completarea formularului de participare gratuită pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea reprezentanților Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor cu caracter personal de către PRIA Conferences SRL pentru a primi informații cu privire la acest eveniment și la alte evenimente PRIA, oferte și prezentări ale PRIA și ale partenerilor noștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.

LOCATION

GALLERY

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
Take part of the meeting

Conferinta online Pria Invatamantul Dual in Romania

REGISTER
back to top