Conferința PRIA Environment – Radu MERICA: Scopul este să reducem cantitățile depuse la groapă, respectiv să creștem cota de procesare și de reciclare

Radu MERICA – Director General, RER (Recuperare Ecologică și Reciclare), a participat la conferința PRIA Environment, eveniment complex, cu teme extrem de importante și reprezentanți ai tuturor părților implicate în protecția mediului, care a avut loc în data de 8 februarie 2017, începând cu ora 9.30, la Hotel Radisson Blu București.

În cadrul conferinței PRIA Environment Radu Merica, ne-a spus că: “Era cunoscut faptul că din 2014, trebuia să intre această taxa la groapa de 80 lei. În opinia noastră, binevenită, însă nu trebuie să uităm scopul. Scopul este să reducem cantitățile depuse la groapa, respectiv să creștem cota de procesare și de reciclare. Scopul nu este să penălizam pe cineva.”

De asemenea, Radu Merica a mai adăugat că: „În tot acest lanț al deșeurilor, firmele de salubritate trebuie să facă exact ce scrie în contract, și contractul este dat de autoritățile publice locale. Deci nu poți să penalizezi o firmă care în contract trebuie sa transporte deșeuri de la A la B. Și poate că altcineva are stația de sortare, sau altcineva are stația de compostare, sau poate nu are nimeni.”

La conferința PRIA Environment Conference alături de Radu MERICA – Director General, RER (Recuperare Ecologică și Reciclare), alți lectori au fost:

Daniel Constantin – Vice-Prim Ministru și Ministru al Mediului; Constantin DAMOV – Co-Fondator, Green Group; Cristian LAZĂR –Director Comercial, Rom Waste Solutions; Mihai ROHAN – Președinte, CIROM; Robert UZUNA– Președinte, Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu; Andrei ORBAN – Președinte Environ / Coordonator al Grupului de Lucru Mediu al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK Romania), Andrei COȘULEANU, Board Member, Let’s Do It Romania și Irina IONESCU – Președinte Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare.

PRIA Environment Conference a găzduit autorități, reprezentanți de marcă ai mediului de business, ai autorităților și ai comunității științifice, precum și lideri comunitari, care au discutat politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au impact asupra resurselor naturale, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin gestionarea corectă a mediului. Totodată s-au dezbătut subiecte referitoare la dezvoltarea acestor interacțiuni complexe, care redefinesc viitorul mediului în România și alinierea la cerințele internaționale.

În cadrul conferinței PRIA Environment Conference s-a beneficiat de aflarea noutăților din domeniu, analize la un nivel înalt. S-a dezbătut politica naţională în domeniul gestionării deşeurilor, managementul deșeurilor si transformarea acestora și cum putem învăța din experiența altor țări.

Am aflat despre rezultatele orașelor din România și care se află pe locurile fruntașe.

De asemenea, au fost abordate subiecte importante despre tratarea, epurarea și managementul resurselor de apă, reciclarea electronicelor și electrocasnicelor, prevenirea și controlul poluării mediului, deșeurile din ambalaje, metale și deșeuri periculoase.

În cadrul conferinței PRIA Environment Conference s-au analizat noutățile legislative cu impact asupra comunităților noastre, strategii și politici, schimbările actuale, precum și impactul tehnologic asupra mediului.

Printre temele abordate în cadrul conferinței s-au regăsit: Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă (SNDD) a României – orizonturi 2020-2030; Managementul mediului și evaluări pentru dezvoltare durabilă în România; Politica naţională în domeniul gestionării deşeurilor.  Managementul deșeurilor și transformarea acestora. Taxa pe tonă pentru deșeurile depozitate la gropile de gunoi. Cine o va suporta? Ce valoare are piața reciclării și cum putem încuraja industria verde? Ce procent de reciclare are România acum? Ce țintă avem în fiecare an? Care trebuie să fie aceasta pana în 2020? Cum se adaptează Bucureștiul cerințelor de mediu europene și mondiale? Dar celelalte orașe? Se poate construi o nouă instalație pentru tratarea și neutralizarea deșeurilor în Municipiul București? Care este situația depozitelor de deșeuri care deservesc Capitala? Ce orașe au rezultate mai bune? Cum se implică companiile în protecția mediului? Cum pot contribui companiile la educarea angajaților, dar și a cetățenilor în general, pentru respectarea normelor de mediu?

Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Mai multe detalii despre evenimentul PRIA Environment puteți găsi pe https://priaevents.ro/pria-environment-conference/

Despre PRIAevents

PRIAevents – experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru zona de business va găsi cele mai bune metode pentru a vă garanta ROI şi pentru a croi un eveniment special pentru dvs.

Dezbatem cele mai fierbinţi teme, aducem cei mai importanţi speakeri, reunim în audienţă participanţi care corespund cu target-ul tău.

Fie că doreşti ca evenimentul să aibă loc în Bucureşti sau în alte oraşe din ţară, PRIAevents se focusează pe audienţe B2B sau B2C. Experţii noştri în evenimente vor şti să vă sfătuiască şi să vă propună cel mai inovativ şi cel mai potrivit eveniment. De asemenea, noi livrăm traininguri pentru diverse sectoare de business atât intr-o sală de conferinţe cât şi online.

Dacă vrei să organizezi o gală, o conferinţă, un training, o competiţie sportivă, un eveniment de lansare a unui produs B2B sau B2C, poţi apela cu cea mai mare încredere la experţii noştri. Experienţa, abilităţile, viziunea creativă şi orientarea noastră spre ROI pentru fiecare partener ne califică a fi alegerea potrivită pentru evenimentele de succes.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi:

raluca.voivozeau@priaevents.ro  0744 584 661.

back to top