Conferinta PRIA Environment – Radu MERICA: taxa de 30 lei, sa fie transmisă către poluator, si numai asa vom invata să colectam separat

Radu MERICA – Director General, RER (Recuperare Ecologică și Reciclare), a participat la conferința PRIA Environment, eveniment complex, cu teme extrem de importante și reprezentanți ai tuturor părților implicate în protecția mediului, care a avut loc în data de 8 februarie 2017, începând cu ora 9.30, la Hotel Radisson Blu București.

În cadrul conferinței PRIA Environment Radu Merica, ne-a spus că: “taxa de 30 lei, să fie transmisă la poluator, să continue eșalonat până în anul 2020. Și numai așa o să învățam să colectăm separat, să scădem cantitățile.”

De asemenea, Radu Merica a mai adăugat că: „În momentul în care începi procesarea, toată operațiunea asta devine mai scumpă. Atunci s-a inventat această taxă ca să penalizeze depunerea și să aducă bani în sistem. Ok, cetățeanul plătește un leu în plus pe lună, dar nu le mai ducem la groapa, ci îl procesam.”

La conferința PRIA Environment Conference alături de Radu MERICA – Director General, RER (Recuperare Ecologică și Reciclare), alți lectori au fost:

Daniel Constantin – Vice-Prim Ministru și Ministru al Mediului; Constantin DAMOV – Co-Fondator, Green Group; Cristian LAZĂR –Director Comercial, Rom Waste Solutions; Mihai ROHAN – Președinte, CIROM; Robert UZUNA– Președinte, Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu; Andrei ORBAN – Președinte Environ / Coordonator al Grupului de Lucru Mediu al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK Romania), Andrei COȘULEANU, Board Member, Let’s Do It Romania și Irina IONESCU – Președinte Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare.

PRIA Environment Conference a găzduit autorități, reprezentanți de marcă ai mediului de business, ai autorităților și ai comunității științifice, precum și lideri comunitari, care au discutat politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au impact asupra resurselor naturale, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin gestionarea corectă a mediului. Totodată s-au dezbătut subiecte referitoare la dezvoltarea acestor interacțiuni complexe, care redefinesc viitorul mediului în România și alinierea la cerințele internaționale.

În cadrul conferinței PRIA Environment Conference s-a beneficiat de aflarea noutăților din domeniu, analize la un nivel înalt. S-a dezbătut politica naţională în domeniul gestionării deşeurilor, managementul deșeurilor si transformarea acestora și cum putem învăța din experiența altor țări.

Am aflat despre rezultatele orașelor din România și care se află pe locurile fruntașe.

De asemenea, au fost abordate subiecte importante despre tratarea, epurarea și managementul resurselor de apă, reciclarea electronicelor și electrocasnicelor, prevenirea și controlul poluării mediului, deșeurile din ambalaje, metale și deșeuri periculoase.

În cadrul conferinței PRIA Environment Conference s-au analizat noutățile legislative cu impact asupra comunităților noastre, strategii și politici, schimbările actuale, precum și impactul tehnologic asupra mediului.

Printre temele abordate în cadrul conferinței s-au regăsit: Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă (SNDD) a României – orizonturi 2020-2030; Managementul mediului și evaluări pentru dezvoltare durabilă în România; Politica naţională în domeniul gestionării deşeurilor.  Managementul deșeurilor și transformarea acestora. Taxa pe tonă pentru deșeurile depozitate la gropile de gunoi. Cine o va suporta? Ce valoare are piața reciclării și cum putem încuraja industria verde? Ce procent de reciclare are România acum? Ce țintă avem în fiecare an? Care trebuie să fie aceasta pana în 2020? Cum se adaptează Bucureștiul cerințelor de mediu europene și mondiale? Dar celelalte orașe? Se poate construi o nouă instalație pentru tratarea și neutralizarea deșeurilor în Municipiul București? Care este situația depozitelor de deșeuri care deservesc Capitala? Ce orașe au rezultate mai bune? Cum se implică companiile în protecția mediului? Cum pot contribui companiile la educarea angajaților, dar și a cetățenilor în general, pentru respectarea normelor de mediu?

Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Mai multe detalii despre evenimentul PRIA Environment puteți găsi pe https://priaevents.ro/pria-environment-conference/

Despre PRIAevents

PRIAevents – experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru zona de business va găsi cele mai bune metode pentru a vă garanta ROI şi pentru a croi un eveniment special pentru dvs.

Dezbatem cele mai fierbinţi teme, aducem cei mai importanţi speakeri, reunim în audienţă participanţi care corespund cu target-ul tău.

Fie că doreşti ca evenimentul să aibă loc în Bucureşti sau în alte oraşe din ţară, PRIAevents se focusează pe audienţe B2B sau B2C. Experţii noştri în evenimente vor şti să vă sfătuiască şi să vă propună cel mai inovativ şi cel mai potrivit eveniment. De asemenea, noi livrăm traininguri pentru diverse sectoare de business atât intr-o sală de conferinţe cât şi online.

Dacă vrei să organizezi o gală, o conferinţă, un training, o competiţie sportivă, un eveniment de lansare a unui produs B2B sau B2C, poţi apela cu cea mai mare încredere la experţii noştri. Experienţa, abilităţile, viziunea creativă şi orientarea noastră spre ROI pentru fiecare partener ne califică a fi alegerea potrivită pentru evenimentele de succes.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi:

raluca.voivozeau@priaevents.ro  0744 584 661.

back to top