CONSILIUL CONCURENŢEI ANALIZEAZĂ PRELUAREA VECTOR AEROSPACE HOLDING SAS DE CĂTRE STANDARDAERO AVIATION HOLDINGS, INC.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care StandardAero Aviation Holdings, Inc. (SUA) preia Vector Aerospace Holding SAS (Franţa) şi a societăţilor controlate de aceasta.

Operațiunea constă în preluarea de către StandardAero Aviation Holdings, Inc. (SUA) a tuturor părţilor sociale emise de Vector Aerospace Holding SAS (Franţa), conform unui comunicat de presă al Consiliului Concurenței.

StandardAero activează la nivel mondial în domeniul fabricării de echipamente aeronautice și al reparării si întreținerii aeronavelor și a echipamentelor aferente, în România fiind prezentă doar în domeniul fabricării de astfel de echipamente.

Vector este o companie care activează la nivel global în domeniul reparării, întreținerii și reviziilor pentru aeronave, care asigură asistență pentru motoare cu turbină, componente, aeronave cu aripi fixe și rotative.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Autoritatea de Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

back to top