Parlamentul European a confirmat-o miercuri pe Mariya Gabriel, din Bulgaria, în poziția de Comisar European pentru Economie și Societate Digitală

Comisarul pentru Economie și Societate Digitală va sprijini punerea în aplicare a Strategiei privind Piața Unică Digitală. Ea va contribui la realizarea unei piețe unice digitale, contribuind la crearea bazei pentru viitorul digital al Europei cu rețelele de telecomunicații la nivelul UE, serviciile digitale care trec frontiere și un val de startup-uri europene inovatoare. De asemenea, trebuie să se asigure că sunt stabilite condițiile corecte, inclusiv prin legea privind drepturile de autor, pentru a sprijini industriile culturale și creative și pentru a maximiza potențialul lor pentru economie.

Parlamentul a sprijinit numirea Dnei. Mariya Gabriel cu 517 voturi pentru, și 89 abțineri, într-un vot secret.

 

Comisarul pentru Economie și Societate Digitală va contribui de asemenea la proiectele conduse și coordonate de Vicepreședintele Andrus Ansip, responsabil cu Piața Unică Digitală, și vicepreședintele Jyrki Katainen, responsabil cu ocuparea forței de muncă, Creșterea, Investițiile și Competitivitatea.

Începând cu 2014 Europarlamentarul Mariya Gabriel este președintele-adjunct al grupului PPE și este la al doilea mandat în cadrul legislativului european. Totodată, aceasta este membru este al Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne unde se ocupă de vize.

back to top