PRIA Agriculture&Food Conference& Awards în Timișoara

9.05.2023 - Centrul Regional de Afaceri Timisoara al CCIAT

PRIAevents și BEROCC, vă invită să luați parte la PRIA Agriculture&Food Conference& Awards la Timisoara în 9 mai 2023, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara al CCIAT, de la 12,30.  Ediția din acest an este organizată împreună cu BEROCC în cadrul Belgian Week 2023.

Vom aborda subiectele cele mai interesante pentru comunitatea fermierilor din Banat și pentru industria alimentară, reunind astfel comunitatea acestora.

Temele principale din acest an sunt despre cum putem creste afacerile din agricultură si retail si cum putem face ca sustenabilitatea să fie printre preocupările principale.

Astfel, vom organiza cel mai important eveniment destinat agriculturii și creșterii acesteia, dar și dezvoltării fermierilor și producătorilor din această zonă.

Dezbatem alături de fermieri, producători și procesatori, retaileri, autorități si companii conexe si găsim  cele mai bune soluții pentru fiecare, dar descoperim si oportunitățile pe care le pot avea.

Punem fermierii in legătura cu funizorii de materiale, tehnologie, substante care ajută in agricultura, cu investitorii, finanțatorii și  supermarketurile și găsim soluțiile de colaborare!

START

434
DAYS
6
HOUR
51
MIN
45
SEC

SPEAKERS

Prof.univ.dr. Cosmin Alin POPESCU

Rector, Universitatea de Ştiinţele Vieții "Regele Mihai I" din Timișoara

Florin Marius FAUR

Director Executiv, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Timiș

Dimitrie MUSCĂ

Director General, Societatea Agricolă Combinatul Agroindustrial Curtici

Adriana SZEKELY

Preşedinte, Cooperativa Agricolă TimlactAgro

Alexander DEGIANSKI

Board director Forest & Biomass România

Bart Dobbelaere

Managing Director VPK Packaging

Ionut NACHE

Director General, INAQ Consulting

Gregoire VIGROUX – Founder, Bonapp

Founder, Bonapp

AGENDA

Registration/ Welcome Drink

12:30 - 13:00

Welcome Speeches

Belgian-Luxembourg-Romanian-Moldovan Chamber of Commerce Belgian Embassy Official Timisoara Chamber of Commerce Official Timisoara City Hall Official City Council Official Francophone Business Club German Business Club

13:00 - 14:30

How to Grow your Business in Agriculture?

Cum se aplică prevederile Politicii Agricole Comune (PAC)? Ce îmbunătățiri ar putea fi aduse Planului Național de Dezvoltare Rurală? Ce propuneri au fermierii? Cum ar trebui să arate strategia pe termen lung pentru agroalimentarul românesc? Simplificarea procedurilor agențiilor APIA și AFIR. Cum creștem absorbția tot mai mare a fondurilor europene? Eficiența costurilor de producție prin promovare și utilizarea eficientă a energiei Cu ce provocări se confruntă fermierii români în agricultură? De ce trebuie să-și dezvolte afacerile? Care sunt poveștile lor de succes? Cum au învățat să facă afaceri și cum își pot împărtăși experiența? Cum pot băncile, companiile de leasing și fondurile de garantare să contribuie la creșterea absorbției fondurilor UE? Care este rolul fondurilor de investiții pentru agricultură? Irigarea - vitală pentru agricultură. Starea de aplicare a legii irigațiilor. Ce poate face România pentru a rezolva problema irigațiilor? Educație și cercetare pentru agricultură Cum îi ajută tehnologia fermierilor? Cum sunt folosite dronele în agricultură? Rezultate pentru diferite culturi. Ferme integrate - de la câmp la furcă Noi tendințe și mașini în agricultură Cum văd specialiștii anul că va fi agricol 2023?

14:30 - 15:30

Coffee Break

15:30 - 16:00

– Sustenabilitate si medode prietenoase cu mediul pentru producția de alimente

Piata de producere alimente in Romania. Prezentare generală și colaborare cu alte piețe Tehnologii inovatoare de prelucrare a alimentelor Colaborare între producători și comercianți Dezvoltarea sistemelor durabile de producție alimentară Producția și consumul responsabil Soluții de ambalare pentru durabilitate și conservare mai bună Provocări în logistică și transport pentru acest sector Comerțul electronic și cât va crește anul acesta pentru industria alimentară și pentru retail? Instrumente inovatoare de prelucrare a alimentelor pentru industria alimentară Noi tehnici și tehnologii pentru design-ul personalizat al alimentelor Aplicarea tehnologiilor digitale în lanțul alimentar și sectoarele alimentare Provocări pentru sectorul băuturilor Etichete și ce spune legea că ar trebui să conțină. Vor fi modificari anul acesta? Provocări legale pentru sectorul alimentar și retail

16:00 - 17:00

Q&A

17:00 - 17:30

International Networking Drink

17:30 - 21:00

LOCATION

Centrul Regional de Afaceri Timisoara al CCIAT

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
back to top