Economia Circulară în România.

Strategie. Plan de acțiune. ȚINTE 2020.

Beneficiile pentru Economie

PRIAevents organizează conferința PRIA Circular Economy, eveniment complex, cu teme extrem de importante și reprezentanți ai tuturor părților implicate în economia circulară, în data de 26 iunie 2017, începând cu ora 9.30 la Radisson Blu, sala Atlas.

PRIA Circular Economy va găzdui reprezentanți de marcă ai mediului de business, ai autorităților și ai comunității științifice, precum și lideri comunitari, care vor discuta politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au impact asupra resurselor naturale, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin gestionarea corectă a mediului. Totodată se vor dezbate subiecte referitoare la dezvoltarea acestor interacțiuni complexe, care redefinesc viitorul mediului în România și alinierea la cerințele internaționale privind economia circulară și transformarea deșeurilor în resurse.

În cadrul conferinței PRIA Circular Economy Conference veți beneficia de aflarea noutăților din domeniu, analize la un nivel înalt.  Se va dezbate despre pachetul Comisiei Europene privind economia circularăpolitica naţională în domeniul gestionării deşeurilor, managementul deșeurilor si transformarea acestora în resurse, dar și despre cum putem învăța din experiența altor țări. Vom afla despre rezultatele orașelor din România și care se află pe locurile fruntașe.

De asemenea, vor fi abordate subiecte importante despre reciclarea electronicelor și electrocasnicelor, a hârtiei, metalului, deșeurilor periculoase, despre prevenirea și controlul poluării mediului, deșeurile din ambalaje, colaborarea cu industria și atingerea țintelor impuse de UE.

 

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.

CONFERINTA VA ÎNCEPE  ÎN
 • 00

  zile

 • 00

  ore

 • 00

  minute

 • 00

  secunde

Salvează în Calendar 2016-05-24 09:30:00 2016-05-24 21:00:00 Europe/Bucharest PRIA - Aviation Aviatia este un domeniu de importanta crescuta pentru business-uri, pentru economie in general, dar si pentru apararea tarii in contextul geopolitic actual. Conferinta PRIA Aviation aduce in discutie proiecte noi si cele mai importante teme & propuneri de schimbare a legislatiei în domeniu. PRIA Aviation reuneste cei mai importanti leaderi ai industriei, oficialitati guvernamentale, reprezentanti ai consiliilor judetene, producatori si operatori aerieni, proprietarii de aeronave, chartere, jet-uri si elicoptere, companii care au produse luxury, scoli de zbor, aerocluburi, furnizori de echipamente si articole de aviatie. Nu vor lipsi pilotii de aviatie de business si de aviatie generala, dar si cei care sunt pasionati de aviatie. De asemenea, vor fi prezente la conferinta si industriile conexe: reprezentanti ai hotelurilor, ai companiilor de inchirieri masini, investitori, companii de asigurari, bancheri, avocati, consultanti, dar si reprezentanti ai mass-mediei. Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI INVITATI

Reprezentant Ministerul Mediului

Daniela PESCARU

Secretar de Stat, Ministerul Finanțelor Publice

Radu MERICA

Director General, RER (Recuperare Ecologică și Reciclare)

Constantin DAMOV

Co-Fondator, Green Group

Cristian LAZĂR

Director Comercial, Rom Waste Solutions

Andrei COȘULEANU

Board Member, Let’s Do It Romania

Iulian IANCU

Președinte Comisia pentru industrii şi servicii, Camera Depuțatilor

Remus BORZA

Președinte Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, Camera Deputatilor

Reprezentant Comisia pentru mediu, Senatul României

Reprezentant - Președinte Comisia economică, industrii şi servicii, Senatul României

Reprezentant Asociația Municipiilor din România

Reprezentant ADI

Reprezentant OTR

AGENDA

Networking lunch

13.00-14.00

Q&A

12.30 -13.00

ECONOMIA CIRCULARA IN ROMANIA

STRATEGIE. PLAN DE ACTIUNE. TINTE 2020. BENEFICIILE PENTRU ECONOMIE.

10.00 - 12.30

Înregistrarea participanților

09.30 - 10.00

Economia Circulară în RomâniaStrategie. Plan de acțiune. ȚINTE 2020. Beneficiile pentru Economie

 • Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă (SNDD) a României – orizonturi 2020-2030;
 • Managementul mediului și evaluări pentru dezvoltare durabilă în România;
 • Ce conține pachetul Comisiei Europene privind economia circulară?
 • Care sunt pașii României spre trecere la economia circulara? Care sunt țintele României? Ce se poate întampla daca acestea nu sunt respectate?
 • Cum se va obține reducerea costurilor și crearea de locuri de muncă prin trecerea la o economie circulară?
 • Ce poate face legislativul pentru a spori implementarea măsurilor economiei circulare în România? Dar Guvernul? Cum se poate transforma deșeul într-o resursă, întorcandu-se astfel în circuitul economic?
 • Politica națională în domeniul gestionării deșeurilor. Managementul deșeurilor și transformarea acestora. Taxa pe tonă pentru deșeurile depozitate la gropile de gunoi. Cine o va suporta?
 • Ce valoare are piața reciclării și cum putem încuraja industria verde? Ce procent de reciclare are România acum? Ce țintă avem în fiecare an? Care trebuie să fie aceasta pana în 2020?
 • Cum se adaptează orașele din România cerințelor de mediu europene și mondiale?
 • Cum se implică companiile în protecția mediului? Cum pot contribui companiile la educarea angajaților, dar și a cetățenilor în general, pentru respectarea normelor de mediu?
 • Educația pentru protecția mediului. Cine o realizează acum? Cum ar trebui sa fie aceasta realizată pentru a avea rezultate mai bune?
 • Modalități de informare și încurajare a populației pentru a colecta selectiv și a recicla; Cum ar trebui responsabilizați cetățenii?
 • Reciclarea electronicelor și electrocasnicelor? Sunt acestea o provocare datorită consumului cât mai crescut din ultimii ani? Ce studii există?
 • Ce poate învață România din experiența altor state despre colectarea selectivă, managementul deșeurilor, poluare?
 • Ce poate face România pentru a promova transformarea deșeurilor în resurse (materii prime secundare) pentru industrie? Cum sprijină industria acest demers? Dar companiile de salubritate, cele care colecteaza și care recicleaza?
 • Cine finanțează Inițiativa majoră „Industria 2020 și economia circulară”? Care sunt fondurile alocate de UE?
 • Ce soluții pot exista la blocajul din sectorul gestionării deșeurilor de ambalaje?  Dar pentru cele de mase plastice, deșeuri periculoase?
 • Programe de reciclare a deșeurilor metalice;
 • Care sunt propunerile mediului de afaceri? Ce responsabilități își asumă acestea? Dar autoritățile, dar societatea civilă? Ce rol pot juca asociațiile de locatari din România? Dar ONG-urile?
 • Care sunt studiile realizate de experți? Exemple din alte țări
 • Care sunt urmatorii pasi pentru România pentru a avea o economie circulară? Cine măsuri trebuie adoptate? De către cine? Ce poate face statul? Dar mediul de afaceri și societatea civilă?

Participă la conferința PRIA Circular Economy Conference să analizăm împreună noutățile legislative cu impact asupra comunităților noastre, strategii și politici, precum și schimbările actuale, dar și impactul tehnologic asupra mediului. Află care sunt eforturile făcute de companii pentru un mediu mai curat.

Vei avea ocazia să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, deosebit, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri.

Locatie eveniment

Radisson Blu Hotel, Bucharest

 Sala Atlas

PARTENERI

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

C | 0744 584 661

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

email-icon

ADRESA EVENIMENT

Radisson Blu Hotel, Bucharest

Sala Atlas

Calea Victoriei 63-81, București, 010065

 

T  | 021 311 9000

CONTACTEAZA-NE

Iti stam la dispozitie pentru detalii legate de eveniment.

PARTICIPA LA CONFERINTA PRIA CIRCULAR ECONOMY

back to top