PRIA Conferences, cu sprijinul Consiliul Concurenței, a organizat cel mai complex eveniment dedicat concurenței  – PRIA Competition, care a avut loc în 28 februarie 2017 la hotel Sheraton București, sala Platinum.

Concurența este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

În cadrul conferinței PRIA Competition s-a beneficiat de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz ale celor mai importante investigații de concurență ale acestui an.

Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor in sectorul lor de activitate, a fuziunilor si achizițiilor, a concurentei neloiale.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejați de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri , dar și persoanele fizice.

În cadrul conferinței PRIA Competition s-au analizat noutățile legislative în domeniul concurenței, dar și de când vor intra acestea în vigoare. Cei mai importanți reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei şi ai altor autorităţi ale statului, reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ si ambasadelor, reprezentanţi din domeniul energetic, retail, telecom, piaţa media, sectorul de constructii si real estate, de IT&C, sectorul financiar bancar şi piaţa farmaceutică, precum şi ai mass-mediei au participat la PRIA Competition.

 

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.

CONFERINTA VA ÎNCEPE  ÎN
 • 00

  zile

 • 00

  ore

 • 00

  minute

 • 00

  secunde

Salvează în Calendar 2016-03-29 13:00:00 2016-03-29 21:30:00 Europe/Bucharest PRIA - Women in Agriculture Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. Începând cu această primavară conferința este însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia vom recunoaște eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești. Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI

Bogdan M. CHIRIȚOIU

Președintele Consiliului Concurenței

Marcel Bogdan PANDELICĂ

Președinte, ANPC

Bogdan PUȘCAȘ

Președinte, ANAP

Dragos ANASTASIU

Președinte, AHK Romania

Anca HARASIM

Director Executiv, Amcham

Cristian ERBASU

Presedinte Federația Patronatelor Societăților din Construcții – FPSC

Mihaela ION

Managing Associate, Popovici, Nițu Stoica și Asociații

Laurențiu MIHAI

Director Executiv, APMGR.

Silvia VLĂSCEANU

Director Executiv, Asociaţia Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE)

AGENDA

Înregistrarea participanților

09.30 - 10.00

Noutăți legislative. Analize. Studii de caz

10.00 - 12.45

Concluzii

12.45 - 13.00

Prânz

13.00 - 14.00

Concurenţa – mecanism vital pentru buna funcționare a economiei noastre

Noutăți legislative în ceea ce privește concurența. Ce s-a modificat în decursul lui 2016   și ce modificari se preconizează pentru 2017?

Concurenţa în sectoarele esențiale ale economiei românești : bancar, asigurări, retail, energie, telecom, farma, auto, mediu etc.

Ajutoarele de stat – cum pot fi acordate acestea ? Care este rolul Consiliului Concurenței ?

Directiva europeană prin care consumatorii români ar puea fi despăgubiți mai repede, și care trebuie transpusă de statele membre până la finele lui 2016

Companii de stat –  ce reglementări are Consiliul Concurenței în acest sens?

Concurența și achizițiile publice

Recomandări de bună practică

Directiva UE privind acțiunile în daună

Rolul consultanților pentru creșterea culturii concurențiale în mediul de afaceri

Care sunt sugestiile mediului de afaceri, ale ambasadelor și camerelor de comerț?

cover-pria-competition-logo

În cadrul conferinței PRIA Competition s-a beneficiat de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz ale celor mai importante investigații de concurență ale acestui an.

Locatie eveniment

Hotel Sheraton Bucharest

Sala Platinum

 

PARTENERI si POZE EVENIMENT

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

M | 0744 584 661

T | 031 421 9254

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

W| www.priaevents.ro

W| www.priainfo.ro

fb-icon   youtube-icon

 

location-icon

ADRESA EVENIMENT

Hotel Sheraton Bucharest

Sala Platinum

Address: Calea Dorobantilor 5-7, Bucharest, 010551

T | +4021 201 5000

W| sheratonbucharest.com

CONTACTEAZA-NE

Iti stam la dispozitie pentru detalii legate de eveniment.

PARTICIPA LA CONFERINTA
PRIA COMPETITION

back to top