Pria Competition in Construction 2020

14.10.2020 - Radisson Blu Bucuresti

REGISTER

START

1145
DAYS
23
HOUR
44
MIN
23
SEC

SPEAKERS

Bogdan Chirițoiu, Președinte, Consiliul Concurenței

Mihaela Ion, Partener, Popovici Nițu Stoica și Asociații

Cristian Erbașu , Președinte, FPSC

Ramona Pentilescu, Managing Associate, Popovici Nițu Stoica și Asociații

Adrian Șter

Partener Coordonator al practicii de concurență a D&B David si Baias

AGENDA

Start conferința online

10:00 - 10:30

Panel Principal - CONCURENTA SI ACHIZITIILE PUBLICE IN CONSTRUCTII

10:30 - 12:30
PRIAevents și Consiliul Concurentei România vă invită la prima dezbatere despre concurențaîn sectorul construcțiilor, și anume, videoconferința PRIA COMPETITION IN CONSTRUCTION, în 14 octombrie 2020 on- site la Radisson Blu și LIVE pe Facebook PRIAevents de la ora 10,30.

Partener Principal al evenimentului este casa de avocatură Popovici Nițu Stoica și Asociații.
În cadrul acestei ediții ne vom concentra pe
 Concurența în sectorul construcțiilor in contextul actual;
 Achiziții publice și concurența;
 Certificarea firmelor din construcții;
 Ghiduri de bune practici in domeniul constructiilor? Care sunt limitele in care societatile pot coopera?
 Cand /in ce conditii societatile sanctionate de catre Consiliul Concurentei pot fi excluse din procedurile de achizitii publice?
 Care este viziunea si rolul consultanților / Propunerile mediului de afaceri. Exemple din alte țări membre UE?

Lectorii care au dat curs invitației noastre sunt: Bogdan Chirițoiu, Președinte, Consiliul Concurenței, Eugen Cojoacă, Președinte, ANAP(*tbc), Cristian Erbașu, Președinte, FPSC, Mihaela Ion, Partener, Popovici Nițu Stoica și Asociații, Ramona Pentilescu, Managing Associate, Popovici Nițu Stoica și Asociații
În cadrul celor 11 ediții Pria Competition organizate de PRIAevents și Consiliul Concurentei România, am abordat aspecte importante despre concurența în sectorul construcțiilor și despre licitații.

Tot împreună, în premieră în România am organizat Pria Public Procurement în luna noiembrie 2017, unde am dezbătut mai amplu subiectul licitațiilor. Și în cadrul acestui eveniment, Mihaela Ion, Partener, Popovici Nițu Stoica & Asociații si Ramona Pentilescu, Managing Associate in cadrul Popovici Nițu Stoica & Asociații au dezbatut subiectul „Achizitiile publice:” din ambele perspective: Concurența și achizițiile publice - cu accent pe concurenta si Achizitiile publice si concurenta- cu accent pe achizitiile publice-

Iată că a venit și anul 2020, mai precis data de 26.08.2020 în care temele dezbătute în anul 2017 redevin actuale. Aceasta cu atat mai mult in contextul in care in data de 26 august 2020, Consiliul Concurenței și Agenția Naționala pentru Achiziții Publice au emis Opinia Comună referitoare la modalitățile prin care o companie care se află într-un caz de excludere din procedurile de achiziție publică poate să se reabiliteze

Totodată, pentru a veni în sprijinul autorităților care fac evaluarea, Consiliul Concurenței a anuntat ca va publica pe pagina proprie de Internet o listă actualizată care va cuprinde denumirea operatorilor economici care au fost implicați în investigații privind trucarea de licitații, deciziile de sancționare din ultimii 3 ani, precum și mențiuni cu privire la modalitatea de cooperare a acestora cu autoritatea națională de concurență.
In contextul actual, fata de implicatiile directe intre cele doua domenii “concurenta” si “achizitii publice” in special in sectorul constructiilor si deciziile recente emise de catre Consiliul Concurentei devine si mai importanta delimitarea intre actiunile premise si cele interzise.
De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați
Dacă sunteți antreprenori sau manageri, dacă reprezentați asociații sau patronate, vă așteptăm la Radisson în limita locurilor disponibile sau să ne urmăriți online
În cadrul conferinței PRIA Competition in Construction 2020 veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența neloială, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.
Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.
PPRIA Competition in Construction face parte din seria evenimentelor de succes organizate de Pria în România.
PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei.

Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass - mediei.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Competition in Construction şi modalități de înscriere pentru participare gratuită puteți găsi pe www.priaevents.ro

LOCATION

Radisson Blu Bucuresti

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
Take part of the meeting

Pria Competition in Construction 2020

REGISTER
back to top