Pria Competition in HealthCare

23.07.2024 - ARCUB, în str. Lipscani 84-90

REGISTER

PRIAevents și CONSILIUL CONCURENȚEI vă invită în 23 iulie 2024 la Pria Competition in HealthCare, la ARCUB in strada LIPSCANI 84-90, de la 9.30, singurul eveniment anual de amploare care abordează cele mai importante teme de concurenta in sectorul de sănătate in România.
Politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie, iar de această data vom însista asupra concurenței în healthcare.

Așadar, concurența este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întâmplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru funcționarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau acțiuni pentru rezolvarea problemelor.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice.

Temele pe care le vom aborda sunt:

 • Piața pharma în 2024
 • Piața asigurărilor de sănătate în România
 • Piața spitaleleor private. Investiții noi. Fuziuni si achiziții 2024
 • Aspecte concurențiale privind dezvoltarea produselor specifice – vaccinuri, medicamente, suplimente alimentare dezinfectanți, măști și dispozitive medicale
 • Achiziții publice și licitații în healthcare. Caiete de sarcini
 • Concurența în piața farmaceutică în Romania: prețuri, M&A, medicamente inovatoare și medicamente generice
 • Rolul respectărilor normelor concurențiale pentru asigurarea accesului pacienților din UE la medicamente inovatoare și la prețuri accesibile
 • Poate cooperarea dintre autoritățile din domeniul concurenței și alte agenții (de exemplu, birourile de PI sau autoritățile din domeniul sănătății) oferă sinergii utile către politici eficiente de concurență în sectorul farmaceutic?
 • Măsuri împotriva concentrărilor economice și antitrust
 • Care este viziunea si rolul consultanților referitoare la cele mai importante aspecte concurențiale în România in piata pharma
 • Propunerile mediului de afaceri. Exemple din alte țări membre UE?
 • Studii de caz, analize, noutăți legislative
 • Parteneriat Public Privat

START

0
DAYS
8
HOUR
25
MIN
11
SEC

SPEAKERS

Reprezentant

Ministerul Sănătății

Conf. Dr. Diana PĂUN

Consilier Prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială

Sorin Lungu

Director, Direcția Bunuri de Consum, Consiliul Concurenței

Reprezentant

CNAS

Conf. Dr. Carmen ORBAN

Consilier de Stat al Prim-Ministrului României

Dan ZAHARESCU

Director Executiv, ARPIM

Cristian HOTOBOC

Președinte, PALMED

Iulian TRANDAFIR

Vicepreședinte, ADRFR

Nicușor SANDU

Manager Employees Benefits, Groupama Asigurări

Tudor NACEV

Head of Pharma Consultancy, GNP, Guia Naghi si Partenerii

Laurenţiu MIHAI

General Manager, Organizaţia de Serializare a Medicamentelor din România (OSMR)

Gerald FLINTOACĂ - FILIP

Secretar General, PRISA

Moderator: Raluca VOIVOZEANU

Moderator: CEO, PRIAevents

AGENDA

Inregistrarea participanțilot&Welcome coffee

09:30 - 10:00

Panel dezbateri

10:00 - 12:30

Q&A

12:30 - 13:00
În cadrul conferinței PRIA Competition in HealthCare veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența in sectorul farmaceutic și de sănătate în România, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.
Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.
PRIA Competition in HealthCare face parte din seria evenimentelor de succes organizate de PRIAevents în România și Republica Moldova.
PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei și aduce în atenție cele mai importante și actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență relevantăa participanților și a autorităților, dar și a celorlalte părți implicate.

Va rugam sa ne trimiteti confirmarile dvs la office@priaevents.ro.

LOCATION

ARCUB, în str. Lipscani 84-90

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
Take part of the meeting

Pria Competition in HealthCare

REGISTER
back to top