PRIA COMPETITION MOLDOVA

06.10.2023 - Digital Park Chisinau

REGISTER

PRIAevents, împreună cu Consiliului Concurentei Republica Moldova, având ca partener principal ACI Partners, organizează în 6 octombrie 2023, de la 9,30, la conferința PRIA COMPETITION MOLDOVA – eveniment care va reuni toate sectoarele economiei direct interesate din Republica Moldova – IT, industrie, sănătate și farmaceutice, financiar – bancar, asigurări, retail, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, servicii și nu numai.
La această ediție suntem onorați să avem confirmarea prezentei D-lui Alexander Winterstein și a D-nei Kalypso Thomopoulou, ambii reprezentanti ai DG Competion, din Cadrul Comisiei Europene, dar și de prezenta D-lui Alexei Gherțescu Președinte, Consiliul Concurenței Moldova și Bogdan Chirițoiu, Președinte, Consiliul Concurenței România.
Toate companiile trebuie să se supună legilor concurenței. De aceea, acest eveniment important este de interes pentru top manageri – președinti, directori generali, antreprenori, directori de dezvoltare, directori de strategie, directori de operațiuni, directori juridici, consilieri juridici și avocați, dar și pentru asociații profesionale, camere de comerț, ambasade, consultanți, investitori,economiști, profesori și jurnaliști.

START

254
DAYS
9
HOUR
25
MIN
38
SEC

SPEAKERS

Alexei GHERȚESCU

Preşedinte, Consiliului Concurenţei Republica Moldova

Bogdan CHIRIȚOIU

Preşedinte, Consiliului Concurenţei România

Alexander Winterstein

Head of Unit, DG Competition - Communications Policy

Kalypso Thomopoulou

Case Handler at European Commission - DG COMP

Emil GUȚU

Competition Manager, ACI Partners

Carolina PARCALAB

Avocat, ACI Partners

Eugen COZMULICI

Policy&Advocacy Manager, European Business Association (EBA)

Raluca Voivozeanu

Moderator-CEO, PRIAevents

AGENDA

Inregistrarea Participantilor și Welcome Coffee

09:30 - 10:00

Concurenta în Republica Moldova

. Practici. Noutăți legislative. Analize. Studii de caz. Legea Concurenței în Republica Moldova. Modificări recente Situația concurențială în Republica Moldova în condițiile provocărilor actuale Viziunea din partea Comisiei Europene privind cee ace este mai actual și unde este un focus mai mare acum Concurenţa ca și mecanism vital pentru buna funcționare a economiei Republicii Moldova. Sfera de aplicare (Companiile de stat, IMM-urile și Companiile mari și mijlocii), Ce ar trebui să știe antreprenorii? Practica judiciară în materie de trucare a ofertelor Politica de clemență. Sfera şi condiţiile de aplicare Angajamentele – procedură excepțională privind restabilirea rapidă a mediului concurențial Analiza economică în cazurile de concurență Care au fost cele mai dinamice sectoare din punct de vedere al concurenței în anul ce a trecut? Unde au fost aplicate cele mai multe sancțiuni? Ce sector a avut cele mai multe investigații? Cum va arăta anul 2022? Ce trebuie să știe companiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței? Ce ar trebui să știe atunci când cumpară o companie? Atunci când stabilesc prețurile? Atunci când fuzionează cu o altă companie? Atunci cand discută cu acele companii care fac parte din același segment de piață? Ce trebuie să știe asociațiile pentru a evita amenzile Consiliului Concurenței? Care sunt liniile pe care nu le pot depăși? Cum să evite problemele de concurență și antitrust? Ce pot stabili în cadrul adunărilor și grupurilor de lucru? Concurenţa în sectoarele esențiale ale economiei moldovene : financiar - bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie și nu numai. Concurența și achizițiile publice. Care sunt barierele pe care nu trebuie sa le treacă companiile care participă la licitații? Câte companii pot participa ? Pot licita împreună 2 sau mai multe companii? Concurența și protecția consumatorului. Cum se îmbină activitatea celor 2 instituții spre a proteja consumatorul? Concurența și ANRE Cum se îmbină activitatea celor 2 instituții ? și de ce este importantă ? Care este rolul avocaților pentru creșterea culturii concurențiale în mediul de afaceri Companiile de stat – ce reglementări are Consiliul Concurenței pentru acestea? Ajutoarele de stat – cum pot fi acordate acestea? Care este rolul Consiliului Concurenței? Concurența și companiile mari și mijlocii. Când trebuie acestea să fie attente șa reglementările concurențiale ? Cum pot evita abuzul de poziție dominantă ? Care sunt sugestiile mediului de afaceri, ale ambasadelor și ale camerelor de comerț? Studii de caz, exemple și analize Recomandări de buna practică, concluzii și propuneri pentru a avea un an concurențial bun în 2022

10:00 - 12:45

Q&A. Concluzii

12:45 - 13:00

Networking Lunch

13:00 - 14:00
Conferința PRIA Competition MOLDOVA face parte din seria conferinţelor organizate de PRIAevents care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass - mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei în România, Moldova și Bulgaria.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

LOCATION

Digital Park Chisinau

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
Take part of the meeting

PRIA COMPETITION MOLDOVA

REGISTER
back to top