PRIAevents, a organizat conferința PRIA Registered Trademarks – cel mai complet eveniment din România dedicat proprietății intelectuale, în data de 11 Februarie 2016, începând cu ora 9,30 la hotel Novotel, sala Paris.

Concurenţa este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel, se încurajează eficienţa şi inovaţia şi se reduc preţurile.

De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili. De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice.

În cadrul conferinței PRIA Competition veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz ale celor mai importante investigații de concurență ale acestui an.

Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de pozitie dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, a fuziunilor și achizițiilor, a concurenței neloiale. Pentru încălcarea normelor de concurență se poate aplica o sancțiune ce prevede plata a până la 10% din cifra de afaceri. Consiliul Concurenței a încurajat întotdeauna companiile sau persoanele să semnaleze nereguli, dar de data aceasta propune un amendament la actuala Lege a Concurenței ca aceia care reclamă cu dovezi că o anumită companie sau mai multe încalcă legea, să primească pana la 1% din cuantumul amenzii, dar nu mai mult de 100.000 de euro. De asemenea, autodenunțul dar și contactarea autorității de concurență și recunoașterea participării la încălcare, precum și furnizarea dovezilor privind întelegerea poate aduce reduceri de până la 30% ale amenzilor sau chiar de imunitate totală, în funcție de momentul în care este contactată autoritatea de concurență și de valoarea informațiilor furnizate.

 

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.

CONFERINTA VA ÎNCEPE  ÎN
 • 00

  zile

 • 00

  ore

 • 00

  minute

 • 00

  secunde

Salvează în Calendar 2016-03-29 13:00:00 2016-03-29 21:30:00 Europe/Bucharest PRIA - Women in Agriculture Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. Începând cu această primavară conferința este însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia vom recunoaște eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești. Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI

Bogdan CHIRIȚOIU

Președinte, Consiliul Concurenței

Mihail MEIU

ANPC

Adrian VASILESCU

Consilier, Banca Națională a României (BNR)

Iustinian CAPTARIU

Counsel, Kinstellar

Radu MERICA

Președinte, AHK România

Dan ZAHARESCU

Director Executiv, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM)

Laurențiu MIHAI

Director Executiv, Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR)

Eduard BADEA

Șef Serviciu, ANAP

Silvia VLĂSCEANU

Director Executiv, Asociația Companiilor de Utilități din Energie (ACUE)

AGENDA

Welcome coffee break si inregistrarea participantilor

9.30-10.00

IT&C si proprietate intelectuala. Studii de caz. Noutati legislative

10.00-12.30

Q&A

12.30-13.00

Lunch

13.00-14.00

Concurenţa – mecanism vital pentru buna funcționare a economiei

Noutăți legislative în ceea ce privește concurența. Ce s-a modificat în decursul lui 2015 și ce amendamente la actuala Lege a Concurenței au fost aprobate? Ce impact ar putea avea pentru mediul de afaceri aceste modificări care au intrat în vigoare?

Investigaţiile Consiliului Concurenţei – Rapoarte finalizate.Concluzii. Studii de caz

Concurenţa în sectoarele esențiale ale economiei românești : financiar bancar, retail, energie, telecom, farma, auto etc

Companii de stat vs. companii private –  ce reglementări are Consiliul Concurenței în acest sens?

Concurența și achizițiile publice. Trucarea licitațiilor, înțelegerile între companiile participante. Ce rol are Consiliul Concurenței în ceea ce privesc licitațiile publice?  Ce sancțiuni acordă?

Avertizorul de concurență – pot persoanele fizice să furnizeze informaţii referitoare la activităţile de tip cartel ale unei companii?

Rolul consultanților pentru creșterea culturii concurențiale în mediul de afaceri

Care sunt sugestiile mediului de afaceri, ale ambasadelor și camerelor de comerț?

cover-pria-competition-logo

Participă la conferința PRIA Competition să analizăm împreună noutățile legislative în domeniul concurenței, dar și să aflăm de când vor intra acestea în vigoare și ceea ce trebuie să schimbăm. Întâlnește cei mai importanți reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei şi ai altor autorităţi ale statului, profesori, reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ și ambasadelor, reprezentanţi din domeniul energetic, retail, telecom, piaţa media, sectorul financiar bancar şi piaţa farmaceutică, precum şi ai mass-mediei.

Locatie eveniment

 Hotel Novotel

Sala Paris

 

 

PARTENERI si POZE EVENIMENT

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

M | 0744 584 661

T | 031 421 9254

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

W| www.priaevents.ro

W| www.priainfo.ro

fb-icon   youtube-icon

 

location-icon

ADRESA EVENIMENT

Hotelul Novotel
Sala Paris

Calea Victoriei 37B

T | 021 308 8500

W| www.novotel.com

CONTACTEAZA-NE

Iti stam la dispozitie pentru detalii legate de eveniment.

PARTICIPA LA CONFERINTA
PRIA COMPETITION

back to top