Logo Pria Events

 

 

 

PRIAevents organizeaza conferinta PRIA Construction & Real Estate – cel mai complet eveniment din Romania dedicat pietei de constructii si imobiliare in data de 29 Noiembrie 2016, începand cu ora 9:30. Anul acesta este insotita, in premiera in Romania, de Gala PRIA Women in Construction & Real Estate.

In cadrul conferintei, cei mai buni specialisti in domeniu vor analiza piata de real estate si constructii, perspectivele pentru anul 2016, noile tendinte in dezvoltarea imobiliara, piata de office si retail, evolutia preturilor si optiunile de finantare pentru proiectele imobiliare. Vor fi dezbatute si teme legate de preferintele consumatorilor, noile tendinte in dezvoltarea rezidentiala, piata materialelor de constructii, tehnologii inovatoare in constructii, tendinte pe piata de bricolaj in 2016, aspecte fiscale si legislative precum si alte teme de interes specifice industriei.

Vom pune accent pe investitii, tehnologii, inovatie, proiecte green si materiale ecologice. Astfel partenerii nostrii vor avea spatii special amenajate unde isi pot expune produsele.

 

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.

CONFERINTA VA ÎNCEPE  ÎN
 • 00

  zile

 • 00

  ore

 • 00

  minute

 • 00

  secunde

Salvează în Calendar 2016-03-29 13:00:00 2016-03-29 21:30:00 Europe/Bucharest PRIA - Women in Agriculture Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. Începând cu această primavară conferința este însoțită de gala PRIA – Women in Agriculture, în cadrul căreia vom recunoaște eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești. Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI INVITATI

Vasile DÂNCU

Viceprim-Ministru, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice

Bogdan PUSCAS

Presedinte, Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP)

Cristian ERBASU

Presedinte, Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC)

Liviu Dominic DUMITRU

Director General, Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice

Adrian BOLD

Arhitecul Sef al Capitalei

Reprezentant Ministerul Fondurilor Europene

Reprezentanti companii imobiliare

Reprezentanti companii materiale de constructii

Reprezentant companie utilaje

Reprezentant banca

Reprezentant Primaria Capitalei

AGENDA

Inregistrarea participantilor

09.30 - 10.00

Piata Constructiilor si imobiliarelor: Inovatie. Investitii. Crestere. Calitate si eficienta, Ecologie si concepte “verzi”

10.00 - 12.30

Lunch

12.30 - 13.30

Gala PRIA Women in Construction & Real Estate si panel Women in Construction & Real Estate

13.30 -15.00
 • Strategiile Guvernului pentru dezvoltarea sectorului de constructii si imobiliare în Romania;
 • Sprijinirea sectorului de constructii prin elaborarea si promovarea unei legislatii care sa faciliteze activitatea de constructii intr-un mediu in permanenta schimbare si evolutie;
 • Proiectul normelor de aplicare a Legii privind achizitiile publice – ce spun autoritatile, companiile de stat si mediul de afaceri?
 • Fondurile europene si dezvoltarea sectorului de constructii si imobiliare;
 • Piata constructiilor in Romania, strategii, context, provocari si directii de dezvoltare;
 • Ecomaterialele de constructii, o sansa pentru dezvoltarea durabila a Romaniei. Ce masuri legislative adoptam care sa faciliteze utilizarea materialelor ecologice?
 • A construi verde in Romania: sustenabilitate si eficienta energetica. Programe de evaluare a constructiilor sustenabile in Romania, indicatori de performanta si implicatii asupra industriei constructiilor;
 • Casele ecologice si casele verzi, concepte, realizari perspective in Romania. Caramida ecologica, informatii, costuri, avantaje si calitati tehnice deosebite pentru o locuinta sanatoasa;
 • Cum adaptam piata materialelor de constructii la cerintele arhitecturale actuale? Ce tip de tehnologii inovatoare in constructii sunt existente pe piata? Ce concepte si solutii inovative avem pentru adaptarea la schimbarile climatice?
 • Constructii si infrastructura pentru o Romanie durabila. Impactul asupra firmelor de constructii. Cum cuantificam performanta controlului in constructii?
 • Dezvoltarea sectorului constructiilor si importanta calificarii fortei de munca in scopul asigurarii calitatii si sustenabilitatii lucrarilor de reabilitare termica;
 • Piata imobiliara din Romania in 2016. Provocari, strategii si oportunitati ale pietei;
 • Care sunt principalele proiecte imobiliare de birouri si retail aflate in desfasurare si cate vor fi inaugurate in 2016? Ce perspective ale pietei de birouri si retail avem?
 • Piata rezidentiala: cu sau fara Prima Casa? Cum se contureaza viitorul dezvoltarilor si ce asteptari noi au clientii in piata rezidentiala? Care sunt preferintele consumatorilor si care sunt noile tendinte in dezvoltarea rezidentiala?
 • Zonele din Bucuresti cu cel mai mare potential de dezvoltare imobiliara si evolutia preturilor in 2016. Care sunt provocarile, oportunitatile si zonele cele mai atractive pentru investitori? Proiecte imobiliare din
  Bucuresti cu grad mare de ocupare si incasari ridicate;
 • Provocarile dezvoltatorilor imobiliari in Romania. Riscuri de tara si de proiect. Care sunt sursele de finantare pentru dezvoltatori; finantare bancara, fonduri de investitii, project finance?
 • Accesul la finantare si solutii pentru cumparatori. Legea darii in plata si efectele asupra pietei imobiliare;
 • Programul de actiuni pe anul 2016 privind proiectarea si executia lucrarilor de interventie pentru reducerea riscului seismic la constructiile cu destinatia de locuinta multietajate, incadrate prin raport de expertiza tehnica in clasa I de risc seismic si care prezinta pericol public. Cum poate face fata Romania in fata unui risc seismic? Care este planul national pentru retehnologizarea cladirilor cu risc seismic?
 • Siguranta la incendiu in tarile europene, sisteme de atestare a conformitatii, siguranta structurala a cladirilor. De ce nu sunt obligatorii alarmele de incendiu si de gaze inclusiv pentru locuintele private?
Piata Constructiilor si imobiliarelor: Inovatie. Investitii.
Crestere. Calitate si eficienta.
Ecologie si concepteverzi

In Romania lucrarile de constructii au crescut, in prima luna a acestui an, cu 6,7% fata de ianuarie 2015 (ca serie bruta) si cu 8,8% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare şi de sezonalitate, potrivit datelor publicate de INS ( Institutului National de Statistica). Pe elemente de structura au avut loc cresteri la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 28,7% si la lucrarile de constructii noi cu 1,5%. Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 1,2%. Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri astfel: cladirile rezidentiale cu 11,4%, cladirile nerezidentiale cu 8,2% si la constructiile ingineresti cu 3,9%.

Conform prognozei EECFA Construction Market Forecast, piata de constructii din Romania va creste cu 5.1% in 2016, comparativ cu anul trecut. Aceasta evolutie se datoreaza dezvoltarii constructiilor de cladiri rezidentiale, administrative, comerciale si industriale, in timp ce investitiile in infrastructura sunt estimate la un nivel inferior celui anului 2015. Evolutia constructiilor rezidentiale continua sa se plaseze pe o tendinta ascendenta, o crestere de 15% fiind previzionata in 2016. In acest sector se resimt influentele pozitive ale cresterii veniturilor si a scaderii ratei dobanzii pentru credite imobiliare, iar activitatea crescuta pe piata imobiliara este asociata cu o tendinta de crestere a pretului mediu al locuintelor, cu 10% in prima parte a anului 2016 comparativ cu perioada similara din 2015.

pic2

Conferinta PRIA Construction & Real Estate va ofera oportunitatea ideala de a prezenta proiectele expertilor în domeniul constructiilor si imobiliarelor, planificare urbana, refacerea mediului, proiectare si arhitectura, politica urbana, antreprenori, ingineri si practicieni in profesiile de peisaj si arhitectura.

Locatie eveniment

Hotel

Sala

 

PARTENERI EVENIMENT

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

M | 0744 584 661

T | 031 421 9254

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

W| www.priaevents.ro

W| www.priainfo.ro

location-icon

ADRESA EVENIMENT

Hotel

Iridium

București

T  |

W |

CONTACTEAZA-NE

Iti stam la dispozitie pentru detalii legate de eveniment.

Piata Constructiilor si Imobiliarelor: Inovatie. Investitii. Crestere. Calitate si eficienta. Ecologie si concepteverzi

PARTICIPA LA CONFERINTA PRIA CONSTRUCTION & REAL ESTATE

back to top