Pria Environment and Construction Industry

15.06.2021 -

REGISTER

START

903
DAYS
18
HOUR
0
MIN
21
SEC

SPEAKERS

Barna TÁNCZOS

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Gheorghe BUDRUGEAC

Director Industrial, ETEX Group

Radu MERICA

Director General, RER Ecologic Group

Irina ODOR

Director Comercial, CELCO SA

Cristian ERBAȘU

Președinte Federația Patronatelor Societăților din Construcții

Mihaela FRĂSINEANU

Director Executiv, Asociația OIREP Ambalaje

Marinela DRĂCEA

Președinte, CIROM

Mircea ILIE

Sustainability Leader, IKEA Romania

Raluca VOIVOZEANU

Moderator– CEO, PRIA Conferences

Dorin BEU

Președinte, RoGBC Transilvania

AGENDA

Start conferința online

10:30 - 10:45

Dezbatere despre cele mai importante teme de mediu pentru sectorul construcțiilor

10:45 - 12:45

Q&A din partea celor care vizioneaza online. Concluzii

12:45 - 13:15
PRIAevents organizează, în premieră, prima conferință care aprofundează tematica despre mediu și sectorul construcțiilor în România, Pria Environment and Construction Industry în 15 iunie 2021, de la ora 10,30.

Printre temele principale se vor regăsi:

Green Deal Romania
Ce impact va avea în economia Romaniei? Care sunt prevederile pentru sectorul cosntrucțiilor? Cât la sută din granturi vor merge către privat și cât către stat?

Deseurile din construcții
Managementul deșeurilor care provin din construcții în România.
Se poate face colectarea separată a deșeurilor din materiale de construcții: metale; lemn; deșeuri de ambalaje (carton/hârtie, plastic, etc.); gips-carton; deșeuri industriale?
Rolul companiilor de reciclare, al salubristilor, primăriilor si al autorităților centrale? Cum se poate crea un management efficient al acestor tipuri de deseuri?
În ce constă responsabilitatea companiilor de construcții și a dezvoltatorilor? Dar a producătorilor de materiale de construcții?

Clădirile și impactul asupra mediului
Cladirile au impact semnificativ asupra mediului (40% consum de energie și 36% emisii de CO2)
Amprenta de carbon a unei cladiri
- Materialele din care este construită – cum sunt produse? Ce proprietăți au? Care sunt provocăeile cu care se confruntă producătorii de materiale de construcții si cu ce soluții vin aceștia?
- Energia pe care o consumă o clădire? Ce soluții sunt pentru un connsum mai mic? Cu ce alternative vin producătorii de materiale ed construcții și companiile de utilități?

Decarbonizarea
Până în 2050 ar trebui ca Europa să devină neutră din punct de vedere climatic. Decarbonizarea, reducerea emisiilor de carbon până la nivelul la care acestea sunt absorbate de natură în totalitate – provocare pentru industria din Romania.
Cum se vor adapta companiile producătoare de ciment?
Cum s-au adaptat producătorii de materiale de construcții?

Digitalizarea și automatizarea în segmentul clădirilor și deșeurilor din construcții
De ce este importantă digitaliarea in acest segment?
Cum au investit companiile de mediu în digitalizare? Cum se poate face o transparetizare mai buna a acestui sector prin intermediul digitalizării? Există fonduri UE sau granturi pentru acestea? Cum pot fi accesate?

Lectorii pe care îî avem în vedere sunt:

Barna TÁNCZOS – Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor
Radu MERICA – Director General, RER (Recuperare Ecologică și Reciclare)
Gheorghe BUDRUGEAC – Director Industrial, ETEX Group
Irina ODOR – Director Comercial, CELCO SA
Cristian ERBAȘU – Președintet Federația Patronatelor Societăților din Construcții
Mihaela FRĂSINEANU – Director Executiv, Asociația OIREP Ambalaje
Mircea ILIE – Sustainability Leader, IKEA Romania

În cadrul conferinței online PRIA Environment and Construction Industry din 15 iunie 2021 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz despre impactul construcțiilor asupra mediului, dar și de soluțiile oferite de companiile care produc materiale de construcții, constructori și dezvoltatori, companiile de colectare deșeuri, companiile de utilități, autorități locale și centrale.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum putem eficientiza reducerea emisiilor de carbon, cum ne adaptăm la masurile Pactului Ecologic, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs.

Atingeți peste 5 000 de spectatori online ai evenimentului, veti crea contacte si stabiliți parteneriate, in cadrul acestui eveniment și vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România și Republica Moldova.

PRIA Environment and Construction Industry face parte din seria conferințelor PRIAevents care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium de buisness, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei în România și Republica Moldova.

LOCATION

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
Take part of the meeting

Pria Environment and Construction Industry

REGISTER
back to top