PRIAevents organizează conferința PRIA Environment 2019, eveniment complex, cu teme extrem de importante și reprezentanți ai tuturor părților implicate în protecția mediului în 18 aprilie 2019, la hotel Sheraton, sala Iridium.

PRIA Environment reprezintă una dintre cele mai importante platforme de dezbateri între companii, autorități, ONG-uri și societatea civilă, dar și întalnirea anuală a tuturor celor implicați în conservarea mediului.

Ordonanța de urgență nr. 75/2018, Legea 31 pe 2019 sunt cateva dintre modificarile legislative despre care vom discuta în cadrul conferinței PRIA Environment 2019. Vom dezbate despre pachetul Comisiei Europene privind economia circulară, despre  managementul deșeurilor si transformarea acestora in resurse, dar și despre cum putem învăța din experiența altor țări. Vom  discuta despre sistemul pay as you throw, despre atingerea cotelor de reducere a depozitării, și despre atingerea cotelor de reciclare. Care este situația pungilor de plastic și a ambalajelor la noi? Dar statusul legii risipei alimentare?

De asemenea, vor fi abordate subiecte importante despre reciclarea electronicelor și electrocasnicelor, hârtiei, metalului,  deseurilor periculoase, despre prevenirea și controlul poluării mediului și despre deșeurile industriale.

PRIA Environment va găzdui reprezentanți de marcă ai mediului de business, ai autorităților și ai comunității științifice,  precum și lideri comunitari, care vor discuta politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au impact asupra resurselor naturale, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin gestionarea corectă a  mediului. Totodată se vor dezbate subiecte despre alinierea la cerințele internaționale privind economia circulară și  transformarea deșeurilor în resurse, despre ape, paduri, aer.

Un rol deosebit vom acorda dezbaterii despre investiții ale companiilor pentru protejarea mediului și educație pentru mediu. Vom afla despre cele mai eficiente campanii pentru mediu.

Participă la conferința PRIA Environment sa analizăm împreună noutățile legislative cu impact asupra comunităților noastre, strategii și politici, precum și schimbările actuale. Află care sunt eforturile facute de companii pentru un mediu   mai curat, dar si stadiul demersurilor facute de administrațiile locale pentru mediu. Vom afla despre rezultatele orașelor din România și care se află pe locurile fruntașe.

Vei avea ocazia să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri.

 

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.

CONFERINTA VA ÎNCEPE  ÎN
 • 00

  zile

 • 00

  ore

 • 00

  minute

 • 00

  secunde

Salvează în Calendar 2019-04-18 09:30:00 2019-04-18 14:00:00 Europe/Bucharest PRIA Environment Conference 2019 PRIAevents organizează conferința PRIA Environment eveniment complex, cu teme extrem de importante și reprezentanți ai tuturor părților implicate în protecția mediului în 26 martie 2019, la București. Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI INVITAȚI

Reprezentant

Ministerul Mediului

Radu MERICA

Director General, RER (Recuperare Ecologică și Reciclare)

Alice NICHITA

Government Relations Manager, Coca-Cola HBC Romania

László BORBELY

Consilier de stat la Cabinetul Prim-Ministrului şi Coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG)

Robert NEGOIȚĂ

Președinte, AMR

Constantin TOMA

Primarul Municipiului Buzău

Sorin MINEA

Președinte, Romalimenta

Roxana PUIA

Director de Marketing, Asociația ENVIRON

Sorin CHIRIȚĂ

City Manager, Primăria București

Mihai MEREUȚĂ

Președinte, Liga HABITAT

Niculina STELEA

Director Tehnic, APMCR

AGENDĂ

 • Pachetul Comisiei Europene privind economia circulară? Care sunt pasii României spre trecerea la economia circulară? Care sunt țintele României și în ce stadiu suntem cu atingerea cotelor de reducere a  depozitării și a cotelor de reciclare? Când riscăm infringementul?
 • 8 luni de la Ordonanța de urgență nr. 75/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul protecției mediului și al regimului străinilor. Care sunt rezulatele?
 • Sistemul pay as you throw. Câte localități din România au implementat acest sistem? Câți bani se pot economisi? Cum va fi implemetata obligatia stabilirii, pana la data de 30 iunie 2019, pentru beneficiarii serviciilor de salubrizare, a tarifelor distincte pentru deseurile generate si amenzi in cazul in care deseurile nu sunt colectate      selectiv? Care vor fi amenzile pentru companii, autoritati? Dar pentru cetateni?
 • Legea 31/2019. Noi reguli în domeniul managementului ambalajelor. Care sunt modificările care vizează OTR-urile, producătorii și importatorii, administrația publică locală? Ce precizări sunt pentru trasabilitatatea deșeurilor de ambalaje ale produselor importate/achizitionate intracomunitar pentru consum propriu
 • Legea Risipei Alimentare se poate aplica în sfarșit în România de la 1 februarie 2019. Care este mecanismul pentru companii? Ce facilități fiscale au acestea ce s-a modificat față de anul trecut? Care sunt măsurile de prevenire a risipei alimentare?
 • Piaţa deşeurilor reciclabile din România se apropie de un miliard de euro, iar gradul de reciclare se situează la sub 5% din totalul deşeurilor municipale. Cum se poate transforma deșeul într-o resursă, întorcându-se astfel în circuitul economic?
 • Cum se adaptează orașele din România cerințelor de mediu europene și mondiale privind reciclarea? Dar privind calitatea aerului?
 • Cum se implică companiile în protecția mediului? Cum pot contribui companiile la educarea angajaților, dar și a cetățenilor în general, pentru respectarea normelor de mediu? Exemple de campanii de succes.
 • Educația pentru protecția mediului. Cine o realizează acum? Cum ar trebui sa fie aceasta realizată pentru a avea rezultate mai bune?
 • Lanțul producător /importator – retailer – asociații – autorițăți locale? Ce trebuie schimbat? Ce funcționează?
 • Reciclarea electronicelor și electrocasnicelor? Colaborarea între producătorii care comercializează echipamente electrice şi electronice (EEE) și asociaţiile care le colectează deşeurile
 • Rezidurile industriale. Ce masuri aiu companiile? Ce reglementzari s-au inastrit pentru acest segment?
 • Apa potabila și investițiile statului si cele private. Fonduri UE pentru apă.
 • Programe pentru industria auto vizand poluarea. Ce masuri va lua Ministerul mediului si ANPM?
 • Ce poate învața România din experiența altor state despre colectarea selectivă, managementul deșeurilor și poluare? Care sunt studiile realizate de experți? Exemple din alte țări;
 • Ce poate face România pentru a promova transformarea deșeurilor în resurse (materii prime secundare) pentru industrie? Cum sprijină industria acest demers? Dar companiile de salubritate, cele care colectează și care reciclează?
 • Ce soluții pot exista la blocajul din sectorul gestionării deșeurilor de ambalaje? Dar pentru cele de mase plastice și deșeuri periculoase? Ce amenzi primesc companiile daca nu atingem tintele, dar autoritatile?
 • Care sunt propunerile mediului de afaceri? Ce responsabilități își asumă acestea? Dar autoritățile, dar societatea civilă? Ce rol pot juca asociațiile de locatari din România? Dar ONG-urile?

12.30 -13.00 –Q&A

       13.00-14.00 – Networking lunch

Logo

PRIAevents organizează conferința PRIA Environment eveniment complex, cu teme extrem de importante și reprezentanți ai tuturor părților implicate în protecția mediului în 26 martie 2019, la București.

Locatie eveniment

 

PARTENERI si POZE EVENIMENT

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

M | 0744 584 661

T | 031 421 9254

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

W| www.priaevents.ro

W| www.priainfo.ro

fb-icon   youtube-icon

 

location-icon

 

T |

W|

CONTACTEAZA-NE

Iti stam la dispozitie pentru detalii legate de eveniment.

PARTICIPA LA PRIA ENVIRONMENT CONFERENCE

back to top