Pria Environment Conference -25 septembrie 2019

25.09.2019 - ARCUB

START

1534
DAYS
13
HOUR
51
MIN
21
SEC

SPEAKERS

Cornel BREZUICĂ

Președinte, Administrația Fondului pentru Mediu

Julia LEFERMAN

Director General, Berarii Romaniei

Radu LĂZĂROIU

Președinte, APEMIN

Reprezetant Ministerul Mediului

Reprezentant Metro Romania

KEYNOTE SPEAKER - Jules BAILEY

Chief Stewardship Officer, Oregon Beverage Recycling Cooperative - Tema: Sistemul depozit pentru ambalaje reutilizabile și de unică folosință în Oregon, USA

KEYNOTE SPEAKER - Saulius Galadauskas

Chairman, Lithuanian deposit return system - Tema: Integrarea infrastructurii de colectare pentru ambalajele reutilizabile și de unică folosință în Lituania

Radu MERICA

Director General, RER (Recuperare Ecologică și Reciclare)

Andrei ORBAN

Cordonator al Grupului de Lucru pe Mediu al Camerei de Comert si Industrie Româno-Germane (AHK Romania)

Sorin CHIRIȚĂ

City Manager, Primăria București

Mihai MEREUTA

Presedinte, Liga HABITAT

Constantin DAMOV

Președinte, Green Group

Ramona PENTILESCU

Managing Associate, Popovici Nițu Stoica & Asociații 

Mădălina SMOCHINĂ

Fondator, Arctos Innovation

Anna LARSSON

Director Circular Economy Project Development, Reloop

AGENDA

Welcome Coffee Break & Înregistrare

09:30 - 10:00

Panel I – Sistemul depozit garanție: bune practici și oportunități pentru dezvoltarea unui sistem de succes perfect adaptat pieței locale

10:00 - 11:30

Panel II – Colectarea selectivă: țintele de colectare-reciclare și modalitatea de confomare a autorităților locale

11:30 - 13:00

Q&A. Concluzii

13:00 - 13:30

Networking lunch

13:30 - 14:30
PRIAevents organizează conferința PRIA Environment 2019 - una dintre cele mai importante platforme de dezbateri între companii, autorități, ONG-uri și societatea civilă în 25 septembrie 2019.

Întâlnirea anuală a părților implicate în dezvoltarea și implementarea strategiei de mediu a României va aborda două teme prioritare pentru succesul local al principiilor Economiei Circulare:

Sistemul depozit garanție: bune practici și oportunități pentru dezvoltarea unui sistem de succes perfect adaptat pieței locale
Colectarea selectivă: țintele de colectare-reciclare si modalitatea de confomare a autoritatilor locale

În premieră pentru tematica de mediu ni se vor alătura speakeri externi de marcă de la care vom afla care este situația deșeurilor de ambalaje pe plan internațional, dar și cum au fost implementate cu succes mecanisme ale sistemului depozit pentru ambalaje reutilizabile sau pentru cele de unică folosință în state devenite reper pentru bunele practici în domeniu: Oregon(USA) și Lituania.

Totodată, vom aduce în dezbatere șansa pe care o are România ca, inspirându-se din experiența altor țări, să scrie la rândul său istorie, dezvoltând primul sistem depozit garanție de anvergură din Europa de Est. Vom discuta despre stadiul implementării, începând cu 1 aprilie 2019, a sistemului garanțial pentru ambalajele reutilizabile, împreună cu posibile soluții de eficientizare a acestuia, precum și acțiunile întreprinse de producători în direcția definirii unui sistem garanțial pentru ambalajele de unică folosință, adaptat particularităților de piață ale României.

Discuția va merge mai departe pentru a analiza care sunt provocările legate de implementarea măsurilor de economie circulară la nivelul întregii țări, de la începutul anului până în prezent. Ordonanța de urgență nr.75/2018, Legea 31/2019 au adus modificări legislative importante, ale căror implicații practice le vom analiza în cadrul conferinței PRIA Environment 2019. Vom discuta despre pachetul Comisiei Europene privind economia circulară, despre managementul deșeurilor si transformarea acestora în resurse, despre dificultățile întâmpinate în aplicarea noilor prevederi legislative și propuneri de îmbunătățire.

PRIA Environment Conference din 25 septembrie 2019 PRIA Environment va găzdui reprezentanți de marcă ai mediului de business, ai autorităților și ai comunității științifice. Toți acestia vor discuta despre sistemul pay as you throw, despre atingerea cotelor de reducere a depozitării, și despre atingerea cotelor de reciclare.

Participă la conferința PRIA Environment sa analizăm împreună noutățile legislative cu impact asupra comunităților noastre, strategii și politici, precum și schimbările actuale. Află care sunt eforturile facute de companii pentru un mediu mai curat, dar si stadiul demersurilor facute de administrațiile locale pentru mediu.

Vei avea ocazia să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri.


*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.
LOCATION

ARCUB

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
back to top