PRIA ENVIRONMENT CONFERENCE MOLDOVA-online

8.12.2023 - ONLINE

REGISTER

PRIAevents, având parteneri Kaulfand Moldova , TOMRA și  Moldcontrol organizează conferința PRIA Environment Republica Moldova, eveniment anual, complex, cu teme extrem de importante și cu prezența reprezentanților tuturor părților implicate în protecția mediului în Moldova în 8 decembrie 2023, online.

PRIA Environment Conference reprezintă una dintre cele mai importante platforme de dezbateri între companii, autorități, ONG-uri și societatea civilă, dar și întâlnirea anuală a tuturor celor implicați în conservarea mediului.

PRIA Environment va găzdui reprezentanți de marcă ai mediului de business, ai autorităților și ai comunității științifice, precum și lideri comunitari, care vor discuta politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au impact asupra resurselor naturale, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin gestionarea corectă a mediului. Reciclarea ambalajelor – stabilirea mecanismului de recuperare integrală a costurilor în conformitate cu principiul poluatorul plătește și cu principiul extins al responsabilității producătorului, reducerea depozitării deșeurilor și creșterea cotelor de reciclare vor fi in prim plan, risipa alimentară și SGR, dar și noul concept ESG – environmental, social, governance și ce înseamnă acesta pentru companiile din mai multe sectoare de business.

Totodată se vor dezbate subiecte despre alinierea la cerințele internaționale privind economia circulară și transformarea deșeurilor în resurse.

Un rol deosebit vom acorda dezbaterii despre investiții ale companiilor pentru protejarea mediului și educație pentru mediu. Vom afla despre cele mai eficiente campanii pentru mediu, despre Rolul ONG-urilor ți proiectele acestora.

Participă la conferința PRIA Environment sa analizăm împreună noutățile legislative cu impact asupra comunităților noastre, strategii și politici, precum și schimbările actuale. Află care sunt eforturile făcute de companii pentru un mediu mai curat, dar si stadiul demersurilor făcute de administrațiile locale pentru mediu, vom dezbate despre ce reglementări ar trebui schimbate sau îmbunătățite.

Vom afla despre rezultatele orașelor din Moldova și care se află pe locurile fruntașe, dar vom avea și lectori din România care ne pot spune despre experiența lor.

Vei avea ocazia să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri.START

228
DAYS
6
HOUR
45
MIN
39
SEC

SPEAKERS

Grigore Stratulat

Secretar de Stat, Ministerul Mediului Republica Moldova

Igor Belei

Președinte, Banca Alimente Moldova

Constantin Damov

Președinte, Green Group România

Doinița Mihai

Vicepresident, Public Affairs Eastern Europe South, TOMRA

Cristina Aramă

PR Manager, Kaufland Moldova

Iulian Gamureac

Președinte, AP MoldControl

Raluca Voivozeanu

Moderator-CEO, PRIAevents

AGENDA

Pregătire pentru online event

10:00 - 10:15

Sesiunea dezbateri online: schimbări legislative și măsuri pentru protecția mediului în Republica Moldova

Legislația privind protecția mediului în Republica Moldova – legea 209/2016, legea 248/2013 / Acordul XI cu • Uniunea Europeană? Ce ar trebui să se modifice și ce se poate îmbunătăți? •Reciclarea ambalajelor - stabilirea mecanismului de recuperare integrală a costurilor în conformitate cu principiul poluatorul plătește și cu principiul extins al responsabilității producătorului •Reducerea depozitării deșeurilor și creșterea cotelor de reciclare •Companiile de salubritate din Republica Moldova – cum se poate eficientiza activitatea acestora? Cum pot ajuta primăriile gestionarea deșeurilor? •Educația pentru colectarea deșeurilor? Ce se poate colecta selectiv și unde? •Care pot fi facilitățile fiscale pentru companii pentru a se încuraja colectarea deșeurilor în Moldova? •Pe modelul altor țări europene, s-ar putea vedea necesitatea implementării sistemului garanție-depozit pentru PET-uri, sticle şi doze de aluminiu în Republica Moldova? •Cum se adaptează orașele din Republica Moldova cerințelor de mediu europene și mondiale privind reciclarea? •Prezentarea campaniilor CSR ale companiilor din Moldova •Reciclarea electronicelor și electrocasnicelor? Colaborarea între producătorii care comercializează •echipamente electrice şi electronice și asociații •Ce poate învăța Republica Moldova din experiența altor state despre colectarea selectivă, managementul deșeurilor și poluare? Care sunt studiile realizate de experți? Exemple din România și alte țări •Risipa alimentară – acțiunile pe care le fac autoritățile, companiile și ONG-urile. Stadiul legii risipei Alimentare în Moldova •Care sunt propunerile mediului de afaceri? Ce responsabilități își asumă acestea? Dar autoritățile, dar societatea civilă?

10:15 - 13:00

Q&A. Concluzii

13:00 - 13:30
De ce să participați?
Indiferent de domeniul în care activați, dacă doriți să vindeți sau să cumpărați online, acesta este cel mai important eveniment organizat în ultima vreme prin intermediul căruia veți pute afla cât mai multe despre cum sa faceți comerț online, despre contracte și semnături electronice, legislație, GDPR și tot ceea ce este important pentru e-commerce în Moldova sau în afara acesteia în cazul în care vreți să explorați și alte piețe.

Conferința PRIA ENVIRONMENT IN MOLDOVA face parte din seria conferințelor organizate de PRIAevents care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor bine documentate din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu, dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici in toate sectoarele economiei.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA ENVIRONMENT IN MOLDOVA şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe www.priaevents.ro

LOCATION

ONLINE

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
Take part of the meeting

PRIA ENVIRONMENT CONFERENCE MOLDOVA-online

REGISTER
back to top