PRIA Environment Conference Republica Moldova-25 noiembrie 2021

25.11.2021 - ONLINE

PRIAevents organizează conferința PRIA Environment Republica Moldova,  eveniment complex, cu teme extrem de importante și cu prezența reprezentanților tuturor părților implicate în protecția mediului în Moldova în 25 noiembrie 2021.

PRIA Environment reprezintă una dintre cele mai importante platforme de dezbateri între companii, autorități, ONG-uri și societatea civilă, dar și întalnirea anuală a tuturor celor implicați în conservarea mediului.

PRIA Environment va găzdui reprezentanți de marcă ai mediului de business, ai autorităților și ai comunității științifice,   precum și lideri comunitari, care vor discuta politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au impact  asupra resurselor naturale, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin gestionarea  corectă a mediului. Reciclarea ambalajelor – stabilirea mecanismului de recuperare integrală a costurilor în conformitate  cu principiul poluatorul plătește și cu principiul extins al responsabilității producătorului, reducerea depozitării  deșeurilor și creșterea cotelor de reciclare vor fi in prim plan. În luna iulie 2021, am abordat organizat o conferință în care s-a abordat pentru prima dată într-un eveniment de acest gen în Republica Moldova tematica risipei alimentare!

START

878
DAYS
19
HOUR
25
MIN
54
SEC

SPEAKERS

Denis Macovschi

Specialist principal , Agentia de Mediu Republica Moldova

Alexandru Gîncu

Președinte at Asociația Producătorilor și Importatorilor de Ambalaje din Moldova

Radu Merica

Director General, RER Ecologic Group

Julia Lefferman

Reprezentant al Alianței Producătorilor de Băuturi din România și Director General, Berarii României

Serghei Ceban

Șef Secție Microcreditare, Șef adjunct Direcție Retail, FinComBank

Raluca VOIVOZEANU

CEO, PRIA CONFERENCES

Ruslan Nercaș

Director Executiv, MOLDREC

Cristina Mîndrescu

CSR Manager, Orange Moldova

Natalia Bogdan

Sef, Directie Economie și Atragere a Investitiilor, raionul Florești

Oleg Paraschiv

Director, Banca de Alimente

Doinița Mihai

Vice President Governmental Affairs Eastern Europe South, TOMRA

Ion Ciumac

Șef Oficiul Teritorial Chisinău, Guvernul Republicii Moldova

AGENDA

Start conferința online

10:30 - 10:45

- Sesiunea I: Schimbări legislative și Măsuri pentru protecția mediului în Republica Moldova

Legislația privind protecția mediului în Republica Moldova – legea 209/2016, legea 248/2013 / Acordul XI cu Uniunea Europeană? Ce ar trebui să se modifice și ce se poate îmbunătăți? Reciclarea ambalajelor - stabilirea mecanismului de recuperare integrală a costurilor în conformitate cu principiul poluatorul plătește și cu principiul extins al responsabilității producătorului Reducerea depozitării deșeurilor și creșterea cotelor de reciclare Companiile de salubritate din Republica Moldova – cum se poate eficientiza activitatea acestora? Cum pot ajuta primăriile gestionarea deșeurilor? Educația pentru colectarea deșeurilor? Ce se poate colecta selectiv și unde? Care pot fi facilitățile fiscale pentru companii pentru a se încuraja colectarea deșeurilor în Moldova? Pe modelul altor țări europene, s-ar putea vedea necesitatea implementării sistemului garanție-depozit pentru PET-uri, sticle şi doze de aluminiu în Republica Moldova? Cum se adaptează orașele din Republica Moldova cerințelor de mediu europene și mondiale privind reciclarea? Dar privind calitatea aerului?

10:45 - 13:00

12,50-13,30 - Q&A. Concluzii

13:00 - 13:30
Un rol deosebit vom acorda dezbaterii despre investiții ale companiilor pentru protejarea mediului și educație pentru
mediu. Vom afla despre cele mai eficiente campanii pentru mediu, despre Rolul ONG-urilor ți proiectele acestora.

Participă la conferința PRIA Environment sa analizăm împreună noutățile legislative cu impact asupra comunităților
noastre, strategii și politici, precum și schimbările actuale. Află care sunt eforturile facute de companii pentru un mediu
mai curat, dar si stadiul demersurilor facute de administrațiile locale pentru mediu, vom dezbate despre ce reglementări ar trebui schimbate sau îmbunătățite.
Vom afla despre rezultatele orașelor din Moldova și care se află pe locurile fruntașe, dar vom avea și lectori din România care ne pot spune despre experiența lor.

Vei avea ocazia să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, astfel
încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri.

LOCATION

ONLINE

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
back to top