PRIA Environment online – Colectarea separata: in timpul pandemiei si post covid19

08.05.2020 - LIVE de la ora 11.30

START

1306
DAYS
18
HOUR
1
MIN
46
SEC

SPEAKERS

Mircea FECHET

Secretar de Stat, Ministerul Mediului

Julia LEFERMAN

Director General, Berarii Romaniei

Ionuț GEORGESCU

Director General și Președinte al Consiliului de Administrație, FEPRA International SA

Radu MERICA

Director General, RER (Recuperare Ecologică și Reciclare)

Constantin DAMOV

Președinte, Green Group

AGENDA

LIVE conference - Pria Environment -Colectarea separata: in timpul pandemiei si post covid19

11:30 - 13:00

Q&A din partea celor care vizioneaza online. Concluzii

13:00 - 13:15
AGENDA
11.30 - 11.35 - Start live videoconferință
11.35 - 13.00 – Panel 1: Panel LIVE Colectarea separata: in timpul pandemiei si post covid19

Sticla este un ambalaj nobil care poate fi reciclat cel mai usor; pastreaza alimentele sau bauturile cel mai bine, fara sa le schimbe proprietatile. Nu este cel mai nociv pentru mediu.

Sticla este cea mai rezistenta, iar reciclarea sa economisește energie și bani. Alături de hârtie, sticla reprezintă cea mai mare parte a deșeurilor depozitate în gropile de gunoi, în funcție de greutatea acestora. Costurile de reciclare sunt mai mici decât cele de producție a sticlei din materii prime, economisind astfel energie.

Asadar, pentru prima data aducem in discutie colectarea si reciclarea sticlei separat, intr-un eveniment de o asemenea anvergura.
Colectarea ambalajelor in aceasta situatie de criza. Turismul si horeca s-au inchis, cum acoperim cantitatile pe care le colectam de la aceste sectoare?

Deseurile Spitalicesti – mastile in ce categorie le inadram? Dar vizierele? Avem capacitati de incinerare? Sau facem groapa separata pentru acestea? Cum ne adaptam avand in vedere ca deja exista astfel de deseuri si vor mai exista pe parcursul acestui an.

Colectarea electronicelor – putem demara Programul Rabla pentru mașini de spălat și frigidere, Achiziționarea unui frigider nou nu mai este de mult o problemă; în schimb, ce facem cu cele vechi, un mamut de zeci de kg? Cum colaboreaza autoritatile si companiile in acest sens?

Economia circulara in timpul COVID-19 – viziunea Ministerelor Economiei si Mediului vizavi de aceasta. Importam din afara deseuri? Cum putem creste colectarea la noi, in schimb? In Romania nu se colecteaza selectiv in marea majoritate a teritoriului. Ce privire autocritica are fiecare – administratie – companii - cetateni? Cum gasim solutii la aceste probleme punctuale si relevante in aceasta perioada?

13.00 - 13.15 – Q&A din partea celor care vizioneaza online. Concluzii

LECTORI:

Mircea FECHET – Secretar de Stat, Ministerul Mediului
Ionuț GEORGESCU – Director General și Președinte al Consiliului de Administrație, FEPRA International SA
Julia LEFERMAN – Director General, Berarii Romaniei
Radu MERICA – Director General, RER (Recuperare Ecologică și Reciclare)
Constantin DAMOV – Președinte, Green Group

Moderator – Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences


În cadrul conferinței PRIA Competition online veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfăsurați.

Pentru acestea vă punem la dispozitie și aplicația parteneră a evenimentelor Pria: Eventlink360
să vă logați de pe acum și sa schimbati contacte cu ceilalti care vor viziona si să adresați intrebări lectorilor în avans iar noi, organizatorii și lectorii vom face tot posibilul să raspundem la fiecare.

*Completarea formularului de participare gratuita pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor cu caracter personal de către PRIA Conferences SRL pentru a primi informații cu privire la acest eveniment si la alte evenimente PRIA, oferte și prezentări ale PRIA și ale partenerilor noștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.

LOCATION

LIVE de la ora 11.30

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
back to top