PRIA Environment

1.08.2023 - ARCUB(Strada Lipscani 84-90)

REGISTER

PRIAevents, alături de partenerii principali: RER GROUP, RETIM, RETURO, GREEN GROUP, TOMRA, ARAM, ASRO, Coaliția pentru Economia Circulară, RUCODEM și NAZZURO organizează conferința PRIA Environment în 1 august 2023, de la 12.30, la ARCUB, str. Lipscani 84-90 – una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai semnificative teme de mediu pe care o organizăm în acest an..

În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment aducem împreună companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile centrale și locale și ne concentrăm pe dezbaterea temelor esențiale de mediu precum: Ord. 125, Ord. 133, SGR, taxa pe plastic și alte teme relevante la momentul actual.

Așadar, te invităm să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, intrând în dialog, astfel încât la finalul acestuia să avem propuneri concrete și idei trasate, dar și pentru a vedea cum ne putem atinge țintele de colectare și cum putem să transpunem cât mai eficient legislatia UE în cea națională.

START

357
DAYS
4
HOUR
47
MIN
44
SEC

SPEAKERS

Mircea FECHET

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Radu MERICA

Director General, RER Ecologic Group

Cristian MOLDOVAN

Vicepreședinte, Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu (ARAM)

Doinița MIHAI

Vice President Public Affairs Eastern Europe South, TOMRA

Constantin DAMOV

Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară/ Președinte Green Group

Anca MARINESCU

Corporate Affairs and Communication Manager, RetuRO

Dan Pascu

RETIM

Raluca VOIVOZEANU

Moderator-CEO, PRIA CONFERENCES

AGENDA

Înregistrarea participanților și welcome coffee

12:30 - 13:00

Panel interactiv de dezbateri

Colectarea deșeurilor și reciclarea Legislația secundară dupa adoptarea legii de modificare a Ord. 125/2022, si legea de aprobare 175 /2023 Ordonanța de urgență nr. 133 din 29 septembrie 2022 Cum se vor atinge țintele? Cum se poate crește gradul de colectare selectivă în România? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile? Forecast pentru 2023 Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Rolul organizatiilor care implementează obligatiile privind raspunderea extinsă a producatorului in domeniul gestionarii deșeurilor? Aplicațiile și tehnologia în general pentru o mai mare transparență în acest sector? Reciclero – poveste de success SGR Peste 6 miliarde de ambalaje pentru băuturi se estimează a fi gestionate anual de Sistemul Garanție-Returnare în România. Conform legislației, începând cu 30 noiembrie 2023 producătorii de băuturi și comercianții vor avea noi obligații privind colectarea și reciclarea ambalajelor pentru băuturi. Actualizarea legislatiei existente pentru a face loc pentru SGR ca sa fie integrat de schemele de extindere extinsa a producatorului. Progresele și provocările implementării sistemului de Garanție-Returnare (SGR) și importanța acestuia privind reciclarea și protejarea mediului Procesul de înregistrare în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare sau dacǎ ai nevoie de informații suplimentare legate de acest system Cum pot sti operatorii dacă îndeplinesc cerințele sistemului de Garanție-Returnare (SGR)? Cum s-au pergatit retailerii pentru SGR? Dar producătorii? Primul centru logistic național pentru asigurarea în principal a funcționarării și întreținerii echipamentelor care automatizează preluarea post-consum a ambalajelor pentru băuturi în vederea reciclarii Dezvoltarea și implementarea unui sistem IT robust și implicarea responsabilă a tuturor părților interesate - de la producători la comercianți și reciclatori Ce informații legate de codul de bare și logul SGR care vor trebui aplicate pe ambalaje pentru a indica apartenența produsului la sistemul de Garanție-Returnare, trebuie să știm? Totul este pregătit pentru startul din noiembrei 2023? Taxa pe plastic Obligațiile pentru aceasta trebuiau îndeplinite de acum câțiva ani Cine va suporta această taxă și cum? Care va fi rolul autorităților, dar al producătorilor, al comercianților și al celorlalte ențități?

13:00 - 15:30

Q&A. Concluzii

15:30 - 16:00
Beneficiile:
PRIA Environment Conference reprezintă reuniunea companiilor, specialiștilor și autorităților implicate în protecția mediului în Romania.
În cadrul conferinței online PRIA Environment din 1 augut 2023 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.
Stabiliți contacte și încheiați parteneriate

Abordați subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația.

Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România, Republica Moldova și Bulgaria.
Detalii complete pe www.priaevents.ro

LOCATION

ARCUB(Strada Lipscani 84-90)

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
Take part of the meeting

PRIA Environment

REGISTER
back to top