Pria Fire Safety of Buildings 12 noiembrie 2020

12.11.2020 - Online Microsoft Teams/Live Facebook PRIAevents

REGISTER

START

1118
DAYS
18
HOUR
10
MIN
36
SEC

AGENDA

Start conferința online

10:30 - 10:45

Cum îmbunătățim legislația de siguranță la incendiu și eficiența energetică? Rolul asiguratorilor. Cat de importante sunt cablurile și materialele de construcții?

10:45 - 13:00

Q&A din partea celor care vizioneaza online. Concluzii

13:00 - 13:30
Priaevents organizează ediția a 4-a a conferinței PRIA Fire Safety of Buildings, de aceasta data ONLINE, in 12 noiembrie 2020, începând cu ora 10,30.  Evenimentul va fi transmis live pe Facebook PRIAevents.

Printre temele principale vor fi: 

-Cum arată legislația actuală privind siguranța la incendiu în România. Ce s-a modificat în 2019 și

în 2020 până acum?

-Vor fi implementate în România prevederile Directivei nr. 844/2018 care,  pentru

prima dată, include elemente importante despre siguranța la incendiu a clădirilor, în 2020? Când?

-Cât de importantă este alegerea cablurilor? Dar a materialelor de construcții?

-Care ar putea fi rolul asiguratorilor?

-Normativul de siguranță la foc 118/3 va fi modificat anul acesta?

-Eficiența energetică a clădirilor – status România 2020 și anii următori

-Clădirile verzi – ce proiecte de acest fel avem in România și care va fi ponderea lor în următorii    ani?

-Cum vor colabora arhitecții, dezvoltatorii, constructorii, consultanții, proiectanții, asiguratorii și        furnizorii de materiale de construcții, cabluri și alte materiale în fața provocărilor privind siguranța   la foc și  eficiența energetică?

-Ce e de făcut pentru creșterea siguranței la incendiu în clădirile de birouri? Parcurile industriale?  Laturile de magazine, școli, spitale, instituții publice, muzee? Rolul ISSU și DSU


De ce este nevoie astăzi sa abordam siguranța împotriva incendiilor clădirilor?
Pentru ca modul nostru de viată s-a schimbat. Societatea se schimba, tehnologia se schimba, nevoile noastre se schimba.
Aceasta înseamnă că și casele noastre și clădirile de birouri, școlile, sălile de concerte, pub-urile etc, se schimba:

Trăim si muncim in clădiri din ce in ce mai înalte
Folosim noi produse si metode de construcție atât pentru casa cat si pentru birouri, scoli, grădinițe, săli de sport, stadioane, săli de concerte.
In consecința, comportamentul focului se schimba. In 1950, o camera era cuprinsa de flăcări in 25 de minute. Acum e nevoie doar de 3 minute.
In Romania mor aproximativ 200 de persoane din cauza focului si alte 600 sunt spitalizate in fiecare an. Știm ca natura clădirilor se schimba: industria construcțiilor dezvolta noi soluții inovatoare pe care regulamentul si regimurile de testare existente nu le-au depășit.

Cum facem clădirile din Romania mai sigure la incendiu?

Modificam drastic modul in care construim și totuși regulamentele nu sunt actualizate periodic pentru a reflecta aceste schimbări.

La acest eveniment vor participa: reprezentanți ai MLPDA, MAI, ISU, experți in domeniul incendiilor, pompieri, asociații profesionale din Romania, companii internaționale din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanțuri de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producătorii de materiale, camere de comerț si ambasade, ONG-uri si asociații de proprietari, reprezentanți ai Parlamentului si Senatului, arhitecți, investitori, asiguratori, bănci, avocați si reprezentanți ai mass-mediei.

Pe de alta parte, eficienta energetica a clădirilor devine o necesitate in Europa, pentru a reduce facturile la încălzire si răcire a imobilelor, pentru confort dar mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globala. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeana au nevoie de eficientizare energetica si trebuie luate masurile necesare pentru creșterea siguranței la incendiu. Clădirile verzi si automatizarea sunt un alt subiect extrem de important pe agenda europeana. Ministerul Mediului da startul programului Casei Eficiente Energetic si nu numai.

Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei.

Conferințele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Fire Safety of Buildings Conference şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe https://priaevents.ro.

LOCATION

Online Microsoft Teams/Live Facebook PRIAevents

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
Take part of the meeting

Pria Fire Safety of Buildings 12 noiembrie 2020

REGISTER
back to top