PRIAevents, alături de partenerii săi: Prysmian România, ROCKWOOL Romania, Knauf Insulation Romania, Europlastic, GRUP MENATWORK Romania, ISentinel, Romania Green Building Council, Ordinul Arhitecților din România, Ordinul Arhitecților din România Filiala București, ASOCIAȚIA Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri, Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania – AIIR, ASRO – Organismul Național de Standardizare din România, Ordinul Auditorilor Energetici din Romania – OAER, PPTT-Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă, FPSC-FEDERATIA PATRONATELOR SOCIETATILOR DIN CONSTRUCTII ROMANIA, Quadratum Architecture, NISSA, Consiglieri, Micri, EFdeN, TeraGlass, vă invită la ediția a 12-a a conferinței PRIA FIRE SAFETY OF BUILDINGS CONFERENCE 2024, in 2 aprilie 2024.
Singurul eveniment care aprofundează tematica securității clădirilor la incediu în Romania, dar și eficiența energetică a clădirilor! Singurul eveniment cu dezbateri active și cu prezentări de legislație, produse noi și networking activ și expoziție!
Singurul eveniment care aprofundează tematica securității clădirilor la incendiu în Romania și eficiența energetică – ediția de anul acesta are și expozitie.
În continuare, în România, majoritatea clădirilor nu au certificat de securitate la incendiu! Ca și noutate, normativul tehnic privind securitatea la incendiu a clădirilor a fost actualizat de curând. Trebuie să știm ce prevede și cum se va aplica!
De ce este nevoie să abordăm din nou anul acesta securitatea împotriva incendiilor clădirilor? Dar eficiența energetică?
Pentru că modul nostru de viață s-a schimbat. Societatea se schimbă, tehnologia se schimbă, nevoile noastre se schimbă continuu.
Știm că natura clădirilor se schimbă: industria construcțiilor dezvoltă noi soluții inovatoare pe care regulamentul și regimurile de testare existente nu le-au depășit.
Sunteți interesați să expuneți?
Prezentați-vă soluțiile de protecție și prevenire a incendiilor, dar și cele pentru eficiență energetică la singurul eveniment de amploare din Romania care abordează temele integrate – securitatea la incendiu a clădirilor și eficiența energetică!
O participare obligatorie pentru oricine care se concentrează pe îmbunătățirea siguranței vieții, a eficienței energetice!
Securitatea la incendiu a clădirilor a devenit din an în an o temă tot mai importantă la nivel european. Comisia Europeană a creat Platforma deSchimb de Informaţii pentru Foc.
De asemenea, este importantă eficiența energetică a clădirilor și renovarea acestora. Creşte eficienţa energetică dar poate creşte şi riscul de incendii. Suntem pregătiţi în 2022 să facem faţă? Din ce în ce mai multe programe sunt deschise de către Ministerul mediului privind clădirile verzi!
Reprezintă reuniunea anuală a reprezentanților din partea autorităților alături de experți în domeniul incendiilor, pompieri, asociații și producători materiale construcții, sisteme, companii din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanturi de supermarketuri, de hoteluri, depozite logistice, producătorii de materiale, camere de comerț și ambasade, ONG-uri și asociații de proprietari, reprezentanți ai Parlamentului și Senatului, arhitecți, investitori, asigurători, bănci, avocați și reprezentanți ai mass-mediei.
Pe de altă parte, eficienţa energetică a clădirilor devine o necesitate în Europa, pentru a reduce facturile la încălzire şi răcire a imobilelor, pentru confort și mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globală. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeană au nevoie de eficientizare energetică și trebuie luate măsurile necesare pentru creşterea securității la incendiu.
Experții (inter)naționali prezintă cele mai recente evoluții și perspective ale cercetărilor recente în domeniul securității la incendiu și combaterii incendiilor.
Cabluri, materiale de construcții și finisaje care pot implica rezistență la foc, produse de iluminat / programe si produse pentru eficiență energetică/ Legislație/ Colaborarea dintre proiectanți / dezvoltatori / constructori și furnizorii de materiale
Dr. Arh. Anca GINAVAR
Director, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și AdministrațieiDr. Arh. Anca Ioana VOICULESCU
AV&I Cons SRLConstantin NISTOR
Chief Commercial Officer, Prysmian Group RomaniaFlorin POPESCU
Business Unit Director, ROCKWOOL BalkansConf. Dr. Ing. Daniela TEODORESCU
UTCBMarcel IONESCU
Director General, EuroplasticAndrei BOTIȘ
Președinte, ROGBCLőrincz BARNABÁS
Director Executiv la Patronatul Producătorilor de Tâmplărie TermoizolantăIuliana CHILEA
Director General, ASRO – Organismul Național de StandardizareArh. Florin ENACHE
Reprezentant, #BETTERArh. Vasile REVIN
Director Design, Quadratum ArchitectureModerator: Raluca VOIVOZEANU
Moderator: CEO, PRIAeventsTeme: Modificări la legislația privind securitatea la incendiu în România. Discuții împreună cu reprezentanți ai Statului alături de asociații, companii și societatea civilă pentru a face aceste schimbări? Normativul de siguranță la foc P118/1, P118/2 si P118/3 – cum arată varianta actualizată de curand? cum o aplicăm? Importanța alegerii cablurilor rezistente la incendiu, a materialelor de construcții, a ferestrelor, materialelor termoizolante, a gips-cartonului, a ferestrelor și a altor materiale? Eficiența energetică a clădirilor – status România 2024 și anii următori. Cum pot ajuta companiile energetice? Dar Statul? Studii de caz și soluțiile constructorilor și ale companiilor cu materiale de construcții din România pentru securitatea la foc a spitalelor, muzeelor, școlilor, clădirilor de birouri, parcurilor industriale, școlilor, lanțurilor de magazine, depozitelor, instituțiilor publice? Sustenabilitate și reducerea amprentei de carbon Materiale de construcții, materiale pentru fațade, sisteme, cabluri, alarme - cele mai noi tendințe! Colaborarea dintre arhitecți, dezvoltatori, constructori, consultanți, proiectanți, asiguratori și furnizorii de materiale de construcții, cabluri și alte materiale în fața provocărilor privind securitatea la foc și eficiența energetică? Rolul arhitecților, asiguratorilor, al automatizărilor și al materialelor pe care le folosim? Importanța structurilor în contextul actual Instalațiile și rolul acestora privind securitatea la foc și eficiența energetică a clădirilor Concluziile întâlnirii
10:00 - 12:45