Sistemul Sanitar. Pretul Medicamemtelor. Accesul la tratament.  Sistemul Privat. Asiguările de sănatate.  Legislație și fiscalitate. Tehnologie pentru Sănătate

PRIAevents, a organizat conferința PRIA HealthCare în data de 11 mai 2017, la Camera de Comerț și Industrie a României, Amfiteatrul Ioan Cuza, începând cu ora 09.00, eveniment în cadrul căruia au fost dezbătute teme actuale, de interes pentru sistemul de sănătate din România, alături de toți cei implicați – autorități, specialiști, industria farmaceutică, industria dispozitivelor și echipamentelor medicale, distribuitori, pacienți, reprezentanți ai spitalelor de stat și private și reprezentanți ai mass-mediei.

S-a discutat despre sistemul sanitar românesc, despre lista medicamentelor și prețul acestora, despre caietele de sarcini și despre când vor fi gata, despre situația spitalelor din România, despre clawback, despre sistemele informatice ale CNAS (SIUI, SIPE, CEAS și DES), dar și despre bugetul CNAS și cum este alocat acesta către tipurile de afecțiuni,  despre situația personalului medical, despre clinicile private de sănătate, despre asigurările de sănătate și despre finanțarea sistemului.

Timpul de aşteptare al pacienţilor pentru acces la medicamentele inovatoare, drepturile pacienţilor şi nivelul de informare în rândul pacienţilor, precum şi starea generală de sănătate a populaţiei se află printre subiectele de real interes.

S-a discutat de asemenea, despre dispariția medicamentelor, despre compensarea unor dispozitive  medicale, despre introducerea unor medicamente inovatoare pe piata  noastră, depre situația distribuitorilor de medicamente și despre lanțurile farmaceutice.

Conferința PRIA Healthcare a reprezentat un important eveniment dedicat sistemului de sănătate şi s-a adresat tuturor actorilor implicați în sănătate – autorități, specialiști, pacienți, reprezentanți ai producătorilor, distribuitorilor şi importatorilor de medicamente producătorilor de farmaceutice, ai producătorilor de dispozitive și echipamente medicale.

PRIAevents, organizează conferința PRIA HealthCare în data de 11 mai 2017, la Camera de Comerț și Industrie a României, Amfiteatrul Ioan Cuza, începând cu ora 09.00, eveniment în cadrul căruia vor fi dezbătute teme actuale, de interes pentru sistemul de sănătate din România, alături de toți cei implicați – autorități, specialiști, industria farmaceutică, industria dispozitivelor și echipamentelor medicale, distribuitori, pacienți, reprezentanți ai spitalelor de stat și private și reprezentanți ai mass-mediei.

Vom discuta despre sistemul sanitar românesc, despre lista medicamentelor și prețul acestora, despre caietele de sarcini și despre când vor fi gata, despre situația spitalelor din România, despre clawback, despre sistemele informatice ale CNAS (SIUI, SIPE, CEAS și DES), dar și despre bugetul CNAS și cum este alocat acesta către tipurile de afecțiuni,  despre situația personalului medical, despre clinicile private de sănătate, despre asigurările de sănătate și despre finanțarea sistemului.

Timpul de aşteptare al pacienţilor pentru acces la medicamentele inovatoare, drepturile pacienţilor şi nivelul de informare în rândul pacienţilor, precum şi starea generală de sănătate a populaţiei se află printre subiectele de real interes.

Se va discuta de asemenea, despre dispariția medicamentelor, despre compensarea unor dispozitive  medicale, despre introducerea unor medicamente inovatoare pe piata  noastră, depre situația distribuitorilor de medicamente și despre lanțurile farmaceutice.

Conferința PRIA Healthcare reprezintă un important eveniment dedicat sistemului de sănătate şi se adresează tuturor actorilor implicați în sănătate – autorităti, specialisti, pacienți, reprezentanți ai producătorilor, distribuitorilor şi importatorilor de medicamente producătorilor de farmaceutice, ai producătorilor de dispozitive și echipamente medicale.

Vom discuta despre inovație, reglementări, schimbări revoluționare, despre rolul consultanților pentru această industrie, despre rolul tehnologiei în viitorul  sănătății și despre oricare alte aspecte care ar putea să ne ofere acces către un viitor mai bun al sistemului farmaceutic din România.

 

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.

CONFERINTA VA ÎNCEPE  ÎN
 • 00

  zile

 • 00

  ore

 • 00

  minute

 • 00

  secunde

Salvează în Calendar 2016-05-24 09:30:00 2016-05-24 21:00:00 Europe/Bucharest PRIA - Aviation Aviatia este un domeniu de importanta crescuta pentru business-uri, pentru economie in general, dar si pentru apararea tarii in contextul geopolitic actual. Conferinta PRIA Aviation aduce in discutie proiecte noi si cele mai importante teme & propuneri de schimbare a legislatiei în domeniu. PRIA Aviation reuneste cei mai importanti leaderi ai industriei, oficialitati guvernamentale, reprezentanti ai consiliilor judetene, producatori si operatori aerieni, proprietarii de aeronave, chartere, jet-uri si elicoptere, companii care au produse luxury, scoli de zbor, aerocluburi, furnizori de echipamente si articole de aviatie. Nu vor lipsi pilotii de aviatie de business si de aviatie generala, dar si cei care sunt pasionati de aviatie. De asemenea, vor fi prezente la conferinta si industriile conexe: reprezentanti ai hotelurilor, ai companiilor de inchirieri masini, investitori, companii de asigurari, bancheri, avocati, consultanti, dar si reprezentanti ai mass-mediei. Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI INVITATI

Christian Rodseth

Managing Director, Janssen Romania

Oana COSTAN

Director,Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS)

Dr. Vasile CEPOI

Președinte, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate

Dr. Carmen ORBAN

Manager,Institutul Clinic Fundeni

Radu GĂNESCU

Președinte, COPAC

Giselle BOLAT

Director Executiv, The Brain Institute

Liviu POPESCU

Director Relatii Externe, ARPIM

Rozalina LĂPĂDATU

Președinte Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune – APAA

Cristian SAS

CEO, Clinicile Anima

AGENDA

Q&A

12.30 - 12.45

Sistemul Sanitar. Prețul Medicamentelor. Accesul la tratament. Sistemul privat. Asigurările de sănătate. Legislație și fiscalitate. Tehnologie pentru Sănătate

09.30 - 12.30

Înregistrarea participanților

09.00 - 09.30

Sistemul Sanitar

 • Care sunt prioritățile Ministerului Sănătății, ale ANMDM și ale CNAS pentru rezolvarea celor mai mari probleme ale sistemului?
 • Situația spitalelor de stat din România. Ce proceduri pot fi efectuate la noi? Dar în străinătate?
 • Bugetul CNAS și cum este alocat acesta către tipurile de afecțiuni
 • Sistemele informatice ale CNAS – sistemul informatic unic integrat (SIUI), prescripţia electronică (SIPE), cardul naţional de sănătate (CEAS) şi dosarul electronic de sănătate (DES)
 • Situația personalului medical la stat și la privat în România
 • Cum se poate crește nivelul de echipare al spitalelor de stat?
 • Distribuția medicamentelor și lanțurile farmaceutice.

Prețul Medicamentelor și accesul la tratament

 • Evoluția pieței pharma şi perspectivele pentru 2017; Medicamente inovatoare. Medicamente generice
 • Noua metodologie privind modul de calcul şi procedura de avizare şi aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman cu autorizație de punere pe piaţă în România aprobată prin Hotărârea Guvernului OMS 368/2017; Care este formula corecta de calcul a prețului la medicamente? Caietele de sarcini – când vor fi acestea gata? Contractele cost-volum
 • Evoluția din piața pharma, producția românească de medicamente şi piața suplimentelor nutritive;
 • Dispariția anumitor medicamente de pe piața din România și îngrădirea dreptului pacienților la tratament -consecințele asupra pacienților
 • Taxa Clawback: cum se aplică și care este impactul asupra producătorilor de medicamente?
 • Categoriile minoritare de pacienți – bolile rare și accesul acestora la medicamente

Sistemul Privat

 • Rolul clinicilor private de sănătate. Ce fel de centre se mai deschid?
 • Ce afecțiuni sunt acoperite de aceste clinici private? Ce echipamente medicale au achiziționat? Cum au fost finanțate acestea?
 • Beneficiază acestea de specialiști de renume din țară și din străinătate?
 • Unde se află serviciile stomatologice? Au clinicile private de sănatate incluse în pachet și aceste servicii?

Asigurările de sănătate

 • Sistemul de sănătate și asigurările de sănătate
 • Care ar putea fi impactul dezvoltării asigurărilor private de sănătate?
 • Ce ar putea aduce în plus acestea pentru pacienți?

Legislație și fiscalitate

 • Decontarea asigurărilor private de sănătate
 • Ce politici legislative și fiscale pot fi realizate pentru a se imbunătăți sistemul sanitar?
 • Care este rolul avocaților si al consultanților?
 • Dar al forurilor legislative?

 Tehnologie pentru Sănătate

 • Care este rolul tehnologiei în evoluția sistemelor de sănătate?
 • Cum influențează tehnologia procedurile medicale? Dar tratamentele?
 • Poate tehnologia să îmbunătățească prevenția?
 • Cum contribuie aceasta la informarea pacienților și de ce este vital acest lucru?
 • Ce software-uri și ce aplicații pot dezvolta industria pharma?

Conferința PRIA Healtchare a constituit o reală platformă de dezbatere a celor mai importante probleme din sistemul sanitar românesc, astfel putând fi identificate soluții pentru rezolvarea acestora și a constituit un prilej excelent pentru toți actorii industriei să se reunească cu asociațiile de pacienți, cu autoritățile, cu forurile legislative, consultanții și mass-media.

Conferinţele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass-mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor dedicate sistemului medical.

Sănătatea a fost şi va rămâne una dintre preocupările principale ale omenirii. Tocmai de aceea, PRIAevents îşi concentrează atenţia asupra organizării evenimentelor, în care o arie largă de subiecte de interes, atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi, și pentru industria de sănătate în general, sunt obiectiv şi detaliat prezentate.

Inovația in sănătate a fost foarte importantă de-a lungul timpului, cu ajutorul acesteia și al cercetărilor medicale fiind salvate foarte multe vieți. În plus au redus povara adusă de boli şi dizabilități.  Tocmai de aceea, accesul tuturor pacienţilor la medicamente reprezintă o prioritate în întreaga lume.

Locatie eveniment

Camera de Comerț și Industrie a României

 Amfiteatrul Ioan Cuza

 PARTENERI SI POZE EVENIMENT

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

C | 0744 584 661

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

email-icon

ADRESA EVENIMENT

Camera de Comerț și Industrie a României

Amfiteatrul Ioan Cuza

CCIR Business Center, Bulevardul Octavian Goga 2, București 030982

 

T  |  021 319 0114

CONTACTEAZA-NE

Iti stam la dispozitie pentru detalii legate de eveniment.

PARTICIPA LA CONFERINTA PRIA Healthcare

back to top