PRIAevents, organizează conferința PRIA IT&C and Intellectual Property București  – eveniment complex dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, în 22 mai 2018, începand cu ora 9,30 la Athenee Palace Hilton, salon Le Diplomate.   Astfel, reunește dezvoltatorii de software si aplicații să afle despre cum să își protejeze investițiile și ideile. 

Peste 150 de specialiști, manageri, lideri si reprezentanți ai companiilor de IT își dau întâlnire la conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Cluj-Napoca, care a fost unul dintre cele mai mari evenimente de inovație, tehnologie digitală și protecție IT&C din regiune. Astfel a devenit cadrul ideal pentru a împărtăși cele mai noi tendințe din domeniu și de a dezbate cele mai captivante teme din zona IT&C, Clujul fiind unul dintre cele mai importante centre economice și culturale din România care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani pe partea de software și protecție IT&C.

Trăim într-o era digitală, o eră a informației care este caracterizată prin trecerea de la revoluția industrială la revoluția digitală.  În zilele noastre, industria digitalizată  creeaza o economie globală digitalizată, high-tech, care influențează viața noastră de zi cu zi, modul de a învăța,de a lucra, modul de a lua decizii, de a ne verifica sănătatea, de a face investiții și tranzacții, simplificând de multe ori procesele și chiar scăzând costurile pentru producători, dar și pentru cumpărători. Sectoare precum sănătatea, educația, industria, telecomunicațiile, băncile și finanțele, agricultura și mediul, construcțiile și imobiliarele, energia și multe altele sunt dezvoltate prin intermediul digitălizarii.

Investițiile făcute în întreaga lume în tehnologie și inovație sunt uriașe, iar în România sectorul IT este printre cele mai dezvoltate și mai atractive pentru giganții IT și pentru antreprenori și aceștia sunt extrem de atenți la protectia investițiilor prin proprietate intelectuală – drepturi de autor, brevete și invenții, înregistrare mărci și design.

În România, antreprenoriatul în industria IT&C ocupă un loc extrem de important. Din ce în ce mai mulți investesc în software, aplicații, antiviruși și altele.

De aceea, proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situația economică, socială şi culturală a unei ţări si pentru protejarea investițiilor în tehnologie. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale.

 

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.

CONFERINTA VA ÎNCEPE  ÎN
 • 00

  zile

 • 00

  ore

 • 00

  minute

 • 00

  secunde

Salvează în Calendar 2018-05-22 09:30:00 2018-05-22 13:30:00 Europe/Bucharest PRIA IT&C and Intellectual Property În România, antreprenoriatul în industria IT&C ocupă un loc extrem de important. Din ce în ce mai mulți investesc în software, aplicații, antiviruși și altele. Un loc de muncă modern, aplicațiile pe care le folosim la locul de muncă, infrastructura pe care o folosesc companiile pentru stocarea datelor, inteligența artificială și nu numai. De aceea, proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situația economică, socială şi culturală a unei ţări și pentru protejarea investițiilor în tehnologie. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale. Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI INVITATI

Nicoleta NUȚU

Partner Development Manager pentru ISV, Microsoft Romania

Răzvan CÂȘMOIU

Director, Direcția Expertize, Constatări, Economic și Organizare, ORDA

Cristian POPESCU

Partener, Popovici Nițu, Stoica și Asociații

Valerica DRAGOMIR

Drector Executiv, ANIS

Adrian NEGOIȚĂ

Director, Directia Brevete de Invenție, OSIM

Gabriel CONDEȘTEANU

Director Direcţia Tehnologia Informaţiei, ONRC

Reprezentanti camere de comert

Ioan COCAN

Co-founder, Managing Partner, Tremend

Cristina MARCU

Senior Associate, Popovici Nițu, Stoica și Asociații

George SUCIU

R&D and Innovation Manager, BEIA Consul

AGENDA

Welcome coffee break si inregistrarea participantilor

9.30-10.00

IT&C si proprietate intelectuala. Studii de caz. Noutati legislative

10.00-12.30

Q&A

12.30-13.00

Lunch

13.00-14.00

Contextul investițional în sectorul IT&C din România? Care este procentul investițiilor străine, dar al celor antreprenoriale? Cum sunt încurajate aceste investiții de către statul nostru?

Ce ar trebui să afle companiile din IT&C despre protecția prin proprietatea intelectuală: drepturi de autor, patente, design?

OSIM – Strategia dezvoltării protecției proprietații industriale în România și aplicarea politicii în domeniu. Studii de caz;

Licențele și drepturile de autor. Ce ar trebui să știe companiile IT pentru a se proteja? Dar companiile care folosesc licențele sau le distribuie?

Obținerea unui brevet sau depunerea unei cereri de brevet. Orice aplicație sau program software pot fi brevetate?

Care sunt provocările pentru programele open source? Ce ne sfătuiesc consultanții și ce trebuie să știe companiile care dezvoltă, distribuie sau utilizează astfel de produse?

Legislația Europeană și națională privind proprietatea intelectuală. Cum sunt aplicate și care sunt particularitățile acestora pentru sectorul IT&C? Reformarea proprietații intelectuale în România, în contextul actual European;

Contrafacerea și pirateria în proprietatea intelectuală în IT&C;

Este motiv de nerespectare a drepturilor de autor dacă sunt copiate numai părți funcționale ale codului software?

Cum este mai bine să te protejezi, prin folosirea drepturilor de autor sau prin aplicarea pentru brevet? Patentele pot sa vă dea un avantaj competitiv. Când este mai bine să fie depuse cererile și cu cât timp înainte de a lansa produsul?

Protecția programelor de calculator – legislația actuală și provocări;

Aspecte privind reglementarea, transferul de tehnologie, concurența neloiala, drepturile și obligațiile, termeni și condiții pentru licențe pentru software;

Termeni de vânzare și revânzare, taxe internaționale și naționale și protecția datelor, e-commerce;

Achiziții publice de software și cadrul legislativ actual;

Rolul consultanților pentru creșterea culturii mărcilor, brevetelor și proprietății intelectuale în mediul de afaceri;

Care sunt sugestiile mediului de afaceri, ale consultanților și consilierilor de proprietate intelectuală?

Inovație și investitii in IT. Proprietate intelectuală pentru software. Copyright. Licențe. Drepturi de autor. Mărci. Brevete și invenții. Protecția programelor pe calculator și programe open source. Cloud computing.

PRIA IT&C and Intellectual Property a fost de interes pentru manageri din companiile din sectorul IT&C din România, atât antreprenori, dar si reprezentanti ai companiilor multinationale, pentru directorii juridici și consultanții juridici din cadrul companiilor private și de stat din Romania, pentru judecători.

Companiile IT&C, fie că sunt multinaționale sau startup-uri, dar și companii românești deja consacrate, au aflat tot ceea ce au avut nevoie să știe despre licențe, drepturi de autor, mărci, copywright, brevete și invenții, protecția programelor pe calculator și programe open source, cloud, în cadrul conferinței PRIA IT&C Intellectual Property – cel mai complet eveniment din România dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C, organizat de PRIAevents pe 22 Mai 2018, începand cu ora 9,30 în orasul București.

Locatie eveniment

Hotel Athenee Palace Hilton

Orașul București

 

PARTENERI si POZE EVENIMENT

email-icon

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

M | 0744 584 661

T | 031 421 9254

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

W| www.priaevents.ro

W| www.priainfo.ro

fb-icon   youtube-icon

 

location-icon

ADRESA EVENIMENT

Hotel Radisson Blu București 

  Calea Victoriei 63-81, București 030165,

Orasul București

T |  021 311 9000

W|  https://www.radissonblu.com/en/hotel-bucharest

CONTACTEAZA-NE

Îți stăm la dispoziție pentru detalii legate de eveniment.

Vrei sa afli cum sa îți protejezi business-ul?
Participă la conferința PRIA IT&C and Intellectual Property în Cluj-Napoca

PARTICIPA LA CONFERINTA

back to top