Logo Pria Events

 

 

 

PRIAevents organizează conferința PRIA Fire Safety for Buildings Conference la București,  în 25 octombrie 2018, la Radisson Blu Bucharest, dezbătând temele importante despre cum vor fi implementate în România prevederile Directivei nr. 844/2018 privind performanța energetică a clădirilor și despre cum îmbunătățim legislația de siguranță la incendiu.

Așadar, siguranţa la incendiu a clădirilor devine o temă tot mai importantă la nivel european, mai ales după incendiul din Turnul Grenfell, Londra. Comisia Europeană a creat Platforma de Schimb  de Informaţii pentru Foc  si pentru prima dată, o directivă europeană, include cerinţe despre siguranța la incendiu a clădirilor. Directiva promovează eficiența energetică a clădirilor și va încuraja renovarea acestora. Creşte eficienţa energetică dar poate creşte şi riscul de incendii. Suntem pregătiţi să facem faţă.

Cum vor fi implementate în România prevederile Directivei nr. 844/2018 privind Performanța Energetică a Clădirilor? Cum îmbunătățim legislația de siguranță la incendiu?

În România, majoritatea clădirilor nu au certificat de siguranță la incendiu! De asemenea, normativul tehnic privind siguranța la incendiu a clădirilor e vechi de aproape 20 de ani. 

De ce este nevoie astăzi să abordăm siguranța împotriva incendiilor clădirilor? Pentru că modul nostru de viață s-a schimbat. Societatea se schimbă, tehnologia se schimbă, nevoile noastre se schimbă. Aceasta înseamnă că și casele noastre și clădirile de birouri, școlile, salile de concerte, pub-urile etc, se schimbă.  Trăim și muncim în clădiri din ce în ce mai înalte. Folosim noi produse și metode de construcție atât pentru casă cât ți pentru birouri, școli, gradiițe, săli de sport, stadioane, săli de concerte.

În consecință, comportamentul focului se schimbă. În 1950, o cameră era cuprinsă de flăcări în 25 de minute. Acum e nevoie doar de 3 minute.

Știm că natura clădirilor se schimbă: industria construcțiilor dezvoltă noi soluții inovatoare pe care regulamentul și regimurile de testare existente nu le-au depășit.

Cum facem clădirile din România mai sigure la incendiu? În cele din urmă a crescut nivelul de izolație, afectând, de asemenea, siguranța la foc. Modificăm drastic modul în care construim și totuși regulamentele nu sunt actualizate periodic pentru a reflecta aceste schimbări.

Participă la PRIA Fire Safety in Buildings dezbatem împreună despre cum putem aplica toate aceste shimbări și despre cum este mai bine le implementăm în legislația noastră!

La acest eveniment vor participa: reprezentanți ai MDRAP, MAI, ISU, experți în domeniul incendiilor, pompieri, asociații europene dar şi din Romania, companii internaționale din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, producătorii de materiale, camere de comerț și ambasade, ONG-uri și asociații de proprietari, reprezentanți Parlamentului, arhitecți, investitori, asigurători, bănci, avocați și reprezentanți ai mass-mediei.

__________________________________________________________________

AGENDA

__________________________________________________________________

9,30 – 10,00: Welcome Coffee Break

10,00 – 12,30: Panel dezbateri: Cum vor fi implementate în România prevederile Directivei nr. 844/2018 privind Performanța Energetică a Clădirilor? Cum îmbunătățim legislația de siguranță la incendiu?

 • Care e contextul european privind siguranța la incendiu?
 • Cum arată legislația actuală privind siguranța la incendiu în România și de când nu a mai fost actualizată?
 • Cum vor fi implementate în România prevederile Directivei nr. 844/2018 care, pentru prima dată, include elemente importante despre siguranța la incendiu a clădirilor?
 • Care va fi rolul MDRAP? Dar al ISU? Care va fi rolul Parlamentului?
 • Care sunt efectele acestor schimbări?
 • Cum vor colabora arhitecții, dezvoltatorii, constructorii, consultanții, proiectanții în fața     provocărilor privind siguranța la foc și eficiența energetică?
 • Ce e de făcut pentru creșterea siguranței la incendiu în clădiri?

12,30- 13,00: Q&A

13,00-14,00: Networking Lunch

 

 

*Completarea formularului de înregistrare pe acest website sau orice reply la emailul primit din partea Pria Conferences, reprezintă acceptul dvs. pentru procesarea datelor de catre PRIA Conferences SRL, în vederea emiterii facturii fiscale pentru achitarea taxei de participare la eveniment dar și pentru a primi informații cu privire la alte evenimente PRIA, oferte și prezentari ale PRIA și ale partenerilornoștri, dar și newsletterul www.priainfo.ro.
Vă informăm că la acest eveniment se realizează fotografii și videoclipuri live și post eveniment de către echipa PRIA Conferences și fotografi profesioniști contractați. Acestea vor fi făcute publice pe diversele canale de comunicare (online și print) ale PRIA Conferences și ale partenerilor PRIA Conferences.. Prin completarea acestui formular și participarea dvs.la eveiment vă exprimați acordul ca PRIA Conferences SRL să folosească aceste fotografii și videoclipuri în prezentari, video-uri și pe canalele sale social media.

CONFERINTA VA ÎNCEPE  ÎN
 • 00

  zile

 • 00

  ore

 • 00

  minute

 • 00

  secunde

Salvează în Calendar 2018-10-25 13:00:00 2018-10-25 21:30:00 Europe/Bucharest PRIA Fire Safety in Buildings Conference Gather is a responsive event theme with many awesome features including add to my calendar feature. Awesome. huh? Bucuresti, Romania PRIA events contact@priaevents.ro

LECTORI INVITATI

Paul STĂNESCU

Vice Prim-Ministru și Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

Raed ARAFAT

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Reprezentant Fire Safe Europe

Dorin BEU

Conferențiar, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, președinte Romanian Green Building Council

Bogdan SUDITU

Conferenţiar univ.dr. Universitatea Bucuresti

Iulian IANCU

Președinte, Comisia pentru industrii şi servicii, Camera Deputaților

Daniel Cătălin ZAMFIR

Președinte, Comisia economică, industrii şi servicii, Senatul României

Sarah DEBBICHE - KRICHEN

Manager Public Affairs, FireSafe Europe

Ciprian ROȘCA

Secretar de Stat, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

General de brigadă Dan-Paul IAMANDI

Inspector general, IGSU

Mihai TOADER-PASTI

Co-Founder și General Manager EFdeN

Mihai MEREUȚĂ

– Președinte, Liga Habitat

Cristiana MOIȘANU

EASA Romania

Obiectivul UE pe termen lung este de decarbonizare a parcului imobiliar european existent, foarte ineficient din punct de vedere energetic. Acest lucru va constitui totodată o contribuție majoră la atingerea obiectivelor UE de eficiență energetică pentru 2020 și 2030.

În special, propunerea solicită statelor membre să stabilească strategii de renovare pe termen lung, căutând soluții și pentru sărăcia energetică. Propunerea consolidează legăturile dintre politica privind eficiența energetică și finanțare.

O altă caracteristică importantă a directivei revizuite este promovarea electromobilității, impunându-se cel puțin un punct de reîncărcare și cablaj preliminar pentru trei locuri de parcare pentru vehicule electrice în clădirile nerezidențiale, precum și cablaj preliminar pentru fiecare loc de parcare în clădirile rezidențiale. Aceste cerințe se vor aplica clădirilor cu mai mult de zece locuri de parcare. Se propune introducerea unui indicator de inteligență pentru clădiri și este simplificată inspecția sistemelor de încălzire și de climatizare.

Propunerea subliniază importanța alinierii agendei pieței unice digitale cu cea a uniunii energetice, deoarece digitizarea sistemului energetic modifică rapid peisajul energetic, de la integrarea surselor de energie regenerabile până la rețele inteligente și clădiri inteligente.

 

Locatie eveniment

Hotel

RadissonBLU Bucharest

 

PARTENERI EVENIMENT

CONTACT

Raluca Voivozeanu

Founder / CEO PRIA

M | 0744 584 661

T | 031 421 9254

E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro

W| www.priaevents.ro

W| www.priainfo.ro

ADRESA EVENIMENT

Radisson Blu

5-Star Designer Hotel in Bucharest City Center

Calea Victoriei, 63-81 Sector 1 10065 Bucharest Romania

+40 21 311 9000  

CONTACTEAZA-NE

Iti stam la dispozitie pentru detalii legate de eveniment.

De ce este nevoie astăzi să abordăm siguranța împotriva incendiilor clădirilor?

Pentru că modul nostru de viață s-a schimbat. Societatea se schimbă, tehnologia se schimbă, nevoile noastre se schimbă.

Cum vor fi implementate în România prevederile Directivei nr. 844/2018 privind Performanța  Energetică a Clădirilor? Cum îmbunătățim legislația de siguranță la incendiu?

VINO SĂ AFLI LA LA CONFERINTA PRIA FIRE SAFETY FOR BUILDINGS!

back to top