Pria SMEs Comrat-26 mai 2022

26.05.2022 -

PRIAevents, având partener pe FinComBank, vă invită la conferința Pria SMEs Comrat – Cum dezvoltăm Întreprinderile Mici și Mijlocii din Moldova în Comrat, de la 9,30.

Prin intermediul acestui eveniment oferim mediului de business posibilitatea de a discuta despre oportunitățile pentru IMM-uri, dar și despre provocări, despre cum ar putea să își crească activitatea IMM-urile din Moldova: industria ușoară: industria textilă și confecțiilor, industria pielăriei și încălțămintei, ateliere de mobilă, IMM-urile din agricultură, construcții, transport, import-export, IT, comerț  și nu numai. De asemenea, vor putea afla cum pot face investiții sau obține finanțări, ca să își poată dezvolta afacerea, cum pot obține granturi.

Antreprenorii vor afla despre posibilitățile de dezvoltare a afacerilor, despre subvențiile oferite de Guvern în diferite domenii, dar vor putea  alfa și povesti de succes de la alți antreprenori. Totodată, vor fi analizate proiectele desfășurate în Găgăuzia, dar și oportunitățile de atragere a investitorilor în această zonă.

În cadrul evenimentului am invitat lectori importanți, care vor dezbate cele mai importante teme de interes pentru IMM-uri, iar cei mai buni specialiști în domeniu vor analiza situația IMM-urilor și a programelor pentru IMM-uri, perspectivele pentru anii următori.

Se vor prezenta oportunități și soluții de business destinate IMM-urilor, iar antreprenorii vor putea să stea conectați ca să facă schimb de experiență. Astfel reușim împreună să putem stimula dezvoltarea business-ului în Găgăuzia.

Această regiune poate avea loc de o creștere cât mai mare, iar antreprenorii sunt cheia pentru aceasta. Prin ei se creează locuri de muncă, se dezvoltă  comunitatea și pot creste și proiectele cu caracter social, sau de protecție a mediului și mai ales de inovație.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în anul 2019 numărul întreprinderilor mici şi mijlocii (ÎMM) a constituit 55,9 mii întreprinderi și reprezintă circa 98,6% din numărul total de întreprinderi. Numărul persoanelor care au activat în întreprinderile mici şi mijlocii în perioada de referință a constituit 335,8 mii, deținând61,6% din numărul total de persoane al întreprinderilor. Veniturile din vânzări ale întreprinderilor mici şi mijlocii în această perioadă au însumat 157 335,6 mil. lei sau 39,5% din venituri din vânzări în total pe economie.

Evenimentul va fi transmis live pe Facebook PRIAevents si FinComBank, dar si la partenerii și partenerii media ai evenimentului.

START

558
DAYS
18
HOUR
59
MIN
42
SEC

SPEAKERS

Natalia Ciuvalscaia

Sef Direcție Generală Dezvoltare Economică și Turism a UTA Găgăuzia

Andrei Dimitroglo

Seful Direției Generale, Complexul Agro-Industrial

Rodica Crudu

Șef Direcție Cooperare Internațională, ODIMM

Vitalii Țveatov

Directorul Sucursalei 12 din Comrat, FinComBank

Serghei Ceban

Şef Secţie Microcreditare şi Şef adjunct Direcţie Retail, FinComBank

Alexandru Bologa

Project Coordinator Moldova EU4Busines – EBRD CREDIT LINE

Vitalie Condrațchi

Expert în marketing, programul de Finanțare al Economiei Verzi – GEFF, derulat de BERD

Diana Bumacov

Department Chief of the Project Implementation Unit, Livada Moldovei

Baboglo Alexandr

Antreprenor, Tochka Rosta

Ivan Screlea

Directorul Executiv, Asociația de producători agrari Agro-Oguz

Svetlana Ghenova

Doctor în Economie, Reprezentant, Incubatorul de Inovare „Innocentre” al Universității de Stat Comrat

Kara Vladimir

Executive Director of „Asociația Oamenilor de Afaceri NEXT” from TAU Găgăuzia

Raluca Voivozeanu

Moderator-CEO, PRIAevents

AGENDA

Înregistrarea participanților și Welcome Coffee Break

09:30 - 10:00

Panel dezbateri: Cum dezvoltăm Întreprinderile Mici și Mijlocii din Găgăuzia

Temele care vor fi în discuție: - Oportunitățile pentru IMM-uri în această perioadă -Care sunt provocările? Cum ar putea sa crească IMM-urile din Găgăuzia sau chiar sa poată face investiții noi? - Ce oportunități sunt pentru IMM-urile din industria ușoară: industria textila si confecțiilor, industria pielăriei și încălțămintei, ateliere de mobilă, cosmetice - IMM-urile din agricultură. Ferme de familie, modele de afaceri - IMM-urile din transporturi – status 2022 - IMM-urile din IT – inovații: software, aplicații, cercetare - IMM-urile din construcții. Modele de afaceri - IMM-urile din comerț. Care este rețeta succesului? - IMM-uri import și export. Cum au realizat acestea? - Ce fonduri există pentru IMM-uri până la finele lui 2022, dar și în anii următori? - Ce granturi acordă statul? Care este rolul ODIMM? - Ce rol joacă incubatoarele, asociațiile și agențiile pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în Găgăuzia? - Ce alte soluții au băncile pentru IMM-uri? - Achiziția de echipamente și/sau utilaje noi pentru producție / servicii: diversificare vs. modernizare; - Impactul concurenței asupra competitivității în sectorul IMM-urilor; - Ajutorul de stat - Întreprinderile mici și mijlocii - rol esențial esențiale pentru dezvoltarea economică și bunăstarea socială - IMM-urile si creșterea competitivității; Parteneriate pentru inovare si cercetare; - Cum contribuie IMM-urile la creșterea locurilor de muncă? Se implică in proiecte sociale? Dar de mediu? - Cum poate tehnologia să contribuie la dezvoltarea companiilor? - Educația pentru antreprenoriat Găgăuzia - cum pregătim următoarele generații de antreprenori? - Cum pot fi atrase mai multe fonduri în zona Găgăuzia? - Povești de succes de ale IMM-urilor din Găgăuzia

10:15 - 12:30

Q&A. Concluzii

12:30 - 12:45
Audiența:

Reprezentanți ai asociațiilor de business
IMM-urile din Moldova:
industria ușoară: industria textilă și confecțiilor, industria pielăriei și încălțămintei, ateliere de mobilă,
IMM-urile din agricultură,
construcții,
transport,
import-export,
IT,
comerț
și nu numai.
Avocați
Consultanți
Investitori
Finanțatori
Reprezentanți ai administrației locale
Presă
Pentru înregistrare gratuită completați vă rugăm: https://priaevents.ro/inregistrare-pria-smes-comrat-cum-dezvoltam-intreprinderile-mici-si-mijlocii-din-moldova/.

LOCATION

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
back to top