Pria SMEs Conference&Awards – IMM-urile Republica Moldova – 18 noiembrie 2021

18.11.2021 - ONLINE

PRIAevents, având parteneri FinComBank, Smart Credit, Business Incubator Cahul, FNF, ANSA, AFAM, ATIC, vă invită la Pria SMEs Conference&Awards în 18 noiembrie 2021, online de la ora 10,30.

Prin intermediul acestui eveniment oferim mediului de business oportunitatea de:- a discuta despre oportunitățile pentru IMM-uri, dar și desired provocări, despre cum ar putea sa își crească activitatea IMM-urile din Moldova: industria ușoară: industria textilă și confecțiilor, industria pielăriei și încălțămintei, ateliere de mobilă, IMM-urile din agricultură, construcții, transport, import-export, IT și nu numai. De asemenea, vor putea afla cum pot face investiții sau obține finanțări.

Se vor prezenta oportunități și soluții de business destinate IMM-urilor, iar antreprenorii vor discuta despre proiectele lor de succes. Astfel reușim împreună să putem stimula dezvoltarea business-ului în Moldova.
Potrivit Biroului Național de Statistică, în anul 2019 numărul întreprinderilor mici şi mijlocii (ÎMM) a constituit 55,9 mii întreprinderi și reprezintă circa 98,6% din numărul total de întreprinderi. Numărul persoanelor care au activat în întreprinderile mici şi mijlocii în perioada de referință a constituit 335,8 mii, deținând 61,6% din numărul total de persoane al întreprinderilor. Veniturile din vânzări ale întreprinderilor mici şi mijlocii în această perioadă au însumat 157 335,6 mil. lei sau 39,5% din venituri din vânzări în total pe economie.

START

749
DAYS
12
HOUR
52
MIN
43
SEC

SPEAKERS

Artur Nebunu

Manager, Business Incubator Cahul

Angela Gladei

Președinte, AFAM

Marina Bzovîi

Executive Director, Moldovan Association of ICT Companies

Nicolae Tiltu

Sef Departament Dezvoltare Strategica, Federația Naționala a Fermierilor din Moldova

Eugeniu Varzaru

Director Sucursalei 9 din r-nul Râșcani, FinComBank

Veronica Aprintin

Principal, EBRD Advice for Small Business, SME Finance and Development Group, Moldova, Președinte OFA UGIR Moldova

Raluca VOIVOZEANU

CEO, PRIA Conferences

Maria Braguță

Șef Departament Credite, SMART CREDIT

Nicolina TURCAN

Associate, ACI Partners

AGENDA

Start conferința

10:30 - 10:45

Panel

Printre teme amintim: -Oportunitățile pentru IMM-uri în această perioadă -Care sunt provocările? Cum ar putea sa crească IMM-urile din Republica Moldova, sau chiar sa poată face investiții în perioada aceasta? - Ce oportunități sunt pentru IMM-urile din industria ușoară: industria textila si confectiilor, industria pielăriei și încalțamintei, ateliere de mobilă, cosmetice - IMM-urile din agricultură. Ferme de familie, modele de afaceri - Imm-urile din transporturi – status Moldova 2021 - IMM-urile din IT – inovatții: software, aplicații, cercetare - IMM-urile din construcții. Modele de afaceri - IMM-urile din comerț. Care este rețeta succesului? - IMM-uri import și export. Cum au realizat acestea? - Fonduri pentru IMM-uri până la finele lui 2021, dar și în anii următori? - Ce alte soluții au companiile de microfinațare pentru pentru IMM-uri? - Ce alte soluții au băncile pentru IMM-uri? - Achiziția de echipamente și/sau utilaje noi pentru producție / servicii: diversificare vs. modernizare; - Rolul asigurărilor pentru IMM-uri - Rolul leasingului pentru cumpărarea echipamentelor - Impactul concurenței asupra competitivității în sectorul IMM-urilor; - Ajutorul de stat - Întreprinderile mici și mijlocii rol esențial esențiale pentru dezvoltarea economică și bunăstarea socială - IMM-urile si creșterea competitivității; Parteneriate pentru inovare si cercetare; - Cum poate tehnologia să contribuie la dezvoltarea companiilor? - Educația pentru antreprenoriat Moldova - cum pregătim următoarele generații de antreprenori? - Povești de succes de ale IMM-urilor

10:45 - 13:00

Q&A. Concluzii

13:00 - 13:30
În cadrul conferinței se vor dezbate cele mai importante teme de interes pentru IMM-uri, iar cei mai buni specialisti în domeniu vor analiza situația IMM-urilor și a programelor pentru IMM-uri, perspectivele pentru anii următori.
Se vor prezenta oportunități și soluții de business destinate IMM-uriilor, iar antreprenorii vor discuta despre proiectele lor de success. Astfel reușim îmreună să putem stimula dezvoltrea business-ului în Moldova.
La final de an încununăm activitatea lor cu acest eveniment deosebit, dedicat IMM-urilor, care reprezintă una dintre cele mai importante verigi ale economiei din Moldova.
Evenimentul va culmina cu Gala de Premiere a IMM - urilor din Moldova
Mai ales in acest an, IMM-urile trebuie încurajate și de aceea, împreuna cu partenerii noştri vom acorda diplome acelor IMM-uri care au avut rezultate bune, au creat produse noi, au accesat fonduri, au exportat, au implementat tehnologii noi si nu numai.

Premiile sunt următoarele:
 Imm-uri în industria ușoara ( export, diversitatea portofoliului, crearea unui brand de success)
 Tânăr antreprenor
 Inovație ( software, aplicații, cercetare)
 Responsabilitate socială
 Femeia în afaceri
 Femeia în agricultură
 Grija pentru mediu - pentru utilizarea unui model de afacere verde și responsabilă; protecția mediului
 Export (rezultate excepționale la export)
 Seriozitate în construcții
 IMM-uri agricultura (afaceri de familie, afaceri cu produse bio)
 Transportatori de success
 Promovarea spiritului antreprenorial - inițiative la nivel național, regional sau local, care promovează spiritul antreprenorial, în special în rândul tinerilor şi al femeilor
 Strat-up de succes

Haideți să îi sărbătorim împreună!

LOCATION

ONLINE

PARTNERS

CONTACT US

We are at your disposal for details on the event.
CONTACT
back to top